dorkaS 07.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 U mnie też polecają 2x15cm. Jak ja Was lubię za aktualność poruszanych tematów. PS. Pan reprezentujący Koło z salonu na Zakopiańskiej w Krakowie, w rozmowie ze mną, twierdził, że ich produkty nie są takie złe, jak ostatnio wieść gminna niesie, ale ponoć dzielą się na produkcje supermarketową i niesupermarketową. Podobno najgorzej było po przejęciu Koła czy też jego sfuzjowaniu się z inwestorem narodowości obcej, bo odbiło się to na jakości, ale obecnie, od dłuższego czasu, podniosły się im standardy. Nie wiem ile w tym pijarowej ściemy, a na ile faktycznie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.06.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ja muszę szybko bo mnie Wika wygania:) Są. Wyczekane, wymarzone, wymęczone;)Pisałam juz ze piasek nie dojechał rano? Okazało się że nie dośc ze wyjechał z dużym opóźnieniem to na dodatek pana zatrzymała inspekcja drogowa i suma sumarum był na budowie po 11. Czyli panowie siedzieli i zbijali bąki wkurzeni coraz bardziej. Jak piasek dojechal to sie z takim powerem zabrali do roboty, ze po zrobieniu 2 sypialni maszyna im się zepsuła:oJak przyjechałam o 14 to taki własnie stan zastałam.Ale potem poszło juz z górki, dwóch wrzucilo do maszyny ponad 25t piasku i 4,2t cementu, pozostała trójka czyniła swoją powinnośc:) To w trakciekawałek salonuhttp://img197.imageshack.us/img197/8697/dsc1519.JPGUploaded with ImageShack.us i kuchnihttp://img15.imageshack.us/img15/9540/dsc1520s.jpgUploaded with ImageShack.us Panowie skończyli o 20 z minutami, posprzatali i pojechali w sina dal:)A nam pozostawili piękne, (na pierwszy rzut oka przez brudna szybę) równe podlogi:)Z wiadomych względów zdjęcia jedynie tego co widac z garażu czyli garderoby: http://img545.imageshack.us/img545/6518/dsc1550x.jpgUploaded with ImageShack.us jak i samego garażuhttp://img835.imageshack.us/img835/5842/dsc1548m.jpgUploaded with ImageShack.us No i widzicie? Tyle czekania, tyle nerwów i nawet zdjeć porządnych nie mozna zrobic:)Mamy przez 3-4 dni delikatnie podlewać i na tym koniec:)No chyba że (tfutfu) kierownik coś w poniedziałek odkryje oby nie&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.06.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Luka, ale fajnie ! Normalnie szast prast i juz sa! Po prostu wow! Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.06.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 No miodzio a tak serio, trzeba podlewać ?? nie podlewałam, nie mówili, by podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.06.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Dzisiaj rano P wyjeżdżał do pracy i pyta czy mam pilot do bramy garażowej. Mówię że nie mam i nie potrzebuję. A on na to: myslałem ze pojedziesz popatrzec znów:D Powiedzieli nam ze trzeba polewać ale nie dużym strumieniem tylko delikatnie "pokropić". Dlatego ze wczoraj było gorąco a i dzisiaj niby tak się zanosi. Przez 3-4 dni polewać. Nie mam mocy dziś a ma takie zaległości w chacie że szok:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.06.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 jakieś różnicowanie poziomów było..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.06.2013 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Nie, wszędzie równo. Mam nadzieję że nie bedzie problemów przy panelach/płytkach, bo to o to Ci chodzi prawda? Zastanawiałam się tylko czy w ogóle odpowiednią wysokość wylali;) sprawdziłam tylko otwór na drzwi wejsciowe i ma 212cm czyli dokładnie tak jak miało zostac, więc mam nadzieję że w całym domu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.06.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 zależy jaka grubość ma być płytek/paneli...zbrojenie rozproszone w garażu było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.06.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Płytki i panele chyba zbliżone nie? Dodawali takie niteczki jakieś wiec to mogło byc to:) Generalnie szczegóły ustalał z nimi kierownik więc mam nadzieję że wszystkiego dopilnował. Pod kominek było też wylane wiecej. Ciekawe czy równo jest ale bedziemy sprawdzac dopiero w poniedziałek/wtorek. Nie wiem w końcu nawet czy wylali całośc w kabinie bez płytek - przygotowane wszystko było pod wylanie ale mieli pogadać jeszcze z teściem co i jak - i zapomniałam zapytać czy wylali w końcu czy nie. Teraz musiałabym powoli się za wkładem kominkowym rozglądać, znaleźć speca od DGP i ogarnąć ten temat. Panowie w przyszłym tyg zaczną poddasze, nie wiem czy nie byłoby dobrze żeby turbinę zamontowac na poddaszu zanim skonczą... a może to nie ma znaczenia - nie wiem. Musimy kupić schody rozkładane na stryszek - czy sie trzeba kierowac jakimiś szczególnymi wytycznymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.06.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Luka ale jak takie wyczekane te podłogi, to za to jak cieszą. jakby tak szybko było, to byś nawet nie pamiętała tego etapu. gratuluję postępów i bardzo się cieszę. ps. u mnie na budowie niewiele się dzieje, to mam mieszkanie ogarnięte. a wolałabym mieć jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.06.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Moje maluchy były pewne że to już będą podłogi "na gotowo" panele albo płytki:) Tak się biedne nasłuchały ze te podłogi wazne takie że byli naprawdę zawiedzeni (właściwie to Wera bo Marcin nie jarzy jeszcze tego) że one są BETONOWE:) Kasia doczekasz się i Ty:) ps. cen wełny nadal nie znam, w poniedziałek dopiero:( ale tak na 75% zrobimy chyba 15+15. Tylko te skosy mi sie obniżą znowu:( Pocieszam się tym że pokoje są naprawdę duże a w każdy pokoju ze skosem jest tylko połowa jednej ze ścian... dobra nie dawało mi spokoju i sprawdziłam: w naszej i Marcina jest 200cm skosu na 415 ściany a u dziewczyn 316 skosu na 444 ściany, nie ma tragedii;) Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.06.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ale mi się u Ciebie podoba Asiu... coraz bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 08.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 :wave: pieknie!!!! znowu sie ciesze i wiem, ze wy tez sie cieszycie to i ja tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 09.06.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Luka, ale Ci zazdroszczę!!!!!!:) tak pozytywnie. Jak ja czekam na wylewki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 ależ się Luka cieszę, ale to już wiesz. Kolejny, mocno wyczekany, krok za Wami. Daj znać czy udało się wam ugadać z tym ociepleniem poddasza na jakiś szybki termin. ps.dobrze że dotrzymujesz obietnic i wrzuciłaś foty bo specjalnie tu przy porannej kawie zaglądam jeszcze będąc na niedoczasie po maratonie z zeszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Luka, cieszę się ogromnie!!!! I grtuluję, bo wiem jak to cieszy gdy robota pali się w rekach!!!! Co do schodów to ogranicza Cię tylko odległość między krokwiami, bo w niej musi się zmieścić ta skrzynka ze schodami. My mamy nożycowe schody, bo poddasze ma wysokosc ok. 2,7m i takie składane byly wszystkie za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.06.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ale mi się u Ciebie podoba Asiu... coraz bardziej... Rocia, ja mam nadzieję że teraz to sie dopiero zacznie;) :wave: pieknie!!!! znowu sie ciesze i wiem, ze wy tez sie cieszycie to i ja tym bardziej dzięki Meliska:) Luka, ale Ci zazdroszczę!!!!!!:) tak pozytywnie. Jak ja czekam na wylewki.... U nas się cała rodzina cieszy że już po:) Kim, muszę zajrzeć do Was kiedy Wy planujecie... ależ się Luka cieszę, ale to już wiesz. Kolejny, mocno wyczekany, krok za Wami. Daj znać czy udało się wam ugadać z tym ociepleniem poddasza na jakiś szybki termin. ps. dobrze że dotrzymujesz obietnic i wrzuciłaś foty bo specjalnie tu przy porannej kawie zaglądam jeszcze będąc na niedoczasie po maratonie z zeszłego tygodnia Z ociepleniowcem umówienie jesteśmy na czwartek na pomiary i na piątek na rozpoczęcie prac:) Ceny wełny poznam dopiero jutro i wtedy zdecydujemy czy 0,032 czy 0,035. I jaka grubość. A zdjęcia wiedziałam że muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.06.2013 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Aga dzięki:) A powiedz to Ci co poddasze robili to Wam montowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Tak:yes: Kazali to kupic wczesniej, zeby wiedzieli jak płyty na suficie dociać i pote zamontowali wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.06.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ooo super:) to zapytam ich jak wejdą co i jak i kupimy jakieś. U nas nie będzie jakiegoś wielkiego strychu, tylko nad pokojami dziewczyn taki mały kawałek jest możliwy do zagospodarowania ale planujemy tam turbinę do DGP więc wejście jakieś musi byc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts