Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Dbam dbam

Leżę i pachnę ogólnie - dzisiaj się na festyn szkolny wybrałam bo moja gwiazda spiewała;) Pieknie jej wyszło tylko w refrenie gubiła melodię bo miała podkład z "linią melodyczną" - innego znaleźć nie mogłam:bash:

W ogóle się nie stresowała, wyszła, zaczęła spiewać, okazało się że mikrofon nie działa, pani coś szybko naprawiła - myslałam że się speszy a ina nic:)

Pytam po wystepie:

- dlaczego się nie usmiechałaś w ogóle?

- jak mogłam sie usmiechać śpiewając tak smutną piosenkę?

dzięcieca logika nie do pobicia...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj Luka, na głupie pytania nie ma odpowiedzi, też se wymyśliłaś - uśmiechy do smutnej nuty...

MSU z lidlowsich to my jeszcze chusteczki do okularów i obowiązkowo spray ułatwiający prasowanie, ideał szczególnie przy prasowaniu koszul (mąż tak twierdzi bo to on u nas pracuje)

ps.

Luka ty to mi zaraz podpadniesz, zero streszczenia a ja czekam i czekam...

ja dziś wysiałam trawę, zobaczymy jak się nasza współpraca rozwinie, bo póki co plecy i ręce mnie napierdzielają od 2 tygodni.

grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie......

czterdzieści taczek kamieni wywiozłam i pewnie drugie tyle mogłabym wywieźć gdybym dalej grabiła:mad::mad::mad:

Malka, te kamienie to sie same znajdują. Wiem cos o tym:sick:

Najgorsze, ze w zeszlym oku posiana trawa wygladała po zimie jak nie powiem co:bash: Robota w koło Macieja:mad:

ja tam w ogródku :lol2:

Z kamieniami to ja sobie sama kuku zrobiłam :bash::bash::bash:

Kupiłam 40 ton ziemi z czego przynajmniej 10 okazało się być żwirem .

Zupełnie tego na kupie nie było widać, a po rozplantowaniu -masakra.

Malka, te kamienie to sie same znajdują. Wiem cos o tym:sick:

Najgorsze, ze w zeszlym oku posiana trawa wygladała po zimie jak nie powiem co:bash: Robota w koło Macieja:mad:

Masz dużo chwastów w trawie? U mnie masakra, potwierdziły się moje najgorsze przypuszczenia że kupiliśmy 'trefny' czarnoziem. Już roundup rok temu stosowaliśmy, w tym roku sterane a teraz chyba kupię Titusa bo już nie wiem jak walczyć z tym badziewiem (mam dość ręcznego wyrywania g****)

Nita my widząc, że czarnoziem wątpliwej jakości potraktowaliśmy go najpierw roundupem i liczyliśmy że może to nas przed zielskiem uchroni ale w tym roku jest tragiedija ; aż mi się na tę trawkę patrzeć nie chce bo co spojrzę to nowy badziew rośnie :(

a co do NAJLEPIEJ to szkoda że budżet nie pozwala na trawę z rolki, znajomi się zdecydowali i trawniczek mają cud miód i orzeszki

Ponoć faceci nie znoszą koszenia, ale mój się rwie bez problemu. Gorzej z wertykulacją było, mamy ręczny ale na kółkach i mimo, że trawy nie tak znowu dużo to z męża pot ciurkiem leciał i przeklinał moje pomysły i swoją oszczędność (stwierdził że kupimy ręczny bo on w cenie doby spalinowego i będzie na dłużej)