Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

wracając do żarełka. byłam wczoraj z kumpelami z pracy w knajpie i jadłam pysznego camemberta na ciepło z żurawinami. mniam.

ktoś wie, jak taki zrobić? piecze się, smaży? w panierce, czy bez?

Kasiu, normalnie panierkę jak do kotleta - jajko, bułka tarta i na patelnię. Zrumieni się, ściagasz i polewasz podgrzaną żurawiną. W biodra idzie jak cholera, ale za taką pychotę warto:yes:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj Luczka, fajnie jak się zaczyna dziać:yes: Teraz to już naprawdę z górki:yes:

My też myśleliśmy o 15+10, a ostatecznie mamy 18+10 (chyba)Isovera supermatę, zależało nam żeby było dobrze zaizolowane, ale też nie chcieliśmy schodzić poniżej 126cm ścianki kolankowej.

Powodzonka na ostatniej prostej przed najfajniejszym:D

Ale super :) I założę się, że jak wstałaś dziś rano o tej barbarzyńskiej porze to miałaś uśmiech na twarzy od ucha do ucha :) Obyś tylko aparatu (i baterii do niego) nie zapomniała dzisiaj, bo tu spragnione widoków grono czeka :)

A wełny daj dużo, Amglad dobrze radzi, najwięcej ciepła przez dach w eter ucieka.

No cześć:):)

Macie rację energia mnie rozpiera i nie mogę usiedzieć na miejscu. Rano panowie zjawili się z 15-min opóxnieniem i bez piasku;)

Piasek jechał. Jechał i jechał o 9 go jeszcze nie było. Nie wiem o której dojechał bo przed 8 musiałm sie zwinąc żeby porozwozic dzieciaki. W sumie to nie wiem czy w ogóle dojechał;)

Dałam ciała bo sie umówiłam z wykonawcą że mu zapłacę po południu. A kierownik mi teraz marudzi ze on chciał to najpierw sprawdzić:sick:

No nic, będziemy pertraktować;)

Jadę zapłacic fakturę za hydraulika i chyba tam podjadę;)

ps. dzięki, że cieszycie się razem ze mną:)

cieszę,że się cieszysz,że my się cieszymy, że Luka się cieszy :)

Ten Isover ma cenę z kosmosu normalnie (za grubość 10 cm) - 93 zł/m2 w promocji 65 - dla mnie to cena zaporowa.

Ursy 0.032 za tę cenę będę miała 30 cm

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: my mamy Isover 0.033 2x15cm, to chyba nie tak zle ;)

[ATTACH=CONFIG]194365[/ATTACH]

Ja bardzo chciałam się zmieścić z ociepleniem między krokwiami , stąd pomysł z pianą.

Wiem,że to mało na wełnę (18 cm krokwie), więc trzeba będzie myśleć inaczej - na razie mnie temat przerasta :oops:

Tym bardziej,że wełnę trzeba mega dokładnie położyć, by spełniała swoje funkcje, a wiecie jak jest z fachowcami :mad:

A jak myślicie, lepiej dać dwie warstwy po 15 cm, czy trzy po 10 ??

Kwestie ekonomiczne chwilowo odkładamy jako mało istotne. ;)

i coooooo??????

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

przepraszam za ten smiech ale przypomnialo mi sie jak tak samo zapytalam sie mojej 5,5 letniej corki.....i ona mi odpowiedziala

gowienko :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: moj maz to mial z tego polewke :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

oczywiscie ja tak do Ciebie nie odp :hug: