Lukarna 26.05.2013 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Więc chciałam się pozalić. Marcin mnie zawołał o 4:30. Poszłam do niego, zażądał kakao:bash:Ukryłam się więc w kuchni i czekałam aż zaśnie;) I na swoje nieszczęście zajrzałam na forum, a konkretnie na Malki zdjęcia ogródkowe... I nie mogłam zasnąć:bash: Bo cały czas miałam w głowie mój syf co to wyglada jak połaczenie 2008 i 2009 z górą ziemi z wykopów taka na wysokość pierwszego piętra... I to wszytsko porośnięte jest chwaściorami po pas. Przecież nawet jak bedziemy chcieli coś z tym zrobić to sobie te chwaściory zakopiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.05.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Dzien dobry Lukus nie przejmuj sie, u mnie tez sa kopce ziemi z chwaszczorami... ale w sumie to ja sie pocieszam...w koncu jak sie to rozgarnie, bedzie koszenie, koszenie to i ta trawa taka fajniejsza, dzieki chwascikom bedzie pelniejsza:D.... bosa stopka bedzie sie fajnie biegalo.. ehh nie ma co dramatyzowac Ja dzisiaj zostalam pieknie wybudzona przez moje dwie pociechy i dostalam laurki na Dzien Mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 No dobra, idę się zapaść pod ziemię. Dotarłam do Malkowej foty równinki ogródkowej. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA też tak chcę!! my przywieźliśmy coś ok 10ton a że i ziemia dupna była a i kasy nie było na więcej to nie udało się ładnie terenu wyrównać i mamy uskoki mimo walcowania udeptywania etc MALKA YOU'RE MY HEROINE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.05.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 A ja wczoraj zasiałem trawę... Zobaczymy czy wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Łe wkleiłam Wam schody zewnętrzne i mnie wywaliło z netu:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Esiak trawa rośnie dość szybko, szkoda że chwasty jeszcze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.05.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 A zapomniałem się pochwalić, że mamy w końcu ułożoną kostkę, taras i schody zewnętrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 I zdjęcia oczywiście w Dzienniku są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 A właśnie gdzie Dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Esiak, jaką kostkę wzięliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.05.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Zdjęcia jak będzie słonecznie zrobię...Kostka to bruk klasyczny semmerlocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 To z serii: powolne grzebanie u Luki: Zejście pod taras (wejście zewnętrzne do piwnicy) W te: http://img20.imageshack.us/img20/6871/dsc0238ng.jpg Uploaded with ImageShack.us I wewte: http://img29.imageshack.us/img29/8203/dsc0236uj.jpg Uploaded with ImageShack.us A tu widać na jakim poziomie bedzie dosypane ziemi. Tam gdzie druty będzie barierka. http://img189.imageshack.us/img189/1218/dsc0239ix.jpg Uploaded with ImageShack.us Wejście do narzedziowni, schody miały być przyklejone do domu i skierowane w stronę zejścia pod taras (w projekcie) ale okazało się że się nie zmieszczą http://img62.imageshack.us/img62/3170/dsc0242qe.jpg Uploaded with ImageShack.us I z profilu http://img15.imageshack.us/img15/7222/dsc0240tc.jpg Uploaded with ImageShack.us A tu posadzę jakieś krzaczory zeby je trochę zakryć http://img51.imageshack.us/img51/8843/dsc0244qi.jpg Uploaded with ImageShack.us I oto całe nasze wiosenne osiągnięcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Luka, zawsze to krok do przodu i teść zajęty widzę jest kurcze sporo będziecie musieli tej ziemi nawieźć, a na tych hałdach to macie taką lepszą czarną ziemię czy piasek? bo to jakaś oszczędność by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 W hałdach jest wymieszane wszystko:bash:Ale na pewno częściowo będzie działka wyrównana własnie tą ziemią. A ewentualnie po wierzchu czymś lepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.05.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Luka, sorki, że Cię w bezsenność wpędziłam A na pocieszenie powiem,że to na zdjęciach......mniej dramatycznie wygląda - bo tylko jedna strona domu Serio to jest tydzień roboty dla trójki ludzi w tym jeden z koparką. Gdybym nie wpieprzyła się w tą ziemię z kamieniami, to oszczędził by mi z miesiąc roboty, a skoro masz pryzmę zdjętego humusu, to niech Ci to kopara ładnie rozplantuje i będzie ślicznie Nie łam się, mam wprawę, to jakby co..... podtrzymam na duchu Esiak, ja też wczoraj siałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.05.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Luka no ogród to masz taki jak ja A jak polatasz po tych wszystkich schodach, to zobaczysz jaka rusałka się z Ciebie zrobi I naprawdę masz super te schody, takie równiutkie a nie porzępolone i pochrępane . Moje domowe nie wyglądaja nawet w połowie tak dobrze. Teściu dłubał i nadlewał? Az szkoda je płytkami przykrywać (a może bez płytek będą?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.05.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Luka, zanim rozplantujecie te hałdy ziemi, to nakryj je może czarną folią, żeby trochę chwaściory unicestwić. może się okazać, że potem taka ziemia całkiem nie najgorsza jest. bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Malka no normalnie zła byłam na Ciebie:D A w ziemię mam wymieszaną: humus z gliną z wykopów więc tentego Cronin, nie wiem co ze schodami bedzie bo ta nadlana warstwa się trochę kruszy na krawędziach. Boki tych "wolnostojących" pójdą tym samym co cokół domu, a stopnie nie mam pojęcia. Tak teść to sam robił to jego pomysł (zostało nam trochę bloczków fundamentowych i chciał je wykorzystać) i wykonanie. a nie porzępolone i pochrępane Mówiłas o moich wewnetrznych wylanych przez fachoffcóf? dla przypomnienia;) http://img204.imageshack.us/img204/1811/dsc0219cq.jpg Uploaded with ImageShack.us ps. jak nie zrobię czegoś z moją ulotną pamięcią to na bank stanę się rusałką po przebiegnięciu miliona stopni dziennie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Luka, zanim rozplantujecie te hałdy ziemi, to nakryj je może czarną folią, żeby trochę chwaściory unicestwić. może się okazać, że potem taka ziemia całkiem nie najgorsza jest. bry Ale co? myślisz że one się tam ukiszą? i że bedzie nie tak źle jak mysle? Szkoda że mój tel odmówił współpracy z kompem bo bym Wam pokazała moją osobistą górke:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 O, mam jakies stare: http://img811.imageshack.us/img811/9974/ssa40198.jpg Uploaded with ImageShack.us A teraz to pokryte jest zielskiem po pachy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts