max-maniacy 22.04.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 trzymaj się Luka i nie poddawaj. nic już mądrego nie napiszę, czego by dziewczyny wcześniej nie napisały. za chwilę na pewno będzie lepiej. wiem, że Cię to nie pocieszy, ale u mnie to się dopiero nic nie dzieje. a od dzieci tylko słyszę, że jestem gorsza od surowych rodziców. ściskam mocno i głowa do góry.:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.04.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Lucka nie pisz tak bo i ja dola zaczynam lapac :cry: wczoraj moj M mnie uswiadomil w tym, ze mam rok (nie dwa jak wczesniej sobie rozmawialismy) na przemyslenie, czy chce byc w NO czy wracac do PL z dziecmi..a on bedzie dalej pracowac... i nie wiem co teraz robic... tutaj mi dobrze, ale w PL ciagnie mnie dom...a jak sobie pomysle o tym, ze jeszcze nie wykonczony to tylko plakac sie chce, ze jeszcze tyle do zrobienia..na rozlace bedzie mi ciezko... ale glownie chodzi o dzieci...moja starsza w tym roku rozpoczyna tutaj szkole, wiec jak dluzej zostaniemy, bedzie miala zaleglosci w PL, ale tutejszy system nauczania bardziej mi odpowiada od tego naszego w Polsce, z tym, ze tutaj obawiam sie instytucji od dzieci...(czuje sie jakbym na jakims celowniku byla i ze pewnego dnia wpadna do mojego domu, lub pojade po moje pociechy do przedszkola- a ich nie bedzie tfu tfu) kierujac sie zdrowym rozsadkiem powinnam wrocic... a myslac o rodzinie byc przy mezu... rozterki budowlane mnie tez jakis czas temu dopadly... bilam sie z myslami czy decyzja budowania domu byla dobra czy tez zla.... ehh i tak dalej mnie one lapia... ale to tylko wtedy gdy jestem daleko..... bedac na miejscu mam inne mysli sciskam cie i badz dzielna...pokaz ze potrafisz to i moze ja dam rade p.s. dzieciaczki sa cudowne...ja kiedys jak uslyszalam mamusiu kocham cie bo jestes najlepsza to sie rozryczalam jak borsuk:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.04.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Luka:hug: Melisa :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Aga, masz rację to co napisała Amglad chyba sobie druknę i powieszę nad łóżkiem bo to święte słowa... Kasiu Max wiesz że o Tobie pomyślałam jak to pisałam te smętki? I u Ciebie i mnie lipa tylko z innych powodów:mad: Meliska witaj u mnie:) Nie zazdroszczę dylematu "zostać - wrócić". A długo miałaby trwać ta rozłąka z mężem? Jak w miarę krótko to można się zastanawiać jak długo... to nie dobrze:hug: A powiedz na serio tak jest z tymi instytucjami od dzieci? Oglądałam kiedyś jakiś reportaż że rodzicom dziecko zabrali z przedszkola ale myślałam że to jakiś odosobniony przypadek:( Nita każdą ilość :hug:przyjmę Dzięki Wam bardzo po raz kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.04.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 A powiedz na serio tak jest z tymi instytucjami od dzieci? Oglądałam kiedyś jakiś reportaż że rodzicom dziecko zabrali z przedszkola ale myślałam że to jakiś odosobniony przypadek:( Nie wiem, jak u Melisy, ale w de bywa bardzo różnie. Jak się raz w tryby dostanie to potem ma się już przekichane, a słowo urzędnika jest święte. Melisa, skąd ja znam te dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.04.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) A powiedz na serio tak jest z tymi instytucjami od dzieci? Oglądałam kiedyś jakiś reportaż że rodzicom dziecko zabrali z przedszkola ale myślałam że to jakiś odosobniony przypadek:( Niestety to prawda... tutaj moge podac kilka drobnych linkow ...byly tez podczas Swiat Bozego Narodzenia reportaze w tvp1 w programie Jaworowicz, byly to przypadki z mojej miejscowosci... W podanych przeze mnie linkach wypowiadaja sie czasami "inne typy" ktore potrafia sie wtracac tak na kazdym forum...(w sumie tutaj tez takie typy sie pojawiaja) tutaj nagranie dla osob o mocnych nerwach.. ja ogladajac placze. http://www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusja_ogolna/182244/ucieczka_z_raju_-_norge_____http%3a%10%10www.youtube.com.html#182258 http://www.mojanorwegia.pl/forum/view/227/mamy_w_norwegii/141801/kto_zabral_moich_chlopcow%3f%3f%3f%3f%3f.html http://www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusja_ogolna/188660/nasze_dzieci_kontra_barneverne.html http://www.mojanorwegia.pl/forum/view/235/komentarze_do_artykulow/223214/barnevernet_chce_odebrac_polskim_rodzicom_prawa_rodzicielskie_-_co_robic%3f!.html Linkow jest wiecej w tym temacie http://forumnorwegia.net/search.php?mode=results w sumie wystarczy wpisac Barnevernet i w google pelno informacji na ten temat... krotko mowiac instytucja, ktora ma prawo ponad prawem... stad teraz moje gdybanie. A rozlaka na tak dlugo, jak dlugo moj M bedzie mogl pracowac (umowe ma na stale) Ale mimo tej jednej podlej strony lubie ten kraj, i teraz nie wiem co dalej... ehh Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Kurde nie zazdroszczę Wam dziewczyny... przy Waszych moje dylematy wyglądają marniutko - co tam miesiąc w jedną czy drugą stronę... Moja siostra mieszka w UK ale ona nie zastanawia się nad powrotem w ogóle - tam jest już jej dom... ps. bardzo chciałam dzisiaj coś ruszyć budowlanie żeby nie było że tylko narzekam ale niestety:mad:za to pokażę Wam moja gwiazdę w nowych okularach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.04.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Najgorsze jest to, że w Polsce powolutku, pod płaszczykiem różniastych ustaw, usiłuje wprowadzić się podobne działania jak w Norwegii czy Niemczech.Wrzucając do morza jedną meduzę w ramach pomocy katrupimy dziesięć innych. W dodatku używa się bardzo silnych psychologicznie metod, które prowadzą do efektu 'wszystkie dzieci nasze są', a rodzic, jeśli jest ciut niepokorny jest szybciutko sprowadzany li tylko do roli produkującego dzieci. W Niemczech na przykład nauczanie domowe, a raczej próby tego karane są w pierwszym rzucie wysokimi grzywnami, a w następnym ograniczeniem praw rodzicielskich oraz więzieniem. Edukacja państwowa nie jest przywilejem, jest obowiązkiem, który nie ma alternatywy. Krótko przed feriami szkolnymi policja wyszukuje na lotniskach dzieci w wieku szkolnym i jeśli nie ma się pozwolenia na wcześniejsze opuszczenie szkoły (z reguły nie są proste w zdobyciu), dziecko jest zawracane, a rodzice płacą grzywnę za każdy opuszczony dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Najgorsze jest to, że w Polsce powolutku, pod płaszczykiem różniastych ustaw, usiłuje wprowadzić się podobne działania jak w Norwegii czy Niemczech. Wrzucając do morza jedną meduzę w ramach pomocy katrupimy dziesięć innych. W dodatku używa się bardzo silnych psychologicznie metod, które prowadzą do efektu 'wszystkie dzieci nasze są', a rodzic, jeśli jest ciut niepokorny jest szybciutko sprowadzany li tylko do roli produkującego dzieci. W Niemczech na przykład nauczanie domowe, a raczej próby tego karane są w pierwszym rzucie wysokimi grzywnami, a w następnym ograniczeniem praw rodzicielskich oraz więzieniem. Edukacja państwowa nie jest przywilejem, jest obowiązkiem, który nie ma alternatywy. Krótko przed feriami szkolnymi policja wyszukuje na lotniskach dzieci w wieku szkolnym i jeśli nie ma się pozwolenia na wcześniejsze opuszczenie szkoły (z reguły nie są proste w zdobyciu), dziecko jest zawracane, a rodzice płacą grzywnę za każdy opuszczony dzień. Nigdy nie pomyślałabym że tak może być. Może najlepiej odebrać dzieci wszystkim rodzicom. Tak na wszelki wypadek:( Największy paradoks to jest to, że te wszystkie instytucje powstały żeby chronić dzieci i pomagać im. I chwała im za to. Ale żeby tak na slepo? A nóż sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 to za taki wątek by nas wszystkich pozamykali ?? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125013-nastolatka-w-dobre-r%C4%99ce-oddam Luka, a k woli wyjaśnień No panowie mi zje.ali całą zewnętrzną instalacje. Tak naciągnęli rurkę, że przy każdej próbie wpięcia gazomierza, sa takie naprężenia,że strzelają śrubunki i spawy :mad: Najpierw 7 miesięcy poślizgu, a potem jeszcze takie kwiatki cycki opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.04.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Niemiecki Jugendamt powstał przed 2.wojną i jakoś mu się ostało bo dziś dzień. Metody potrafi mieć też z innej epoki. Najgorsze, że czasem jest dziwnie nieprzemakalny na decyzje sądów. Nie tylko wobec Polaków. Jeszcze, żeby nie było, że uogólniam za bardzo, małe sprostowanie do powyższego: szkoły państwowe w DE mają alternatywę w postaci prywatnych szkół/lub pod egidą kościółów, ale nie można uczyć dzieci w domu. PS> Śliczne są, to w okularkach i to bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Wiesz co Luka, Ty mi tu nie piernicz o budowie, Ty weź się za robienie dzieci, bo ślicznie Ci wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.04.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 to za taki wątek by nas wszystkich pozamykali ?? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125013-nastolatka-w-dobre-r%C4%99ce-oddam Nie od razu Najpierw dziecię do psycholi, znaczy pardon do psychologów i doradców wszelakich, rodziców na kurs, bo przecież z definicji nic nie potrafią, ale tysięczny certyfikat pomoże. Nasza niania wraz z mężem mieli zezwolenie na opiekowanie się dziećmi czyli bycie tzw. Tagesmutter i Tagesvater. Co jakiś czas musieli w ramach powtórki robić wieczorowy kurs dotyczący relacji z dziećmi i ogólnych wiadomości psychologicznych. Taki warunek ogólny. No i facet, skadinąd bardzo spokojny i sympatyczny, moje dzieci go bardzo lubiły, stracił uprawnienia wskutek kota. Pani pod koniec kursu zapytała w ramach egzaminu, co zrobiłby gdyby jedno z dzieci po raz kolejny i z wyraźną premedytacją męcząc kota (mieli fajnego opasłego sierściucha w domu) usiłowało mu wsadzić palec do oka. No i szczerze gość odpowiedział, że wyrwałby zwierze z rąk oprawcy i opierniczył dzieciaka. Pani uznała to za niewłaściwe i zbyt agresywne podejście do dziecka i uprawnienia poszły się bujać. Odpowiedź właściwa - należało z dzieckiem spokojnie negocjować i poświęcić kota. A jaka byłaby Wasza reakcja? Mówimy o radosnych i krzepkich trzech- lub czterolatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 U nas moja reakcja była nie potrzebna, u nas zareagował kot. Moja rola -odtransportować młode na chirurgię :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.04.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Luczka dzięki za zdjęcia. śliczne te Twoje maluchy. a gwiazda w okularkach na pewno robi furorę. także apel Malki jest w pełni uzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 to za taki wątek by nas wszystkich pozamykali ?? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125013-nastolatka-w-dobre-r%C4%99ce-oddam Luka, a k woli wyjaśnień No panowie mi zje.ali całą zewnętrzną instalacje. Tak naciągnęli rurkę, że przy każdej próbie wpięcia gazomierza, sa takie naprężenia,że strzelają śrubunki i spawy :mad: Najpierw 7 miesięcy poślizgu, a potem jeszcze takie kwiatki cycki opadają No tak to mniej więcej zrozumiałam, tylko to o cyckach musiałam sobie wyobrazić A na serio to co teraz? I na kiedy? Niemiecki Jugendamt powstał przed 2.wojną i jakoś mu się ostało bo dziś dzień. Metody potrafi mieć też z innej epoki. Najgorsze, że czasem jest dziwnie nieprzemakalny na decyzje sądów. Nie tylko wobec Polaków. Jeszcze, żeby nie było, że uogólniam za bardzo, małe sprostowanie do powyższego: szkoły państwowe w DE mają alternatywę w postaci prywatnych szkół/lub pod egidą kościółów, ale nie można uczyć dzieci w domu. PS> Śliczne są, to w okularkach i to bez Wiesz co Luka, Ty mi tu nie piernicz o budowie, Ty weź się za robienie dzieci, bo ślicznie Ci wychodzą A dziękuje, dziękuję śliczne po mamusi oczywiście:p Malka wychodza mi nie dość że dobrze to jeszcze udaje je się hmmm "załatwić" zadzwiwiająco szybko;) Wole więcej nie próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Dorka no przecież że bym kota z rąk oprawce wyrwała chyba że by się jak Malkowy sam obronił... Nasze budowlane muszę bronić przed miłością moich dzieci - szczególnie Młodego - kocha je MOCNO:/ Dzięki Kasiu ale pozostanę przy tym co mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.04.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Eh, konserwatystki, to byście nianiami nie zostały (tak jak i ja bym nie zdała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Oj bo ja nawet aspiracji nie mam do bycia nianią albo mamą bezstresowo wychowującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja niańką???A jest na wyposażeniu podręcznym KBKS??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts