Lukarna 04.06.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Amglad a z czego konkretnie ten taras masz?? Botwinkę uwielbiam namietnie - niestety moi domownicy nie podzielaja tej pasji:bash: Placki z cukini tez odpadaja Makaron z serem juz bliżej... Zastanawiam się może racuchy zrobię? I starsi dostana z truskawkami a mali z samym cukrem? I jakąs zupę do tego? tylko nigdy racuchów nie robiłam i nie wiem jaki przepis wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Racuchy zrob proszkowe, w sensie nie z drzożdzy to szybko Ci pojdzie. 1/2 l mleka 2 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jabłka olej do smażenia Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany (ewentualnie zagesc maka albo rozrzedź mlekiem) , a jabłka pokrojone w plastry zeby bylo je czuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 teraz mam z betonu, zostawione miejsce na legary i jakieś tam inne paskudztwa - docelowo miał byc z drewna a bedzie z kompozytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ale mogę częśc bez jabłek zrobić? Nic im nie bedzie? Bo Wera z jabłkiem nie tknie:bash: Amglad to musze zobaczyć co to ten kompozyt i z czym to się je:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Bez jablek beda zwykle placki na slodko (wetdy cynamonu nie dodawaj) . Kup w biedronce konfiture wisniowa i tym jej posmaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.06.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 spisałam przepis na racuchy. a do tego chyba szczawiówka będzie, bo od soboty szczaw w lodówce czeka. Amglad, a deski kompozytowe wyglądają całkiem dobrze. też takie oglądałam. ale u mnie daleko do tarasu. tylko ciekawe, jak się na słońcu zachowują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A u mnie pierogi z mięsem i kaszą ale wcześniej przytkam rosołkiem, bo inaczej bym się na śmierć zalepiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A u mnie pierogi z mięsem i kaszą ale wcześniej przytkam rosołkiem, bo inaczej bym się na śmierć zalepiła. mniam http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif cześć Dorka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Nie, spojrzę raz łaskawie na siebie;) znaczy na upodobania kulinarneBedzie makaron z serem i polany podsmazonym boczkiem, dla dzieci zamiast boczku cukier.A na deser truskawki:)Smacznie i co najwazniejsze szybko;) Kurka muszę jechac sprzatać ale mi się nie chce trochę...Zastanawiam się czy pranie na balkonie wieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Luka, na działke idziesz sprzatac? Co tam lekarz powiedział wczoraj? Piękne nózki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.06.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 pierożki uwielbiam. ale te lepienie.... lecę po kości na zupę i jabłka do racuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.06.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Luka, na działke idziesz sprzatac? Co tam lekarz powiedział wczoraj? Piękne nózki masz? no właśnie już możesz szaleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Luka, gdyby nie moja dieta to pisałabym się do Ciebie na obiad w wersji dla dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 ja dzis mam dzień gospodarczy - pranie, odkurzanie, mycie podłóg, może jak sobie serial o mordowaniu puszczę to i poprasuję trochę...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gifo obiedzie będę myśleć po kawce, do kawki szarlota pyszna w piecu sobie leży, ale się opamiętam.... znowu 2 kg do przodu po łykendowych gościach i grillach i pieczonych faszerowanych papryczkach i roladzie ze szpinakiem i wielkiej misie humusu z chlebkami pita i pysznym winem do tego, bosze... teraz znowu http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif przez tydzieńa propos Sister, Twój przepis na roladę szpinakową - genialny. robię po swojemu - bez pieczarek, za to dużo cebulki i czosnku i dodaję ser feta a ostatnio zrobiłąm wariację z kawałkami kurczaka wędzonego - normalnie odlot:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Lekarz? Lekarz powiedział, ze żyły mam czyste, żadnych zakrzepów, jest git;) Zdiagnozował mi coś dodatkowego ale jak pojade na wizytę to pogadam z nim więcej co dalej z tym. To ten lekarz od doplera. Nie mam jeszcze odpowiednio dobranych leków przeciwzakrzepowych ale pracujemy nad tym;) robię co kilka dni badania i lekarz (rodzinny) zwieksza mi powoli dawkę, mam nadzieje ze po badaniu następnym okaze się juz ok:) Tak, idę pod wylewki przygotowywać. POD WYLEWKI:D:D:D:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ardea zobacz jakie smakowistosci Amglad opisuje:) co tam jakiś makaron:Dale ja uwielbiam... makarony, pierogi, kluchy rózne... i wygladam jak klucha dzięki temu:bash: Dobra, pranie na balkonie a ja spadam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ja kocham kluchy:) Też pyknęłam pranie, a teraz idę lepić ciastka z ciastoliny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 klucha to moje drugie imię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 ja dzis mam dzień gospodarczy - pranie, odkurzanie, mycie podłóg, może jak sobie serial o mordowaniu puszczę to i poprasuję trochę...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gif o obiedzie będę myśleć po kawce, do kawki szarlota pyszna w piecu sobie leży, ale się opamiętam.... znowu 2 kg do przodu po łykendowych gościach i grillach i pieczonych faszerowanych papryczkach i roladzie ze szpinakiem i wielkiej misie humusu z chlebkami pita i pysznym winem do tego, bosze... teraz znowu http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif przez tydzień a propos Sister, Twój przepis na roladę szpinakową - genialny. robię po swojemu - bez pieczarek, za to dużo cebulki i czosnku i dodaję ser feta a ostatnio zrobiłąm wariację z kawałkami kurczaka wędzonego - normalnie odlot:) Rolada jest boska z czymkolwiek:) Fajnie, ze Wam smakowało. Kilka postów wcześniej pisałam, że mam tylko sałatkę, a Ty mi wyjeżdżasz z takim menu, że język mi do doopy uciekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A kluchy, makarony, pierogi uwielbiam miłoscią wielka i niestety odwzajemnioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts