Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie, muszę bo się uduszę.

Czy dobrze się domyślam kolejności?

1. wylewki (przerwa 3-4 tyg)

2. ocieplenie poddasza

- parapety wewnętrzne

3. gładzie

4. montaż grzejników + kotłownia

5. wygrzewanie wylewek

6. płytki

7. panele

8. drzwi

9. schody

10. malowanie

11. pstryczki

12. kuchnia

Czy tak to wygląda? Bo kolejność dla mnie trochę mętna jest... O czymś zapomniałam?

Uprzejmie uprasza się osoby bardziej lub mnie zorientowane o uwagi i sugestie...

Zapomniałam o parapetach:D

Luka, ja tam nie wiem, ale chyba nei da sie wszystkiego zaplanowac dokladnie. No moze by sie dalo, ale wtedy pewnie jeszcze bysmy nie mieszkali, bo jak jeden na czas nie wejdzie, to reszte trzeba przesuwac. U nas tez hydraulik mial byc przed tynkami, ale sie cos przesunelo i zeby nie stac z robota zrobilismy tynki i dopiero hydraulike. Nic, ze kul w gładziutkich tynkach, nie?;)

Tynki i wylewki przeschly to wlasciwie jednoczesnie szly gladzie z ocieplaniem poddasza. Hydraulik mial czas to zrobil kotlownie a potem tylko na podlaczenie grzejnikow przyjechal. I tak to sie jakos kulało. Jedno kladli plytki w lazienkach, inny panele robil. I w zasadzie mix fachowcow mielismy. A plan gdzies w szufladzie schowany.

To pisałam JA, ktora zawszee ma wszystko zanotowane i zaplanowane:cool:

a tak w ogóle kocioł Luka już wybrałaś...?

i jak sprawa prądu wygląda?

Kotła nie - miałam nadzieję że instalator nam w tym dopomoże ale zobaczymy.

Prąd - czekam na warunki

Gaz - dostałam wczoraj warunki :eek:: koszt przyłącza - 0 zł:lol2::lol2::lol2: muszę do nich się przejechac czy im się coś nie pomyliło;) Ale z tego co zrozumiałam to mogą mi podłaczyć od ręki jak tylko będę miała instalację wewnętrzną. Jakiś pozytyw.

Ewanz - jak sie ogarnę to polecę popatrzeć na łązienkę:)

Aga - już od wczoraj odechciało mi się planowania:/

Cześć wszystkim

Bo co się ogarnę i próbuję jakoś zorganizować to wyskakuje taki zonk że mi się odechciewa wszystkiego.

Modlę się o szybki koniec tej budowy bo mnie psychicznie wykańcza.

Marcin, już kiedyś pytałam ale zapomniałam: brodzik miałeś montowany po płytkach?