Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde wiedziałam że on czyta ukradkiem mnie.

Jak tylko kliknełam wyslij odpowiedź - wstał i poszedł lózko scielić:jawdrop:

Swoją drogą podoba mi sie to: jastrych anhydrytowy... musze sie nauczyć co to i będę szokować w rozmowach ze znajomymi:D oni i tak już w swojej nieświadomości uważają mnie za guru budownictwa jednorodzinnego:D:D:D rzucę czasem miedzy wierszami jakies zbrojenie rozproszone, nadproże strunobetonowe czy inne takie:D

Luka, to zarzuć,że jastrych anhydrytowy da się wykonać w technice samorozlewalnej , dzięki czemu można stosować małe grubości wylewek, unikając szczelin pozornych i dylatacji, mimo , iż grubość jest stosunkowo mała (ok 3,5 cm) to zachowuje się wytrzymałość na poziomie F4-F5 .

Padną na kolana

:lol2:

Nie? no widzisz nie znałyśmy się jeszcze wtedy jak bez zgody konstruktora ani nawet kierownika a za namową "fachoffca" beztrosko zamówiłam i kazałam zamontować 12 cm nadproża strunobetonowe zamiast potęznych zbrojonych wylewanych??

Jezu ale afera była...

Pumpa się ze mną przez tel dogadac nie mogła tak szlochałam;)

Luka, to zarzuć,że jastrych anhydrytowy da się wykonać w technice samorozlewalnej , dzięki czemu można stosować małe grubości wylewek, unikając szczelin pozornych i dylatacji, mimo , iż grubość jest stosunkowo mała (ok 3,5 cm) to zachowuje się wytrzymałość na poziomie F4-F5 .

Padną na kolana

:lol2:

Boskie:cool:

Jestem Twoją dłuzniczką:D:D:D

musze to ogarnąc przed piatkiem i kierownika przetestuje;D

zabawa bedzie przednia:D:D

A tak serio, to bez mrugnięcia okiem na takie wylewki bym się teraz zdecydowała (cóż niewiedza kosztuje - sporo).

Cena jest zbliżona do tradycyjnych jastrychów z miksokreta, a parametry bez porównania lepsze no i idealnie gładka powierzchnia, brak dylatacji....no bajka :)

Pięć lat niebudowania robi swoje :lol2:

Wiesz ile to czasu na zapoznawanie się z różnymi ciekawymi technologiami :)

Jak mi pan od moich samopoziomów wykład zrobił, to sobie z wrażenia usiadłam

Ja mam zwykłe jastrychy z betoniary. Ładnie zrobione, ale zniszczone po latach szurania rusztowaniami, rąbania drewna na podłodze i takich tam , no i wytrzymałość mają taką se, może zgniatanie i rozciąganie ok,ponoć F4, ale powierzchniowy test riri wyszedł kiepsko

Wylewki nie były tanie, a teraz by osiągnąć planowany wygląd ,muszę machnąć jeszcze samopoziom, więc metr docelowych wylewek to ponad stówka :rolleyes:, przy jastrychu samorozlewalnym było by to ok 35 zł

Widzisz jak się ludziom horyzonty poszerzają po wizytach na południe ;)

z materiałem

zerknęłam na stronkę i teraz nawet mają promocję, od 150 m2 - 28 zł za metr, przy grubości 3,5 cm

;)

kurde to faktycznie tanio... u nas trochę tych metrów jest...

aaa, chyba bede robiła jednak kostkę przy drzwiach wejściowych - podobno się da

nie przemyslałam tego tematu wczesniej i planowaliśmy płytki (no te takie jak na taras nie wiem co to) a teraz wszedzie widze poodpadane i popękane płytki na schodach i tarasach:bash:

a tak bym zrobiła podest wejściowy z kostki i z takiej samej kostki opaskę i ścieżkę do furtki...

tylko co z tarasem?

Poszłam poleżeć z książką w wannie - Możesz mi zazdrościć :)

Choć mozesz leżakować, ale nie w gorącej wodzie

Luka, zabierz P, na taki południowy taras, wyłożony płytkami lub kostką w upalny dzień.

Bedzie zdychał po kwadransie.

Mój A też chciał płytki, dlatego mamy wylany betonowy taras, chciał....do czasu aż poczuł jak pięknie gres trzyma ciepło i nie da się stać na takim tarasie.

A po chuu mi taras, na którym nie mogę siedzieć???

I to jest kolejna nasza wtopa, bo mozna było od razu robić tratas na legarach, a teraz trzeba będzie kuć beton, by deski położyć.

Lecę, zostało mi 100 stron Lehane'a - wciąga strasznie, więc nie zostawię do jutra :oops: