Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Słuchajcie, przypomniało mi się to o czym zapomniałam.

Wczoraj do Was pisałam w trakcie przygotowania kolacji, wywaliło mnie z neta i miałam pisac powtórnie ale później przytłoczył mnie nadmiar rozczarowania;) i zapomniałam.

Szukam fajnego miejsca w górach na weekend drugi majowy. Żeby można było z małymi nóżkami połazić i z mamą tych nóżek co to lęk wysokości ma więc wszelkie urwiska i wchodzenie po łańcuchach odpada... I żeby w miarę przystępne cenowo było:)

Macie może jakieś namiary w zanadrzu?

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka nic nie pisała o strachu przed urwiskiem;):lol2:

no nic nie pisala :lol2:

ale do urwiska nie musi podchodzic...chodzi o frajde wedrowkowo wspinaczkowa... rety.. ludzie z maluszkami na plecach z siedziskami nosili...a moj bratanek tez bez problemu doszedl..bo to w sumie 4km wedrowki ;) ale jakie widoki:eek:

planuje w tym roku raz jeszcze sie wybrac..stad propozycja Preikestolen ;)

A muszą być wysokie góry? Bo Jura Krakowsko-Częstochowska jest w sam raz na małe nóżki....

Zajebiszczy pomysł :)

i zarezerwuj parę godzin na piwko z malką :)

czytaj :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200863-Czy-kto%C5%9B-poleci-nocleg-na-Jurze-Krakowsko-Cz%C4%99stochowskiej&highlight=jurze+krakowsko

i zarezerwuj parę godzin na piwko z malką :)

To tylko do Luki? Bo chętnie bym się też załapała :)

http://www.ojcow.pl/noclegi/chata/korytanii.htm

Kiedyś tam nocowaliśmy, standard taki sobie, ale za to widoki piękne, a nocą wszystkie gwiazdy widać przepięknie...

O Matko, tfu Malko ja nie wiedziałam że ta Jura to u Ciebie!!

Taka dobra z geografii jestem o.

Kurcze nic nie mówcie na razie muszę to z Ministrem obgadać i muszę strategię pomyśleć jakąś...

Ja w ogóle zupełnie nie brałam pod uwagę tego że się mogę w Twoje rejony wybierać...

Normalnie w szoku jestem bo tak nagła perspektywa spotkania - to jest coś:D

Ale dobra, problemy widzę 2:

1. Umówieni jesteśmy ze znajomymi że z nimi jedziemy. Z tym że mieliśmy do Czech ale juz wiemy że na 99% do Polski musimy. I czy oni będą chcieli się udać w wybranym przeze mnie kierunku... (jak juz się wybiorą to po prostu na jakis czas ich opuszczę:D )

2. Sam P - muszę poszukać dobrych argumentów dlaczego właśnie Jura... Sprawdziłam do Krakowa jest z tych miejsc co pisałaś w tamtym wątku jakieś 80km... czy ta Jura jakoś bliżej Krakowa nie podłazi? Bo mój P nigdy w Kraku nie był i pewnie by się chętnie wybrał - to mógłby być dobry argument:)

Jeju aż się boję cieszyć:)

Malka a Ty masz ten wyjazd właśnie w drugi majowy?:(

noooo mamy jechać gdzie???no jak zwykle na Słowację :lol2:

Luka, Jura od Częstochowy do Krakowa, jak sama nazwa wskazuje.

Ja po stokroć wolę rejon częstochowski, no tak mam i już - sentyment z dzieciństwa, w końcu jedyna placówka,która chciał przyjąć mnie na świat to była izba porodowa w Ogrodzieńcu :lol2: Dobrze,że matka nogi zacisnęła i nie urodziła mnie w jakiejś bezimiennej wsi ;)

Pogadaj ze znajomymi, mówco lubią, to poszukam czegoś co ich przekona, że warto ruszyć się w te okolice :)

Ja do argumentów też się dorzucę :)

Gwoli ścisłości Luka mówi od drugim łykendzie majowym, Malka Ty o którym?

Bo u mnie jak się nic nie (&*&*^^%$$ to mam szansę pooglądać jak mi okna wstawiają, bez użycia kamerek.

Malka pogadam pogadam jak tylko do domu wrócę - to z P ale ze znajomymi to najszybciej w weekend:/ a Ty do jutra tylko możesz?

Aga no mówię Ci - tak mnie mnie wpłynęła perspektywa widzenia z Malką że nie jarzę nic a nic. Już nie pracuję dziś - basta!!

Dorka a daleko Ty stacjonujesz w PL od tej Jury nieszczęsnej?

Dorka a daleko Ty stacjonujesz w PL od tej Jury nieszczęsnej?

Generalnie bardzo blisko: zależy jak tę jurę zdefiniujesz, po kolorze skał to mi się już przez przyszłe okno definiuje, to tego kawałka malkowego to taki większy rzut beretem mam. Ale ja mobilna jestem (chyba, że znów chrzczone paliwo do baku wleję, to nie)

Cicho, mój ślubny czyta forum :lol2:

Właśnie do mnie zadzwonił

-powiedz mi, ty naprawdę nie chcesz jechać do tej Braty ?

-to nie to,zenie chcę, ale to kosztowna impreza, wolę te parę tysi przeznaczyć na wakacje, albo piekarnik parowy ;)

-bo wiesz, właśnie rozmawiałem z Grześkiem (mój brat) i tak nam przyszło do głowy, że skoczylibyśmy do Kroczyc

KROCZYCE TO NASZA BAZA WYPADOWA NA JURZE

:lol2: