Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Amglad a z czego konkretnie ten taras masz??

Botwinkę uwielbiam namietnie - niestety moi domownicy nie podzielaja tej pasji:bash:

Placki z cukini tez odpadaja

Makaron z serem juz bliżej...

Zastanawiam się może racuchy zrobię?

I starsi dostana z truskawkami a mali z samym cukrem? I jakąs zupę do tego?

tylko nigdy racuchów nie robiłam i nie wiem jaki przepis wybrać:confused:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Racuchy zrob proszkowe, w sensie nie z drzożdzy to szybko Ci pojdzie.

1/2 l mleka

2 jajka

2 szklanki mąki

1 łyżka cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 szczypta soli

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

2 duże jabłka

olej do smażenia

Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany (ewentualnie zagesc maka albo rozrzedź mlekiem) , a jabłka pokrojone w plastry zeby bylo je czuc.

Nie, spojrzę raz łaskawie na siebie;) znaczy na upodobania kulinarne

Bedzie makaron z serem i polany podsmazonym boczkiem, dla dzieci zamiast boczku cukier.

A na deser truskawki:)

Smacznie i co najwazniejsze szybko;)

Kurka muszę jechac sprzatać ale mi się nie chce trochę...

Zastanawiam się czy pranie na balkonie wieszac?

ja dzis mam dzień gospodarczy - pranie, odkurzanie, mycie podłóg, może jak sobie serial o mordowaniu puszczę to i poprasuję trochę...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gif

o obiedzie będę myśleć po kawce, do kawki szarlota pyszna w piecu sobie leży, ale się opamiętam.... znowu 2 kg do przodu po łykendowych gościach i grillach i pieczonych faszerowanych papryczkach i roladzie ze szpinakiem i wielkiej misie humusu z chlebkami pita i pysznym winem do tego, bosze... teraz znowu http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif przez tydzień

a propos Sister, Twój przepis na roladę szpinakową - genialny. robię po swojemu - bez pieczarek, za to dużo cebulki i czosnku i dodaję ser feta a ostatnio zrobiłąm wariację z kawałkami kurczaka wędzonego - normalnie odlot:)

Lekarz? Lekarz powiedział, ze żyły mam czyste, żadnych zakrzepów, jest git;) Zdiagnozował mi coś dodatkowego ale jak pojade na wizytę to pogadam z nim więcej co dalej z tym. To ten lekarz od doplera.

Nie mam jeszcze odpowiednio dobranych leków przeciwzakrzepowych ale pracujemy nad tym;) robię co kilka dni badania i lekarz (rodzinny) zwieksza mi powoli dawkę, mam nadzieje ze po badaniu następnym okaze się juz ok:)

Tak, idę pod wylewki przygotowywać.

POD WYLEWKI:D:D:D:wiggle::wiggle::wiggle:

ja dzis mam dzień gospodarczy - pranie, odkurzanie, mycie podłóg, może jak sobie serial o mordowaniu puszczę to i poprasuję trochę...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gif

o obiedzie będę myśleć po kawce, do kawki szarlota pyszna w piecu sobie leży, ale się opamiętam.... znowu 2 kg do przodu po łykendowych gościach i grillach i pieczonych faszerowanych papryczkach i roladzie ze szpinakiem i wielkiej misie humusu z chlebkami pita i pysznym winem do tego, bosze... teraz znowu http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif przez tydzień

a propos Sister, Twój przepis na roladę szpinakową - genialny. robię po swojemu - bez pieczarek, za to dużo cebulki i czosnku i dodaję ser feta a ostatnio zrobiłąm wariację z kawałkami kurczaka wędzonego - normalnie odlot:)

Rolada jest boska z czymkolwiek:) Fajnie, ze Wam smakowało.

Kilka postów wcześniej pisałam, że mam tylko sałatkę, a Ty mi wyjeżdżasz z takim menu, że język mi do doopy uciekł:bash: