agalind 05.06.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Małpy jedne:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.06.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ja też z pracy nadaję i nie wzięłam nic do żarcia, kiszki mi marsza grają... i tak sobie myślę, że muszę coś szybkiego na kolację zrobić, bo mój mąż dopiero po 18 wraca z roboty dziś i tak późno to już nie chcę smażonego pochłaniac.... może Twoją roladkę ze szpinakiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Aga no jeszcze się nie nauczyłas ze musisz brac cos więcej niż marna sałatke?? Zapraszam serdecznie:) Powiedzcie o co chodzi z tą roladką?? bo chyba przegapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzisiaj zaszalałam i mam wedzonego kurczaka i pomidory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Luka, przepis na roladę ze szpinakiem u Amglad chyba zostawiłam niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Nakłamałam, w moich komentach pisałam: Szpinak odparowujesz na patelni, wrzucasz do miski, podsmazasz pieczarki, potem cebulke i do tej samej miski. Jak ostygnie wbijasz jajo (troche sobie zostaw na koniec), dodajesz starty ser zolty (ja dodaje jeszcze troche parmezanu), posiekaną natke pietruszki, sol, pieprz (duzo pieprzu). Ciasto francuskie rozwijasz, wykładasz na nie całą zawartość miski i zwijasz w rulon, smarujesz z wierzchu reszta jajka i do piekarnika. Jak sie zrobi złote wyciągasz i mniam mniam. Palce lizać Trzeba tylko dokładnie odparowac szpinak i z pieczarek całą wodę, żeby ciasto nie nasiąkło. Jak pieczarki puszcza wode, to smaze jej chwile w tym, potem zlewam i podsmazam juz prawie na suchej patelni. EDIT: Acha, jak bedziesz miala za dużo farszu, to moze Ci sie nie udać zawinąć tego w rulon(=roladę). Wtedy zwyczajnie sklejam tylko ciasto po dlugosci i po bokach. Tez jest pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Roladkę szpinakową robię podobną. U mnie dziś bardzo szybki obiad - kurczak nabity na rożen, ziemniaki rozsypane na blaszce i potem najzwyczajniejsza mizeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.06.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 mniam,uwielbiam ziemniaczki z blaszki.... Ardea, przeprasza, że Ci wparowałam z tematem skarbówki do komentarzy, zaraz przeniosę dyskusję do mnie. Wybaczysz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 No przecież sama zaczęłam temat vatu, wiec nie przenoś, pewnie też sie czegoś dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ooo dzięki:)Ale to swietny pomysł na kolację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.06.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Boże przez te Wasze przepisy od wczoraj mam regularny ślinotok. Ale bym sobie podjadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.06.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzień dobry Przyszłam na obiadek A na poważnie, to włazłam, ale muszę już wyjść. Do lodówki. Jak poczytałam, to mi się żołądek skręcił w ósemkę i nie poradzisz, panie. Tylko jedzenie ukoi ten ból. A ziemniaczki z blachy właśnie niedawno robiłam, podałam z takim śmietanowo-serkowym dipem z ziołami i do tego łosoś (tu gromy z jasnego nieba) z mikrofalówki Smacznego wszystkim, uciekam poszerzać obwód w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Oj tam nie rób scen;)jak ten łosoś z mikrofalówki? mozesz napisac po cichu może nikt nie zauwazy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ludzie, za Wami nadążyć. u mnie robi się dziś leniwy obiad. czyli z takich, co to Nita przepisy dawała. skrzydełka w keczupie z czosnkiem, miodem i cytryną. już mi pachnie z piekarnika. Luka Ty chcesz orzechy wycinać, a my się próbujemy dochodować. wzeszłym roku zdechł. ale w tym ładnie wypuścił i szybciutko rośnie. tylko teraz zagwozdka, gdzie go wsadzić. bo na razie w wiaderku jest. Meliska łączę się w bólu z powodu bałąganiarzy hotelowych. doskonale znam tą pracę, bo studiowałam hotelarstwo i musiałam odrabiać praktyki m.in. na pokojach. najgorszy syf zostawił znany Wam wszystkim aktor, którego nazwiska nie pomnę, ale sam siebie tytułował artystą. do tej pory, jak go widzę w tv, to mi się rzygać chce. to z Twoich zdjęć to lajcik, w porównaniu z tym, co po sobie zostawił. wykładziny były do prania, a ściany do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.06.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 znowu się ślinie, ja po Waszych wczorajszych wpisach wparowałam do kuchni na 3 godziny a resztę rolady koleżanki dziś pochłonęły w trzy sekundy, mimo, że klapła była przepyszna, nawet na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 E takie wrazliwe jestescie - mi wystarczy jak sobie poczytam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.06.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Luka - łosoś z mikrofalówki to patent mojego męża. Ja robię w szybkowarze lub w piekarniku w folii lub bez. A on bierze duże dzwonko łososia, sypie vegetą, wstawia nie wiem na ile, ale pewnie ze 2 min - i jest to genialne żarcie. W ogóle napiszę po cichu, że mikrofalówki nie wyrzucę i uważam, że może i szkodzi - ale jak ułatwia życie! Ludzie colę piją i mimo, że szkodzi pewnie 10x bardziej, nikt takiego halo nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.06.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dobrze, że siadłam z talerzem truskawek w czekoladzie przed Wami, bo inaczej ślinotok murowany Asia odrobiłaś się już ze sprzątaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ja jestem na dość restrykcyjnej diecie, ale daję radę, czytanie mi chyba nie zaszkodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czytam o tych pysznosciach a na talerzu sałatka z fetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.