Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To teraz "cudem uratowani"

Jedna z naszych kotek się okociła i mieliśmy na budowie kolejne dwa słodziutki, malutkie, puchate kotecki:sick:

Mieszkały w naszym salonie pod łózkiem teścia. Przed wylewkami teść przeniósł ich apartamenty do szopy, niestety kotka się wkurzyła i zabrała dzieciaki w siną dal. Dal okazała się nie taka sina jak kasztanowa - kocięta wyniosła pod dach:bash:

W środę wieczorem trwały debaty jak kotecki wyciągnąć bo

a) mimo wszystko szkoda żeby zeszły z ziemskiego padołu zdechnięte z głodu

b) jakby już zeszły to by tam nieziemsko śmierdziały:sick:

I teść zarządził akcję ratunkową: zawezwał dekarzy, panowie przyjechali, rozebrali kawałek dachu, wyciągnęli przestraszone kotecki z pomiędzy dachówki a deskowania i oddali jej w czułe i oczekujące ramiona teścia:cry:

Teściu jak na dżentelmena przystało oddał z bólem serca dzieci matce... postanowił założyć Fundację "Cudem ocalone"... zaczął zbierać datki... w myślach już urządzał wiece i pikiety...

Dobra zagalopowałam się:)

Oddał je kotce a ta zołza za chwilę już jednego znów gdzieś wywlekła:mad:

Wsadził więc drugiego za koszulę i zawiózł do Lecznicy coby go dokarmili jakoś. A tam miła pani zapytała czy nie chciałby oddać go do adopcji. I oddał:)

Koooniec:)

No widzisz to zupełnie inaczej niż u mnie, Tobie faktycznie odszedł jakiś kawałek a nie ponad połowa...

Ale to dobrze, zaoszczędzę przynajmniej:D:D

Liczyłam że na ocieplenie dachu pójdzie mi jakieś 25 tys (liczyłam stówkę za m na gotowo) a tu będzie dużo mniej (oby)

Esiak, jak trawnik ? Ja jestem bliska płaczu :(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53908-TRAWNIK-przygotowanie-gleby-zak%C5%82adanie-trawnika-terminy-w%C4%85tek-zbiorczy&p=6011403#post6011403

Luka - to na co defraudujesz zaoszczędzoną kasę ? :)

Edytowane przez malka

Jeszcze nie wiem na razie próbuję ochłonąć po wczorajszych pytaniach kierownika:

- a parapety macie? to oni Wam założą (jakie parapety???)

- a grzejniki zamówione??

- a gładzie kto Wam robi? kiedy gładze?

- a te drzwi do garderób za szerokie? to oni Wam domurują i bedzie git

- a wentylacją nad wełną? ale spoko zrobią...

- a...

- a...

Biedny trawnik:hug:

Obstawiam nogi:D

Muszę szybko kupić parapety. Piękne i tanie - polecacie coś?

;)

I jeszcze - wczoraj nas a właściwie Ministra olśniło że nie mamy instalacji do DGP:bash:

Ale udało się - panowie umieją to zrobić (podobno) więc zrobią. Chociaż trochę się obawiam bo nie wiem czy to co ja im paluchem pokazę to będzie miało ręce i nogi...

I jeszcze schody kupić muszę.

Czy na coś szczególnego muszę zwracać uwagę???

Błagam o pomoc:)