Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

U mnie też polecają 2x15cm. Jak ja Was lubię za aktualność poruszanych tematów.

PS. Pan reprezentujący Koło z salonu na Zakopiańskiej w Krakowie, w rozmowie ze mną, twierdził, że ich produkty nie są takie złe, jak ostatnio wieść gminna niesie, ale ponoć dzielą się na produkcje supermarketową i niesupermarketową. Podobno najgorzej było po przejęciu Koła czy też jego sfuzjowaniu się z inwestorem narodowości obcej, bo odbiło się to na jakości, ale obecnie, od dłuższego czasu, podniosły się im standardy. Nie wiem ile w tym pijarowej ściemy, a na ile faktycznie tak jest.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja muszę szybko bo mnie Wika wygania:)

Są. Wyczekane, wymarzone, wymęczone;)

Pisałam juz ze piasek nie dojechał rano? Okazało się że nie dośc ze wyjechał z dużym opóźnieniem to na dodatek pana zatrzymała inspekcja drogowa i suma sumarum był na budowie po 11. Czyli panowie siedzieli i zbijali bąki wkurzeni coraz bardziej. Jak piasek dojechal to sie z takim powerem zabrali do roboty, ze po zrobieniu 2 sypialni maszyna im się zepsuła:o

Jak przyjechałam o 14 to taki własnie stan zastałam.

Ale potem poszło juz z górki, dwóch wrzucilo do maszyny ponad 25t piasku i 4,2t cementu, pozostała trójka czyniła swoją powinnośc:)

To w trakcie

kawałek salonu

http://img197.imageshack.us/img197/8697/dsc1519.JPG

Uploaded with ImageShack.us

i kuchni

http://img15.imageshack.us/img15/9540/dsc1520s.jpg

Panowie skończyli o 20 z minutami, posprzatali i pojechali w sina dal:)

A nam pozostawili piękne, (na pierwszy rzut oka przez brudna szybę) równe podlogi:)

Z wiadomych względów zdjęcia jedynie tego co widac z garażu czyli garderoby:

http://img545.imageshack.us/img545/6518/dsc1550x.jpg

jak i samego garażu

http://img835.imageshack.us/img835/5842/dsc1548m.jpg

No i widzicie? Tyle czekania, tyle nerwów i nawet zdjeć porządnych nie mozna zrobic:)

Mamy przez 3-4 dni delikatnie podlewać i na tym koniec:)

No chyba że (tfutfu) kierownik coś w poniedziałek odkryje oby nie&&&&&

Dzisiaj rano P wyjeżdżał do pracy i pyta czy mam pilot do bramy garażowej. Mówię że nie mam i nie potrzebuję. A on na to: myslałem ze pojedziesz popatrzec znów:D

Powiedzieli nam ze trzeba polewać ale nie dużym strumieniem tylko delikatnie "pokropić". Dlatego ze wczoraj było gorąco a i dzisiaj niby tak się zanosi. Przez 3-4 dni polewać.

Nie mam mocy dziś a ma takie zaległości w chacie że szok:sick:

Nie, wszędzie równo. Mam nadzieję że nie bedzie problemów przy panelach/płytkach, bo to o to Ci chodzi prawda?

Zastanawiałam się tylko czy w ogóle odpowiednią wysokość wylali;) sprawdziłam tylko otwór na drzwi wejsciowe i ma 212cm czyli dokładnie tak jak miało zostac, więc mam nadzieję że w całym domu jest ok.

Płytki i panele chyba zbliżone nie?

Dodawali takie niteczki jakieś;) wiec to mogło byc to:)

Generalnie szczegóły ustalał z nimi kierownik więc mam nadzieję że wszystkiego dopilnował. Pod kominek było też wylane wiecej. Ciekawe czy równo jest ale bedziemy sprawdzac dopiero w poniedziałek/wtorek.

Nie wiem w końcu nawet czy wylali całośc w kabinie bez płytek - przygotowane wszystko było pod wylanie ale mieli pogadać jeszcze z teściem co i jak - i zapomniałam zapytać czy wylali w końcu czy nie.

Teraz musiałabym powoli się za wkładem kominkowym rozglądać, znaleźć speca od DGP i ogarnąć ten temat. Panowie w przyszłym tyg zaczną poddasze, nie wiem czy nie byłoby dobrze żeby turbinę zamontowac na poddaszu zanim skonczą... a może to nie ma znaczenia - nie wiem.

Musimy kupić schody rozkładane na stryszek - czy sie trzeba kierowac jakimiś szczególnymi wytycznymi??

Moje maluchy były pewne że to już będą podłogi "na gotowo" panele albo płytki:) Tak się biedne nasłuchały ze te podłogi wazne takie że byli naprawdę zawiedzeni (właściwie to Wera bo Marcin nie jarzy jeszcze tego) że one są BETONOWE:):)

Kasia doczekasz się i Ty:)

:hug:

ps. cen wełny nadal nie znam, w poniedziałek dopiero:( ale tak na 75% zrobimy chyba 15+15. Tylko te skosy mi sie obniżą znowu:(

Pocieszam się tym że pokoje są naprawdę duże a w każdy pokoju ze skosem jest tylko połowa jednej ze ścian...

dobra nie dawało mi spokoju i sprawdziłam: w naszej i Marcina jest 200cm skosu na 415 ściany a u dziewczyn 316 skosu na 444 ściany, nie ma tragedii;)

Edytowane przez Lukarna

ależ się Luka cieszę, ale to już wiesz. Kolejny, mocno wyczekany, krok za Wami. Daj znać czy udało się wam ugadać z tym ociepleniem poddasza na jakiś szybki termin.

ps.

dobrze że dotrzymujesz obietnic i wrzuciłaś foty bo specjalnie tu przy porannej kawie zaglądam jeszcze będąc na niedoczasie po maratonie z zeszłego tygodnia

Luka, cieszę się ogromnie!!!! I grtuluję, bo wiem jak to cieszy gdy robota pali się w rekach!!!! :D

Co do schodów to ogranicza Cię tylko odległość między krokwiami, bo w niej musi się zmieścić ta skrzynka ze schodami. My mamy nożycowe schody, bo poddasze ma wysokosc ok. 2,7m i takie składane byly wszystkie za krótkie.

Ale mi się u Ciebie podoba Asiu... :) coraz bardziej... :D

Rocia, ja mam nadzieję że teraz to sie dopiero zacznie;)

:wave::wave::wave:

pieknie!!!!

znowu sie ciesze :D i wiem, ze wy tez sie cieszycie to i ja tym bardziej :yes::D

:D dzięki Meliska:)

Luka, ale Ci zazdroszczę!!!!!!:):):) tak pozytywnie. Jak ja czekam na wylewki....

U nas się cała rodzina cieszy że już po:)

Kim, muszę zajrzeć do Was kiedy Wy planujecie...

ależ się Luka cieszę, ale to już wiesz. Kolejny, mocno wyczekany, krok za Wami. Daj znać czy udało się wam ugadać z tym ociepleniem poddasza na jakiś szybki termin.

ps.

dobrze że dotrzymujesz obietnic i wrzuciłaś foty bo specjalnie tu przy porannej kawie zaglądam jeszcze będąc na niedoczasie po maratonie z zeszłego tygodnia

Z ociepleniowcem umówienie jesteśmy na czwartek na pomiary i na piątek na rozpoczęcie prac:)

Ceny wełny poznam dopiero jutro i wtedy zdecydujemy czy 0,032 czy 0,035. I jaka grubość.

A zdjęcia wiedziałam że muszę:D

Ooo super:) to zapytam ich jak wejdą co i jak i kupimy jakieś.

U nas nie będzie jakiegoś wielkiego strychu, tylko nad pokojami dziewczyn taki mały kawałek jest możliwy do zagospodarowania ale planujemy tam turbinę do DGP więc wejście jakieś musi byc;)