Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Luka no co TY masz piękny ogród w zgodzie z naturą i ekologiczny :D Nie wycinaj wszystkiego, bo łyso będzie. Jescze jak mówisz, że przechodnie zaglądają. Wyciąć zawsze można a rośnie baardzo wolno. Czemu tych choinke jeszcze nie masz posadzonych? Za dwa miesiące przeprowadzka a Wy co?

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Patrzaj

CIMG8378.JPG

to mój duzy orzech - teraz jest przycięty

owocki

CIMG8384.JPG

a tu mały -ten na wprost

CIMG8388.JPG

i z tego roku

DSC00113.jpg

duży przycięty i pokiereszowany przez pana wywożącego kontener :mad::mad::mad:

i mały puszczony samopas

niee to nie jest zart , ale tez o tym pomyslalam jak do srodka weszlam... tak sie bawia sportowcy ;)

na szczescie trafiaja sie normalni goscie, ktorych mam ochote nosic na recach i osobiscie podziekowac za czystosc...ale nie mam okazji bo nigdy ich nie ma w pokojach jak ja jestem :lol2:

najlepsze jest to, ze staralam sie o prace na recepcji, a wyladowalam jako pokojowka..bariera jezykowa:P ale spoko..daje rade :rolleyes:

Malka kurde dużą masz działkę co Ty chcesz? Rex by się zmiescił z luzem...

I drzew masz duzo...

Przemyślę te orzechy ale nie mogę na razie nic głosno mówic bo cały czas stałam na stanowisku że wszytsko wywalamy;)

ps. ja po sobie zawsze sprzatam jak gdzies wyprowadzam sie, ba posciel zawsze ścigam nie wiem dlaczego:bash: i składam wszytsko do prania...

niestety w Krakowie nawet nie spojrzałam za siebie czy dali rade ogarnac;)

Moja siora sprzata w prywatnych domach, w sumie w dwóch rezydencjach bo nie wiem jak nazwac te wielkie domy - tam to ma dopiero do oglądania;)

dziewczyny uwierzcie, jeden, dwa pokoje da sie wytrzymac...ale 17?? bo ogolnie w niedziele mamy po 17, a w tygodniu 19...chyba ze brak pokojowek i wykupujemy wiecej ich, tak jak np ja dzisiaj mialam 22 :bash: na szczescie nie w takim oplakanym stanie :D

nita83, swinki to tak delikatnie powiedziane masz na mysli? ;) heh u mnie to dopiero lacina idzie :D

ok sorki za :offtopic:

Przemyślę te orzechy ale nie mogę na razie nic głosno mówic bo cały czas stałam na stanowisku że wszytsko wywalamy;)

jak cos, to zawsze mozesz powiedziec, ze kobieta zmienna jest.... i ze bylas w szoku i nie wiesz, co mowilas :rolleyes:

powiem krotko, wyciac idzie szybko, ale zasadzic i zeby tak urosly to potrzeba na to czasu.....

No wiem wiem.

Przemyslę;)

ps. Policzyłam i wyszło mi że mamy w piatek do wylania 230m. Pewnie nie zdążą w jeden dzień. Nie wiem ile mam zamówić materiału, niech kierownik liczy, nie?

Na "póxniej" zostanie jeszcze jakieś 60m piwnicy i 18m taras... Teraz lejemy tylko dom i garaż zeby móc działac dalej w srodku, z piwnica sie nie pali tak.

Mały biały domek to to nie jest.

Luka, orzechowi przytnij dolne gałęzie i wszystkie te odrosty, które idą w dól - ale to tak w lutym.

Zobaczysz jaka ładna korona się zrobi, w sam raz jako parasol przeciwsłoneczny :) książeczka, leżaczek i ten cudowny cień :rolleyes:

Co do czereśni - jeśli nie owocuje, lub owocuje kiepsko - to nie miałabym skrupułów - pod siekierę, ale orzech ???

Ja mam dylemat z tym małym - to samosieja, przyczaił się za blaszakiem i dostrzegłam go dopiero jak miał z 2 metry :lol2: (tak, tak, takie chaszcze miałam), krzywy był jak diabli, bo go dach wyginał, ale żal mi dziada wyciąć. W końcu stwierdziłam - niech rośnie, wyciąć zawsze zdążę :)

ha ha Meliska to cios poniżej pasa :D

a właśnie Luka jakie Ty masz wielkie przestrzenie w domu, wow

aaa i jeszcze chciałam, jak zobaczyłam te zdjęcia pokoi hotelowych to w pierwszej chwili pomyślałam, że to z Waszego weekendowego pijaństwa :lol2::lol2:

ha ha Meliska to cios poniżej pasa :D

a właśnie Luka jakie Ty masz wielkie przestrzenie w domu, wow

aaa i jeszcze chciałam, jak zobaczyłam te zdjęcia pokoi hotelowych to w pierwszej chwili pomyślałam, że to z Waszego weekendowego pijaństwa :lol2::lol2:

o żeż nie pierdzielę, może byłyśmy pijane, ale nic nie zdemolowałyśmy

chyba :oops:

One pewnie nigdy ciete nie były bo rosną jak chcą...

Kurde mącicie mi w głowie...

W sumie od razu kasy na ogród miec nie bedę.

Wiec może wywalę czeresnię, wyrównam teren i posieje trawę. Będa sobie te orzechy rosły dopóki nie przyjdzie ich czas.

A choinki posadzę w narożniku gdzie nie ma orzechów i na drugim boku tym od podgladaczy...

Jakos to sie może skomponuje dookoła...

Tylko kurde ja już chciałam drzewka owocowe i drewutnię...

To moze wywalę tego jednego co tam za blisko jest. I tak chyba z 4 albo 5 jeszcze zostanie...

jesssuuu