Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Moorela:)

Uwierz mi, od jakiegoś czasu szukam co by tu wrzucić do Dziennika ale nie ma nic. Teściu wytynkował do końca piwnicę ale taki tam sajgon że raczej do upubliczniania się nie nadaje. I oprócz tego nic się nie zmieniło a ile razy mogę pokazywać rozłożony styro:bash:

Ooo zapomniałam, mam fundament pod schody zewnętrzne z narzędziowni:D

Wizualizacje robiła mi koleżanka z forum (też mi się bardzo podobają chociaż już mi się pozmieniało jeżeli chodzi o kolory:D ) - ja jedynie umiem ustawić meble z planerze ikeowskim;)

ps. w sumie to miesiąc temu jeszcze snieg leżał więc gdyby nie data w aparacie to wiesz;)

Taa, uważaj co mówisz. Akcja "przygotowanie podłóg do wylania podłogówki" trwała bez mała kilka miesięcy:bash: tak źle zyczysz nowej koleżance?

Chociaż w sumie teraz teściu juz ma wprawę może by sie uwinął w 3.

Miesiące:lol2:

Ogóle to mieliśmy dzis spotkanie z nowym hydraulikiem. Ale niestety nie będzie nasz :( . Ma terminy na za dwa miesiące. Czyli szukamy dalej... Najlepsze jest to, że teściu notatki robił, coś mnie tknęło, pytam się P o co chodzi i wyszło że teściu chce to sam robić.

I żeby nie było że uprzedzona jestem: wiem, że on by to zrobił. I zrobione byłoby dobrze. Ale ja NAPRAWDĘ się muszę wprowadzić w tym roku. W tym, 2013 - a nie czekać kolejne lata.

Zennnn... zennnn....

wdech....wydech...

zennn

Po prostu czad.

ło matko. oddychaj luczka oddychaj.:D

jakaś tragedia z tymi ekipami. jak tak czytam, co to ludzi spotyka ze strony różnych fachowców, to dziękuję Bogu, że mamy pod ręką takiego kumpla, co to prawie wszystko sam potrafi zrobić.

powodzenia życzę w szukaniu hydraulika. niechby już skończył, żebyście mogli dalej działać.

Dokładnie jak mówisz - tragedia.

Dodatkowo jestem juz pewna że nasz poprzedni hydraulik juz miesiąc temu był przekonany że do nas nie wróci. Skąd wiem? Będąc przedwczoraj na budowie rozejrzeliśmy się za materiałem. Zabrał wszytsko co nie było zamontowane, miedzy innymi obydwie skrzynki z rozdzielaczami czyli wiedział że już nie wróci.

Po co nas zwodził prawie miesiąc? Ze złośliwości? Z głupoty?

Po prostu brak słów.

Jakoś mi sie tak lubieżnie skojarzyło:lol2::lol2::lol2:

Luka mi też jakoś tak się skojarzyło..

co do przeprowadzki ja w kwietniu myślałam o sierpniu a w sierpniu przesuwałam sobie co dwa tygodnie i wypadło na listopad :) prace miały sie posuwac do przodu.. na górze mieliśmy już w marcu mieszkać a jest maj i nie wiem czy do grudnia się wyrobimy :lol2:

Nita ja się już boję tego co przed nami jeszcze;)

Zastanawiam się czy ryzykowac instalatora jakiegoś zupełnie obcego? Czy szukać polecanego? Tylko już nie ma mi kto polecać:bash:

Jutro jeszcze zadzwonię do kumpeli co korzystała ostatnio, ale od niej już miałam moich cieśli-partaczy więc...hmm

Najgorsze jest to że często zdarza się że dany "fachowiec" u jednego zrobi dobrze, u innego już mniej dobrze - i bądź tu mądry...

ps. a ten mój ucieknięty to jestem pewna (no takie przeczucie mam) że zrobiłby dobrze - dlatego go broniłam;(

Nie łam się, co Cię nie zabije..... tak ponoć mówią. Ja u siebie temat "ekip" zamknęłam i staram się nie wracac myślami i nie denerwować, choć to niełatwe, bo niektóre babole w oczy włażą.

Trzymam kciuki żeby było dobrze u Was. Też braliśmy tylko z polecenia a wyszło jak wyszło.

Witam!

zdziobałam dziennik, wszystko ślicznie, gratuluje

jednak najbardziej rzuciła mi sie w oczy kuchnia być moze dlatego że u mnie to jest aktualny temat ;)

z tego co widze to będziecie mieli drewniany blat? ładnie to wygląda do białej kuchni? tez tak myślałam o drewnianym tylko że ciemnym, ale nie wiem jak to wygląda i aktualnie jest zaplanowany czarny ale to mozna jeszcze zmienić.

jeszcze jedno pytanie, o wysoką zabudowę macie piekarnik w zabudowie i potem lodówkę. czy ten piekrnik nie bedzie wygladał tak dziko bez szafki obok? mi tez zaproponowali piekarnik i ladówke identycznie tak jak u Was a potem jeszcze wysokie cargo. tylko zastanawiam sie jak to bedzie wyglądało czy nie lepiej zrobć piekarnik pomiedzy cargo a lodówka?

Rocia, ja tam plusów dodatnich nie dostrzegam ;)

Aga, no przecież nie pojechaliśmy.

Ślubny cofnął rezerwację, bo przecież miałyśmy się na Jurze spotkać, nie :oops:

Ja się umówiłam z Wami,ślubny z moim bratem i miało być cudnie :lol2:

a teraz pół rodziny i wtajemniczeni znajomi, napieprzają się ze mnie i mojego rozgarniętego umawiania się :oops:

Ale wiesz co.

Cieszę się ,że nie pojechaliśmy - cały czas lało.

Chyba bym się zapłakała, gdybym musiała całe 6 dni w hotelu przesiedzieć :mad:

Więc nie ma tego złego :)