Lukarna 02.05.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Gyrosa u mnie też lubią ale za często jest;) Generalnie to znajomi którzy bywają u nas często w związku z tym moje stałe menu maja przetestowane;) Nocą, po Sekwanie ... aaale fajnie:) ps. a dipy jakieś oprócz tego co dostałam do kotletów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 02.05.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) ps. a dipy jakieś oprócz tego co dostałam do kotletów? a prosze bardzo... ten do kokletów to mój ulubiony, możesz jeszcze zrobić majo+jogurt nat+pęczek koperku albo ala tzatziki po polsku dwa świeże ogóry zetrzyj na tarce odciśnij sok, dodaj 3 ząbki czosnku przeciśniętego, do tego pudełko serka president ze szczypiorkiem i do lodówy. zamiast serka może być tłusty bałkański jogurt, też dobre:) babka wyszła pyszna, zapraszam na drożdżówkę i kawkę jeszcze mi sie przypomniał sos serowy -pleśniak roquefort, zabek czosnku, tłusta smietana - ok 3 łyżki i tyleż majo , łyżka soku z cutryny - wymieszać, pycha . ser pokruszyć do śmietany i majo Edytowane 2 Maja 2013 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ziemniaczane hot dogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jakie hot-dogi?? Przepisy drukuję bo nie chce mi się przepisywać Musiałabym w sumie jakąś listę zakupów zrobić... Jesteś wielka, mówiłam Ci to już?? ps. dzięki, dzięki dzięki:) ps2. Menu: 1. Sałatka z kurczakiem 2. Sałatka z tuńczykiem (tuna, jajo, fasolka szparagowa, cebula) 3. Szaszłyki 4. Ślimaki 5. coś na przekąskę zobaczę co w sklepie dostanę 6. Dipy Może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 02.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jakie hot-dogi?? Przepisy drukuję bo nie chce mi się przepisywać Musiałabym w sumie jakąś listę zakupów zrobić... Jesteś wielka, mówiłam Ci to już?? ps. dzięki, dzięki dzięki:) ps2. Menu: 1. Sałatka z kurczakiem 2. Sałatka z tuńczykiem (tuna, jajo, fasolka szparagowa, cebula) 3. Szaszłyki 4. Ślimaki 5. coś na przekąskę zobaczę co w sklepie dostanę 6. Dipy pycha!!!!! owocki kup - np winogronka i serek pleśniak dobrze z nimi współpracuje:) jestem wielka q..wa niestety wciąż cały czas wielka!!!!:bash::bash: jeszcze się nie poddałam, jeszcze walczę... jeszcze 5 fuckin kilos:bash::bash::bash: edit - slimaczki na przekąske. jakbyś miała pytania - masz tel, dzwoń buziaki i miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 jak to jakie? ziemniaczane ciasto wyrabiasz jak na kopytka... dodatkowo potrzebne sa parowki, bulka tarta i olej do smazenia z parowek usuwasz oslonki, pozniej oblepiasz je ciastem, przekrawasz na pol i formujesz takie podluzne waleczki... pozniej panierujesz je w rozkloconym jajku i bulce tartej. Smazysz na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. pycha! zamiast parowek moze tez byc jakas dobra kielbasa, np slaska, ale wtedy trzeba ja przekroic wzdluz bo wiadomo, bedzie za gruba a tutaj takie foteczki do podgladu https://www.google.com/search?q=ziemniaczane+hot+dogi&client=firefox-a&hs=zYC&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ajuCUc_uJcqp4ATEyYHoAQ&ved=0CFQQsAQ&biw=1537&bih=715 widze, ze jest ich sporo...ale te wlasciwe o ktorych pisze tez widac menu super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 hmm ja mam jeszcze cos na slodko! banany w ciescie: maka pszenna, mleko, jajko, cukier waniliowy, lyzeczka maki ziemniaczanej, 1 1/2 lyz.proszku do pieczenia, szczypta soli i 2 szczypty cukru. Ciasto robimy gestsze niz na nalesniki, pieczemy te banany w ciescie na w pol glebokim oleju. dodajemy do tego bita smietane + kakao do posypki http://www.cheesebuerger.de/images/midi/haushalt/f025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 5 kg?? Ja mogę oddać 25 bez żadnej szkody dla mnie:bash::bash: Winogrono i pleśniak to też świetny pomysł Melisa niestety zbyt pracochłonne:D:D Dobra zostawiam jak jest - teraz żebym dostała wszystkie składniki i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 jestem wielka q..wa niestety wciąż cały czas wielka!!!!:bash::bash: jeszcze się nie poddałam, jeszcze walczę... jeszcze 5 fuckin kilos:bash::bash::bash: Mala nie czaruj juz nam tutaj tak ok? bo jeszcze bede sklonna Ci uwierzyc w te twoje bajeczki :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 eeeetam, ja sie nie gniewam to jak? pod jaki to mam adres zawitac i o ktorej godzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Melisa zapraszam:) Słuchajcie jeszcze jedno.Do czegoś te dipy muszą być. Do szaszłyków je zużyją trochę... A coś Wam przychodzi do głowy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 no i koniec mojej pieknej radosci na dzien dzisiejszy wlasnie dostalam tel od naszej stomatolog i moja corcia ma jutro wizyte o godz 8:00, bedziemy wyrywac zabka..niestety nie udalo sie nam go wyratowac bo wdal sie stan zapalny a mialo to nastapic za tydzien ale maja wolny termin szybciej :cry::cry: jedyne co mnie pociesza to to, ze dostanie leki przed wizyta... wiec nie bedzie do konca swiadoma co sie dzieje wokol niej...ale i tak... znowu takie dziwne poczucie winy mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.05.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mega niepracochłonna przekąska,a wszystkim się wydaje,że pół dna w kuchni spędziłaś składniki Boczek surowy lub wędzony w cienkich plastrach ( niech Ci w sklepie pokroją) śliwki wędzone lub morele suszone orzechy włoskie łuskane wino marsala , dla mniej wytwornych podniebień może być nawet bimber - byle coś z alkoholem i nie likier kawowy śliwki (morele) i orzechy moczysz w alkoholu. jak już zmiękną i się upiją nieco, do każdej śliwki (moreli) w miejsce pestki wkładasz orzecha zawijasz w plaser boczku, spinasz wykałaczką przed podaniem wkładasz do piekarnika Surowy boczek na 10 minut, wędzony na ok 10. Podawać na ciepło. Na jednej z foumowych parapetówek opróżnili mi talerz nim doniosłam go do stołu. Więc chyba są smaczne bry deszczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Maaaaaaalka:) No rzutem na tasmę żebym tylko boczek dostała bo u nas w takie weekendy ludzie głupawy dostają i wykupują wszystko na pniu:bash: Może być zwykła czysta?? Marsali strasznie nie lubię blee, dopisuję śliwki i morele, orzechy mam ale nie zdążę połupac to kupię też. To mi może wika zrobić, chyba od oparów nie padnie:D Chyba już dziś nie popracuję za bardzo;) Ale bedze uczta:D:D:stirthepot: ps. kurde dżin mam kupić żebym nie zapomniała:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Lukarna to ja bym na twoim miejscu zapisala sobie teraz, poki o wszystkim pamietasz, wszystko to co masz kupic na karteczke i karteczke do torebki..co bys to jej nie zapomniala zabrac do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 No spoooko, karteczkę już mam:) wszystko zanotowałam:D ale już ją do torebki wkładam, masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.05.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 znowu mam ślinotok, pyszności, te malkowe boczki to sa pyszniutkie, kiedyś u siostry jadłam troche popadłam w kompleksy, ależ wy dziewczyny wykwintne jedzenie podajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 02.05.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 znowu mam ślinotok, pyszności, te malkowe boczki to sa pyszniutkie, kiedyś u siostry jadłam troche popadłam w kompleksy, ależ wy dziewczyny wykwintne jedzenie podajecie nita, żadne tam wykwintne...my po prostu lubimy jeść!!! wszyscy, nawet pies:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ok trzymajcie kciuki:) Prawie się wyrobiłam;) Najważniejsze że kiecka załozona:D Amglad - sałatka z kurakiem - zajebista:wave: do jutra i dzieki ps. malkowe boczki czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 03.05.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ok trzymajcie kciuki:) Prawie się wyrobiłam;) Najważniejsze że kiecka załozona:D Amglad - sałatka z kurakiem - zajebista:wave: do jutra i dzieki ps. malkowe boczki czekają ciesze sie buziaki:D:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts