Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpa P zadecydował tak, ja bym się pewnie jeszcze z myślami biła;)

A dziś musieliśmy podjąć decyzję żeby na pt nam przywieźli...

Mam nadzieję że nigdzie wtopa nie wyjdzie z tą grubością, okna i drzwi niby nie kolidują więc powinno być ok.

no u nas od początku było wiadomo, że jeśli damy więcej to będzie wtopa przy oknach, ta z drzwiami okazała się dopiero później bo je przesunęliśmy w trakcie budowy i potem znów przestawiać było trzeba :bash:

dla odmiany dziś mnie meszki pogryzły :mad::mad::mad:

Nogę mam jak słoń :( boli...

też alergiczka? ja cierpię po wszelakich ukąszeniach no i pogoda niby wiosenna a mnie dobija, spuchnięta, usmarkana i oczy jakbym z tydzień piła

Hej, ho u nas.....dla odmiany ........qrwa mać, tak deszczem wali,że rzekę mam na ulicy.

Dwa tygodnie deszczu, dwa dni przerwy i od nowa :bash::bash::bash:

Co to za wiosna :(

W pewnym sklepie ogrodniczym zamówiłam trawy ozdobne - dziś pani m pisze,że nie może zrealizować pełnego zamówienia, bo grad zniszczył część plantacji :(

biedne roślinki :(

Dziewczyny, powiedzcie mi jak koliduje wełna z drzwiami, albo oknami ??

Ale ja tępa jestem :oops:

Ano tak, że jak masz otwór za blisko połaci dachu to Ci może czasami płyta wejść na okno/drzwi;) na róg znaczy tego otworu;)

widzisz, tak jak tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172464-Dziennik-Lukarny&p=5357992&viewfull=1#post5357992

miał zrobić otwór na drzwi 70 a zrobił na 80 w związku z czym mu tam taki dynks wystaje od nadproża bo ja ścianę rozmierzałam pod drzwi 70 i wszystko miało być git.

Edytowane przez Lukarna

hello, kobitki ;)

Malka, trawka Ci rośnie..?

Plackami rośnie, mimo,że zawałowana po wysianiu, deszcz ( dwa tygodnie ulew) poprzepłukiwał ścieżki i tam gdzie naniósł nasiona, mam busz, reszta łysa :bash::bash:

Chyba z oknem co?? Bo drzwi daleko przecież od dachu...

Cześć Esiak:)

A Tobie? U mnie ładnie to pewnie u Ciebie też:)

Luka, drzwi włanie blisko = wchodza prawie na skos - może znajdę lepszą fotę

To chyba nie o tych samych drzwiach mówimy:)

Te na pierwszym planie zdjęcia?

Tak, te.Zdjęcie zrobione jest pod dziwnym kątem - spójrz - tam w głębi są krokwie daszku nad łazienką - znacznie niżej niż dachu "właściwego". PO zrobieniu pokrycia, prawy górny róg drzwi otwieranych do wewnątrz, waliłby w krokwie

cześć Dziewczyny, wpadam sie przywitać i grzecznie dzień dobry Wam powiedzieć:) miłego:cool: u nas upał i piękne słonko, podlewaczkę muszę odpalić, bo już tydzień nawet kropelka nie spadła i sucho jak diabli

no żeż - nie ma sprawiedliwości na świecie :(

no u mnie podobnie niestety....:(

i co planujesz??

Ja już dosiałam w tych pustych miejscach - ale znów od wczoraj leje - pewnie będzie powtórka :bash:

A w ogóle, jestem tak wściekła na siebie, że mam ochotę pogryźć się sama wrrrr, o to,że nawiozłam ziemi, która okazała się strasznym goownem.

Kamienie wyłażą jak na torze żużlowym :mad::mad:

A tam gdzie miałam "swoją" ziemię - ślicznie i czyściutko i jakby trawa nawet zieleńsza

Teeeraz to rozumiem:yes:

Ja się cały czas gapiłam na lewy górny róg na pierwszym planie, tam jak byk widać 3 rzędy pustaków i sobie myslę: jak ona tam nie upchnie 30cm...

Biedna ta Wasza trawa:(

Co chwilę czytam że ludzie narzekają na nawiezioną ziemię - to skąd ja brać żeby była OK?