Esiak 04.06.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Esiak - też mam takie pole ryżowe Sialiśmy w tym samym dniu i ..... od tamtego czasu u nas był jeden słoneczny (bezdeszczowy) dzień, po za nim cały czas pada. Nie, nie pada - leje Wczoraj byłam bliska płaczu jak zobaczyłam powypłukiwaną trawę, mimo iż po wysianiu solidnie zawałowałam, porobiły się kupki nasion i gołe placki. Aż boję się jak to będzie wyglądać jak wyrośnie - o ile wyrośnie a nie zgnije ale wczoraj zauważyłem, że coś tam zaczyna kiełkować... zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Nita, podobają mi się te Twoje obiadki:yes: I weź człowieku dbaj o linię. weekend niedługo trzeba będzie jakieś mięcho ugrillować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Esiak, u mnie co nieco wykiełkowało. tak max 2 cmMam w mieszance życicę trwałą, ona ma szybki czas kiełkowania (1-2 tygodnie). Pozostałe nasiona ciągle leżą i czekają na swój czas mają jeszcze 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pojechałam, posprzatałam górę (wydawało mi się że tam jest ok, tylko parę rzeczy wynieśc;) ), zmęczyłam sie jak koń, wróciłam, wyprysznicowałam się a Wy dalej o zarciu?? Ja te z blaszki obiady lubię, oj jak lubie:D Malka kurde tak się przy tej cholernej trawie narobiłaś a tu taka kicha:confused: Może poradzi na to dosiewanie jak dziewczyny piszą... Ja znalazłam zonk jeden: panowie zamontowali mi w pralni zła kratkę, jeszcze śledztwa nie zrobiłam czy to teściu im dał czy sami sobie wzieli ale jest zła., I teraz nie wiem cholera bo już jest zamontowana i zapiankowana i przykryta folią - prosić o demontaż teścia czy zostawić jak jest? To jakas zwykła kratka taka biała plastikowa - ja kupiłam też zwykłą ale na oko wydaje się mocniejsza i te rurki ma takie porządniejsze... I nie wiem ale chyba teściu nie przewidział odpływu do pralki:D na razie nic nie mówie bo moze on na to jakis plan ma ale odpływ od umywalki jest ponad 2m od miejsca gdzie bedzie pralka... Czy Wy też miewacie takie hustawki nastrojów? Sprzatałam tam sobie i myslałam tak: nie jest juz tak xle, w piatek wylejemy podłogi, niedługo ocieplimy poddasze... potem gładzie, drzwi i mozna sie brac za wykończenie... Może naprawdę uda nam się to w miare dobrze ogarnąć... I tak mi fajnie było... Za chwilę wyszłam za dom, spojrzałam na te cholerne smieci walajace sie wszedzie, na hałdy ziemi wymieszane z gruzem, połamana dachówką i bógwieczym, zajrzałam pod taras gdzie jest wszystko, na taras gdzie jest wszystko, do garazu o którym nie warto wspominać i pomyslałam: to sie chyba nie uda:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Co się kurde nie uda, no co ??? Zerknij do moich komentów, na fotki - było i jest - gorzej na pewno nie masz, a skoro mnie się udało, to Tobie też się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Luka, zamówisz kontener, załadujesz i perspektywa Ci się zmieni;) Serio, serio, tez myslalam, ze z tych resztek pustakow, blach, styropianow, folii itp. nie wyjde nigdy. Praktycznie w jeden dzien zaladowalismy wszystko i zrobilo sie od razu ładniej. EDIT: W sumie to na pewno były 2 takie kontenery i chyba 3 worki jak na gruz. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Kontener, Aga w liczbie pojedynczej ???? u mnie poszło 11 kontenerów po 12 m3 (chyba) i 5 lub 6 dziesięciotonowych samochodów Ale u mnie duzo gruzu z rozbiórki było, więc to się nie liczy Ale mówię tylko, że da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.06.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Esiak, u mnie co nieco wykiełkowało. tak max 2 cm Mam w mieszance życicę trwałą, ona ma szybki czas kiełkowania (1-2 tygodnie). Pozostałe nasiona ciągle leżą i czekają na swój czas mają jeszcze 2 tygodnie a też mam żywicę trwała... a mieszanka to Hortnas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Malka, u nas byly 2 kontenery i chyba 3 worki jutowe jak na gruz. Tyle, ze robiorki nie bylo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 U mnie pewniej blizej ilości tej Malkowej:) Musze zadzwonic i zapytać po wiela ta impreza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 ja kupiłam tę http://www.barenbrug.pl/polska/PL/profesjonalne-trawy-gazonowe_3150.php?page=product&segmentid=378&productid=1226&product=Supersport&tabblad=productoverzicht składŻycica trwała "BARRAGE"(Lolium perenne - NL)10% Życica trwała "BARTWINGO"(Lolium perenne - DK)20% Kostrzewa kępowa"SOBERANA" (Festuca rubra commutata - FR)10% Kostrzewa czerwona "BARUSTIC"(Festuca rubra rubra - DK)20% Wiechlina łąkowa"RUGBY II"(Poa Pratensis - US)40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 życicę i wiechlinę pamietam ze szkoły :) komunalka ma zajete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Luka, jakie wahania, ja ciągle miałam wrażenie, że to się nie uda, że dłuuuuga droga, że o matko ile jeszcze roboty itd. Ty przynajmniej masz przebłyski optymizmu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Luka, nie musisz wszystkiego na raz wywozić, ale tak powoli co jakis czas kontener zamówić nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tak, przebłyski mam optymizmu.A kiedys miałam go non stop. 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu;) Najchetniej zamówiłabym kilka, w taki dzień gdzie będę sama na budowie, zapakowała to wszytsko i git;)A tak to wszystko sie przydaje:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.06.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Co się kurde nie uda, no co ??? Zerknij do moich komentów, na fotki - było i jest - gorzej na pewno nie masz, a skoro mnie się udało, to Tobie też się uda właśnie miałam napisać, że jak Malka dała radę, to wszystkie damy radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ja to sie najpierw spytałam ekipy czy coś z tego szajsu chcą (pod warunkiem, że nie znajdę tego w promieniu 10km;)) a reszte siup do kontenera. Luka, wyślij Tescia z dzieckami do zoo czy cos i "do boju Luka....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.06.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 uwielbiam takie akcje czyścicielskie, kontener i sruuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tak mi się jeszcze przypomniało Byłyśmy z Luką w tym parku dinozaurów i była tam wystawa minerałów i kamieni...i wiecie co widziałyśmy zajebisty biały marmur - no idealny na blat lub parapety, co nie Luka ??? a deski mostku,miały świetne wybarwienie - super na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2013 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Taak i sikajacy wodą dinozaur zamiast krasnala ogrodowego:D:D:D ps. marmur boski był - ale kawałek za mały;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts