Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczęta, jesteście boskie:cool: mówiłam Wam już to kiedyś??

Ja bym sie nawet w te satyny, szyfony i musliny dla Was przyoblekła, jest tylko jeden problem - nie robią tego powyżej rozmiaru 40 a ja mam powyżej 40 grubo;) dosłownie i w przenośni:D

I nie wiem w sumie z czego sie cieszę:D

Chorobowo dalej.

Dzis rano wera wstała i powiedziała:

- mamo, coś się źle dzisiaj czuję

- ale boli Cię cos?

- no tak nie bardzo jestem w stanie to określić...

czyli klasyczna ściema;)

Ale że wyznaje zasadę że dziecko też człowiek i czasami może mu sie nie chciec na maksa. A poza tym gramy w szczerośc czyli: nie chcesz iśc do szkoły - pogadajmy o tym szczerze a nie ściemniaj albo broń boże wagary - zawsze jest szansa że Rada Najwyższa w osobie matki wyda zgode na absencję. W przypadku Starszej się sprawdza, więc spróbujemy z Młoda też.

No i zostawiłam ją w domu. Pomyslałam że pójde z nią do pediatry bo mi narzeka od jakiegoś czasu na nogi ze ją bolą. No i poszłyśmy. Pani doktor tematem sie przejęła (myslałam że zgodni na to że rośnie) i dała skierowanie na badania krwi: podstawa cała oraz stany zapalne i cos tam jeszcze. Chce nas do reumatologa wysłać.

Do kompletu mój małżon co to się do dermatologa wybrał w koncu. Bo mu włosy na brodzie plackami nie rosną. Wyglada to idiotycznie na maksa:bash:

I jakies dziwne plamy ciemne na nogach ma.

Więc dostał milion masci i tabletek i ma próbowac które zadziałaja...

To już koniec:D

Wystarczy, ide zmywac:mad:

Lukarna, dawaj naczynia do mnie...moja zmywarka zaraz skonczy suszenie :D

ehh powiem wam, ze z tymi chorobskami to jakies fatum! moja mala 2,5letnia przez 3 dni goraczkowala, lzawila, kaszlala i do tego katarzysko miala, starsza prawie 2 tyg cos z oczami, rano jak wstala to miala tak jakby zacme, sluz, ktory dalo sie usunac wacikiem...(jutro mamy wizyte u okulisty, a to juz jej przeszlo..eh z tymi terminami czekania, i co ja teraz powiem doktorkowi? w dodatku nie wykupilam jej okularow, bo ceny tutaj :bash:a musialam wyslac kase na domek, tak wiec dopiero dzisiaj pojade i jej zamowimy je)

mojego M tez od 3tyg cos lapie-moim zdaniem rwa... wspolczuje bo sama to mialam przez prawie 3 miechy.... ja cudem uniknelam nawrotu tej paskudnej rwy...ostatnio w pracy zaczelo mnie lamac..wiec zwolnilam tempo i odpukac jest ok....

tak wiec dziewczynki trzymajmy sie cieplutko i nie dawajmy chorobskom!!

biore szklanke wody i ide na ten piekny hamaczek ze zdjecia :D kto dolacza? sa wolne 2 krzeselka i jeszcze podusie na trawuni :D

To ja dołączam, zwinę się w jakimś kąciku na tym trawniku, owinę szyfonem dla tych co noszą 40+ i będę sobie ciuchutko umierać. Jakiś *&% wirus dopadł mnie i mojego najstarszego dwa dni temu i ledwie dychamy..

łał, romantycznie Luka w Twoim ogródku. może też legnę gdzieś pod drzewkiem.:cool:

a przywracając Cię do szarej rzeczywistości: ogród to pot, ból kręgosłupa, odciski na łapach i brud pod paznokciami.

na pewno jeszcze masz ochotę na bycie ogrodniczką. masz jeszcze czas. bo może być trawnik po całości.

łał, romantycznie Luka w Twoim ogródku. może też legnę gdzieś pod drzewkiem.:cool:

a przywracając Cię do szarej rzeczywistości: ogród to pot, ból kręgosłupa, odciski na łapach i brud pod paznokciami.

na pewno jeszcze masz ochotę na bycie ogrodniczką. masz jeszcze czas. bo może być trawnik po całości.

Za trawnik po całości to ja dziękuję, bo to "pot, ból kręgosłupa, odciski na łapach i brud pod paznokciami":lol2:

Od przyszłego roku regularnie będziemy zmniejszać pole do koszenia. Zresztą ja nigdy nie byłam fanką pola golfowego. Lubię jak coś sie dzieje, rośnie, rusza, a nie zielona nuda z kazdego kąta wyziera. Mam takie coś za płotem i płakać mi się chce jak na to patrzę. 2000m2 działki a wszędzie trawa i tujki dookoła:bash:

dlatego u mnie bedzie kwietna łąka i różne starożytne zapomniane zielska :)

Meliska Amolu niet, ale u nas sprawdzona metoda na tutejsze świństwa, to trzy dni na płask i przechodzi. Lekarz przed upływem trzech dni nic nie zapisze, bo to pani wi, to bydzie wirus...