Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja poproszę o białą. :)

bry

gratulacje dla córci. super, że jest śmiała. to bardzo ułatwia życie.

mój mały, jak były eliminacje klasowe i pani powiedziała, że wybrane osoby będą recytować przed publicznością, to odmówił występu w ogóle.

byłam zła, bo na prawdę fajnie recytował, no ale nieśmiały po mamusi.;)

Patrzę sobie na drzwi. Na razie oglądam KMT - wydawało mi się że one przystępne cenowo są... A te które by mi pasowały - jakieś 3500. Skrzydło 90 pełne plus dostawka 40 z przeszkleniem...

Do tej pory czytając o Waszych drzwiach jakoś tak "przelatywałam" tylko wzrokiem ale chyba czas się zastanawiać nad tym, nie?

Stalowe to chyba wersja OK, co?

Muszę poszukać jakie firmy polecacie.

O cześć Pani Maxowa:) Nie zauważyłam zamówienia na kawę;) Juz lecę pędzę do kuchni - a sobie zrobię herbatę bo swoją już wypiłam:)

Przypomniało mi się, wczoraj klientka poczęstowała mnie herbatą. Zrobiła zwykłą liściastą czarną herbatę i wrzuciła do niej 3 mrożone truskawki - jaaaakie to dobre było... i pachniało latem:)

Czytam o tych drzwiach i coraz bardziej głupia jestem... Wydaje mi się że musimy wstawić wszystkie 3 pary drzwi zewnętrznych zanim zainstalujemy kotłownię, nie? Żeby nam piec z grzejnikami na spacer nie poszedł...

ps. a może Krispola jak bramę? tylko nie mogę cennika znaleźć

Edytowane przez Lukarna

Cześć Luka :)

Krispol jak patrzyłam, to trochę drogi był, ale jakościowo chyba nikt nie narzeka. Czy drewniane czy stalowe drzwi to kwestia własnych preferencji (jak z oknami ;) ) Tyle że drewniane jeśli są odsłonięte na słońce czy deszcz, to szybciej się zniszczą, lepiej jak są pod daszkiem czy w podcieniu.

Patent z truskawkami przedni, muszę wypróbować :)

A no i niby powinnas zainstalować przed kotłownią, ale to kwestia specyfiki okolicy. Ja robię instalacje nie czekając na okna, bo u mnie jak dotąd spokój, czujni sąsiedzi naokoło.

Jak patrzyłam na Krispola, to cennik był tylko u dystrybutorów, na stronie nie ma.

Edytowane przez cronin

Muszę się kopnąć do mojego pana okiennego on mi bramę krispolową załatwiał to może i cenniki drzwi ma. Nie wiem w ogóle gdzie się drzwi kupuje:D Widziałam w salonach "okiennych" jakies wystawki ale nie wiem czy oni tak serio z tymi drzwiami czy tylko na dokładkę do okien...

My daszek mamy nad wejściowymi i to spory nawet ale zostanę przy stalowych raczej - drewniane wydają mi się mniej trwałe;)

Muszę sobie jakiś temat zastępczy znaleźć żeby o tych cholernych opóźnieniach nie mysleć:bash:

Ha, dzięki o tym w ogóle nie pomyślałam:)

W Poznaniu jest kilka miejsc ale nawet u siebie mam pod blokiem prawie jednego przedstawiciela:D W Oknoplaście:)

Ja się nie nastawiam na Krispola to taka luźna uwaga bo bramę mam od nich a widziałam że drzwi też robią. Jeszcze KMT obejrzę na bank. Napisałam do Wikęda ale nie znalazłam u nich na stronie czy mają jakiegoś przedstawiciela blisko mnie gdzieś.

Dzięki Esiak za namiary:)

Nita ja pokażę zanim się zdecyduję - zebyście mi pomogli wybrać:D

Takiego posta Wam napisałam i mnie wywaliło z internetu:bash: Juz mi się nie chce odtwarzać.

Krótko:

- szukamy instalatora, w weekend ma jeden kandydat się zjawić

- mamy namiar na gazownika

- nie mamy warunków prądowych - historia tak głupia że nie chce mi sie o niej gadać:bash: dzisiaj wysyłam raz jeszcze.

Miłego dnia a ja jadę do pracy:/

ps. wieczorem mam gości - pomóżcie z jakimś niewyszukanym menu, co??

Luka masz ten sam dylemat co ja widzę :D też oglądam KMT i też chciałam pełną dostawkę ale cena spora :bash: a u nas otwór 110, kto taki wymyślił? :bash: czyli drzwi szukam 100-ki albo coś zamurujemy, bo cena 90-ki już mi się bardzo podoba...

a w ogóle są w regularnej sprzedaży drzwi 100-ki?

Luka, a które z KMT wybrałaś?

Gratulacje dla córci!!!!!

My mamy otwór 140, od razu planowane były z naświetlem bocznym.

Z KMT podobają mi się takie:

http://kmt.com.pl/drzwi/dwuskrzydlowe/#7

wzór X i wtedy naswietle d3

albo Xs1 ale szyba reflex lub mleczna

100 chyba w każdej firmie są w regularnej - chyba że się mylę;)

Tez wolałabym 100 ale wtedy naświetle nie wejdzie, chyba będą musiały być 90...

Ciekawe czy to naswietle cokolwiek da:bash:

Dziewczyny, potrzebuję pomysły na jakieś niewyszukane ale smaczne menu na dzisiejszy wieczór:bash:

Zapomniałam że gości mój mąż zaprosił...

Jakaś sałatka może, jakies przekąski... Przecież nie podam po raz kolejny sałaty, bagietki i koreczków:D

Dziewczyny, potrzebuję pomysły na jakieś niewyszukane ale smaczne menu na dzisiejszy wieczór:bash:

Zapomniałam że gości mój mąż zaprosił...

Jakaś sałatka może, jakies przekąski... Przecież nie podam po raz kolejny sałaty, bagietki i koreczków:D

cześć Luka!!!!

sałatka - łatwa i szybka

podsmażasz piersi kurzeńcze pokrojone na małą kostkę i obsypane ulubiony,i przyprawami - ja robię jakąś marynatę i zostawiam na parę godzin - moja ulubiona marynata - oliwa z oliwek, trochę keczupu pikantnego, musztarda kamisa francuska - taka z widocznymi ziarenkami gorczycy jest najlepsza, troszkę octu balsamicznego i sok z połówki pomarańczy - wymieszać wymieszać i pokrojoną pierś w niej zanurzyć i zostawić na kilka godzin. godzinę przed gośćmi - usmażyć na patelni. do miski pokroić ogórki konserowe kilka sztuk, cebulę jedną na niedużą kostkę, puszkę kukurydzy odsączonej i prażony na patelni słonecznik. do tego dodać podsmażoną pierś. wymieszać, do tego lyżkę majo z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i gotowe. jak nie chcesz majo, to może zostać wersja bez majo, też dobra. i to do lodówy. z majo lepsza mniam

w tak zwanym międzyczasie - tarta z łososiem.

kupujesz ciasto francuskie gotowe i wykładasz nim formę do tarty, wkładasz do lodówki. przygotowujesz paczkę lub dwie łososia, 2 kulki mozarelli, 5 jaj i śmietanę 30 (wow!!!). jak ciasto trochę - jakieś 15 min w lodówce postoi, wyjmujesz, robisz dziurki widelcem, układasz kawałki łososia i mozzarelli, zalewasz jajami wybełtanymi z ok 150 gr śmietany, solisz pieprzysz i zalewasz. na to pokrojone w połówki koktajlowe pomidorki i listki bazylii i wrzycasz do piekarnika na 180-200 na pół godz - ta masa jajcowo-śmietanowa musi być zwarta, jak omlet, więc jak masz słabszy piekarnik, to może być nawet 40 min.

i szybciutkie małe coś - kupujesz tortille, twaróg president ze szcypiorkiem, ogórek normalny i szynkę lub łososia. na placek tortilli smarujesz serek, na to szynkę lub łosia, obok wąski kawałek ogóra i zwijasz w rulon. rulony do lodówy na 20 min i potem kroisz je w takie ślimaczki i podajesz jako zimna przegryzkę. serek możesz posolić popieprzyc, zanim ułożysz resztę

wszystko to powinno Ci nie więcej niż 40 min zająć a jest pyszne

całuję i miłej zabawy:cool: