malka 03.06.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Eeee to tak niewiele tych wylewek będziesz miała. A ekipę od legarowej podłogi juz masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.06.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nie. Ale muszę zsynchronizować tego od legarów z tym od wylewek, żeby wiadomo było co wylać i jak. I jak wysoko położyć styropian. Bo w różnych miejscach musi być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Wy jednak mnie nigdy nie przestaniecie zadziwiac:-DNawet nie rozumiem do konca o czym rozmawiacie;-) Myslicie ze rozkazac P ze ma zrobic lozko czy pozwolic aby nadal sluchal starych kawalkow Madonny i isc spac sama?ps. bo sie waham i rady potrzebuje:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.06.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jeśli powtórzy bez zająknięcia jastrych-anhydrytowy to puścić go samego spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.06.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Odwrotnie miało być, to przez te podłogi: pozwolić mu dosłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Kurde wiedziałam że on czyta ukradkiem mnie. Jak tylko kliknełam wyslij odpowiedź - wstał i poszedł lózko scielić Swoją drogą podoba mi sie to: jastrych anhydrytowy... musze sie nauczyć co to i będę szokować w rozmowach ze znajomymi:D oni i tak już w swojej nieświadomości uważają mnie za guru budownictwa jednorodzinnego:D:D:D rzucę czasem miedzy wierszami jakies zbrojenie rozproszone, nadproże strunobetonowe czy inne takie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.06.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 O, nadproża strunobetonowego nie znałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.06.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Luka, to zarzuć,że jastrych anhydrytowy da się wykonać w technice samorozlewalnej , dzięki czemu można stosować małe grubości wylewek, unikając szczelin pozornych i dylatacji, mimo , iż grubość jest stosunkowo mała (ok 3,5 cm) to zachowuje się wytrzymałość na poziomie F4-F5 . Padną na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nie? no widzisz nie znałyśmy się jeszcze wtedy jak bez zgody konstruktora ani nawet kierownika a za namową "fachoffca" beztrosko zamówiłam i kazałam zamontować 12 cm nadproża strunobetonowe zamiast potęznych zbrojonych wylewanych?? Jezu ale afera była...Pumpa się ze mną przez tel dogadac nie mogła tak szlochałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Luka, to zarzuć,że jastrych anhydrytowy da się wykonać w technice samorozlewalnej , dzięki czemu można stosować małe grubości wylewek, unikając szczelin pozornych i dylatacji, mimo , iż grubość jest stosunkowo mała (ok 3,5 cm) to zachowuje się wytrzymałość na poziomie F4-F5 . Padną na kolana Boskie:cool: Jestem Twoją dłuzniczką:D:D musze to ogarnąc przed piatkiem i kierownika przetestuje;D zabawa bedzie przednia:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.06.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 A tak serio, to bez mrugnięcia okiem na takie wylewki bym się teraz zdecydowała (cóż niewiedza kosztuje - sporo). Cena jest zbliżona do tradycyjnych jastrychów z miksokreta, a parametry bez porównania lepsze no i idealnie gładka powierzchnia, brak dylatacji....no bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Znaczy sie ja rozumiem ze będe miała tradycyjne jastrychy z miksokreta?tez ładnie brzmią... czasami to już chyba wolałabym nie wiedziec co mozna i z czego lepiej:bash: Malka jak ty to ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.06.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Pięć lat niebudowania robi swoje Wiesz ile to czasu na zapoznawanie się z różnymi ciekawymi technologiami Jak mi pan od moich samopoziomów wykład zrobił, to sobie z wrażenia usiadłam Ja mam zwykłe jastrychy z betoniary. Ładnie zrobione, ale zniszczone po latach szurania rusztowaniami, rąbania drewna na podłodze i takich tam , no i wytrzymałość mają taką se, może zgniatanie i rozciąganie ok,ponoć F4, ale powierzchniowy test riri wyszedł kiepsko Wylewki nie były tanie, a teraz by osiągnąć planowany wygląd ,muszę machnąć jeszcze samopoziom, więc metr docelowych wylewek to ponad stówka , przy jastrychu samorozlewalnym było by to ok 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 No P cały czas jest pod wrażeniem Waszej historii niebudowy.Chyba trochę inaczej spojrzał teraz na nasze "problemy";) 35 z materiałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.06.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Widzisz jak się ludziom horyzonty poszerzają po wizytach na południe z materiałem zerknęłam na stronkę i teraz nawet mają promocję, od 150 m2 - 28 zł za metr, przy grubości 3,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 kurde to faktycznie tanio... u nas trochę tych metrów jest... aaa, chyba bede robiła jednak kostkę przy drzwiach wejściowych - podobno się da nie przemyslałam tego tematu wczesniej i planowaliśmy płytki (no te takie jak na taras nie wiem co to) a teraz wszedzie widze poodpadane i popękane płytki na schodach i tarasach:bash: a tak bym zrobiła podest wejściowy z kostki i z takiej samej kostki opaskę i ścieżkę do furtki... tylko co z tarasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.06.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Drewno dasz Masz taras od południa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Od południaO drewnie P nie chce słyszeć. Kategorycznie nie:bash:Może musiałabym go szybciej do tego Wrocławia i go przekonasz? już kombinuje jakby ta kostkę na taras ale przeciez to za cięzkie jest...nie chcę płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.06.2013 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Poszłas spac co? To ja też idę - zycie powoli pozbawia mnie kolejnych przyjemności - nawet sobie juz poleżeć w wannie z ksiązka nie mogę Karaluchy pod poduchy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Poszłam poleżeć z książką w wannie - Możesz mi zazdrościć Choć mozesz leżakować, ale nie w gorącej wodzie Luka, zabierz P, na taki południowy taras, wyłożony płytkami lub kostką w upalny dzień. Bedzie zdychał po kwadransie. Mój A też chciał płytki, dlatego mamy wylany betonowy taras, chciał....do czasu aż poczuł jak pięknie gres trzyma ciepło i nie da się stać na takim tarasie. A po chuu mi taras, na którym nie mogę siedzieć??? I to jest kolejna nasza wtopa, bo mozna było od razu robić tratas na legarach, a teraz trzeba będzie kuć beton, by deski położyć. Lecę, zostało mi 100 stron Lehane'a - wciąga strasznie, więc nie zostawię do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts