Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj tam kaca - kaca to miałam wczoraj dziś znów jestem nówka sztuka;) No mam Wam powiedzieć, hmm No fajnie było:D Zdjęcia jakieś są ale nie gwarantuję nic bo telefonami robione;) Zresztą Wika mi powiedziała że na jednym tylko fajnie wyszłam - bo widać mi tylko głowę a resztę Marcin zasłonił Kurcze chyba znowu mi się co forum skopało bo nie mogę emotek wstawiać, zaraz sprawdzę jak to wygląda po wysłaniu...

O, jest OK:)

No dobra to o czym ja to chciałam???;)

Krótka relacja bez fotek bo muszę zgrać z aparatu.

Ogólnie wycieczką jestem zachwycona. Kraków piękny jest i naprawdę nie przeszkadzały mi ani deszcz ani tłumy kłębiące się wokół;)

W czwartek trochę leniwie powłóczyliśmy się po Rynku, dzieciarnia pokarmiła gołębie obwarzankami:) Zahaczyliśmy o Wawel, Smoczą Jamę i ogólnie okolice.

Piątek zaczęliśmy od Wieliczki - dzieciom się podobało, ma też a pani przewodnik pochwaliła kilkakrotnie że bardzo grzeczni byli;) W kopalni odpoczeliśmy na placu zabaw, zjedliśmy obiad i pędziliśmy jakimiś bocznymi korytarzami do windy która wywiozła nas w środku miasta;) Podobno tylu było turystów że musieli uruchamiać windy dodatkowe.Potem pojechaliśmy jeszcze na Kazimierz, a ze dzieci sie wyspały w aucie wczesniej - wieczorem zwiedzaliśmy Kraków nocą - pięknie i klimatycznie:)

W sobotę, hmm sobota to był najbardziej zakręcony dzień naszej wyprawy;)

Długa i zawiła historia, w każdym bądź razie po małych przygodach spotkaliśmy się w Oświęcimiu z Malką i jej chłopakami:) Wika i P zostali na miejscu a my pojechaliśmy do Parku Dinozaurów. Musiało im (Malkom oczywiście) dobrze z oczu patrzeć bo mój P bez zająknięcia przełozył foteliki do ich auta i oddał nas w obce ręce;) U dinozaurów zarówno dzieci jak i dorośli bawili się świetnie:) Pod wieczór dołączyli do nas P i Wika.

Jako że szkoda nam było rozstawać Malka wymyśliła szaleńcze rozwiązanie (Malka cmok). Wieczorem wynajęli pokój w Krakowie, Wika została z dziećmi a my poszliśmy w czwórkę na miasto;)

Reszty już się domyślacie pewnie, po analizie całego wieczoru sądzę że zaszkodziła mi potrawa i wdzięcznej nazwie "Niespodzianka" - czyli chleb za gruba ze smalcem i ogórkiem zjedzony około 5 rano;)

Do domu wróciliśmy nieprzyzwoicie póxno albo może raczej wcześnie?

W niedzielę po sniadaniu mieliśmy odwiedzić pewien tajemniczy dom ale niestety - Malka nie wstała na śniadanie a ja nie wstałam wcale:D

Po południu spotkaliśmy się na trochę - byłam bardzo mało towarzyska za co Cię Malko oficjalnie przepraszam i biję się w piersi:rolleyes:

No i wróciliśmy - ale to nie koniec spotkan na pewno:)

To jeszcze chcecie wiedzieć jaka Malka jest?

Nie wiem jak napisac, żeby nie wyglądało na popisowe kadzenie:) No Malka fajna jest (chociaż nie poznała się na jednym moim zarcie i mnie to meczy do dziś, albo sie poznała i mnie wkręca - Malka wkręcasz mnie co??) No jest zwariowana, spotaniczna i pełna energii ale przy tym zupełnie normalna, uwierzcie:D

No o tyle:)

ps. a budowlanie mogę??

:D

Dziś kończy hydraulik. Próby szczelności zrobione, jak byłam ram rano to mieli rozłozoną folię na podłogówki. Na dole mam podłogówkę z pompą (chyba 4 sekcje) i 5 grzejników - skrzynka wyszła wielka:jawdrop:, na górze są 2 sekcje podłogówki na RTL-ach i też 5 grzejników. Wjadą mi trochę wężami od podłogówki do kabiny prysznicowej tam gdzie bez brodzika będzie. No i tyle.

Jak zdążymy posprzątać to na piątek wstępnie umówione są wylewki - jeszcze się nie cieszę ale już widać światełko w tunelu...:)

Dziś kończy hydraulik. Próby szczelności zrobione, jak byłam ram rano to mieli rozłozoną folię na podłogówki. Na dole mam podłogówkę z pompą (chyba 4 sekcje) i 5 grzejników - skrzynka wyszła wielka:jawdrop:, na górze są 2 sekcje podłogówki na RTL-ach i też 5 grzejników. Wjadą mi trochę wężami od podłogówki do kabiny prysznicowej tam gdzie bez brodzika będzie. No i tyle.

Jak zdążymy posprzątać to na piątek wstępnie umówione są wylewki - jeszcze się nie cieszę ale już widać światełko w tunelu...:)

to jednak udało Wam się dorwać jakiegoś hydraulika..?

Tak, trochę po znajomości, kumpela go zna i go prywatnie poprosiła:)

A że u nas dużo pracy nie było na ten moment - to się zgodził, uff.

Na razie miał tylko dokonczyć, spiąć i próby zrobić żeby można było podłogi wylać. Potem na spokojnie mamy obgadywać resztę. Mówił ze ma czas w połowie lipca.

Aaa, słuchajcie:

Położenie wełny, zrobienie sufitów i całej tej obróbki za 40 zł to chyba dobra cena, co?

Bo mi polecany przez kierownika gość za tyle może zrobić. Ja osobiście miałam wcześniej dwie oferty, obydwie wyższe ale do końca ich nie ogarnełam bo trochę były niejasno dla mnie napisane;)

Aaa, słuchajcie:

Położenie wełny, zrobienie sufitów i całej tej obróbki za 40 zł to chyba dobra cena, co?

Bo mi polecany przez kierownika gość za tyle może zrobić. Ja osobiście miałam wcześniej dwie oferty, obydwie wyższe ale do końca ich nie ogarnełam bo trochę były niejasno dla mnie napisane;)

Jak za całość to genialna :) :) :)

Będę znała moją niedługo, to jeśli nie zejdę na zawał, to się podzielę.

Super weekend mieliście. Cieszę się ogromnie i jednocześnie żałuję, ze nie mogłam tam z Wami być. Nic to, mam nadzieję, ze kolejnym razem spotkamy sie w większym gronie:)

No i jestem nieukontentowana, bo foty miały być! :)

PS. To, ze Malka jest fajna to ja już dawno wiedziałam;)

Luka, muszę Cię pochwalić - bardzo ładna relacja :)

A bardzo dziękuję;)

Jak za całość to genialna :) :) :)

Będę znała moją niedługo, to jeśli nie zejdę na zawał, to się podzielę.

wygląda konkurencyjnie...

Mam sie po południu spotkać z kierownikiem na budowie więc go wypytam czy to nie ściema jakaś;) i czy mój P mi dobrze przekazał;)

Jeżeli jest ok to umawiam go na pierwszy wolny termin.

Oby nie była to połowa wrzesnia;)

Super weekend mieliście. Cieszę się ogromnie i jednocześnie żałuję, ze nie mogłam tam z Wami być. Nic to, mam nadzieję, ze kolejnym razem spotkamy sie w większym gronie:)

No i jestem nieukontentowana, bo foty miały być! :)

PS. To, ze Malka jest fajna to ja już dawno wiedziałam;)

Nastepna wyprawa jak Wika bedzie miała prawko;)