nita83 14.06.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 czyli codzienne życiu budowlane w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 To teraz "cudem uratowani" Jedna z naszych kotek się okociła i mieliśmy na budowie kolejne dwa słodziutki, malutkie, puchate kotecki:sick: Mieszkały w naszym salonie pod łózkiem teścia. Przed wylewkami teść przeniósł ich apartamenty do szopy, niestety kotka się wkurzyła i zabrała dzieciaki w siną dal. Dal okazała się nie taka sina jak kasztanowa - kocięta wyniosła pod dach:bash: W środę wieczorem trwały debaty jak kotecki wyciągnąć bo a) mimo wszystko szkoda żeby zeszły z ziemskiego padołu zdechnięte z głodu b) jakby już zeszły to by tam nieziemsko śmierdziały:sick: I teść zarządził akcję ratunkową: zawezwał dekarzy, panowie przyjechali, rozebrali kawałek dachu, wyciągnęli przestraszone kotecki z pomiędzy dachówki a deskowania i oddali jej w czułe i oczekujące ramiona teścia:cry: Teściu jak na dżentelmena przystało oddał z bólem serca dzieci matce... postanowił założyć Fundację "Cudem ocalone"... zaczął zbierać datki... w myślach już urządzał wiece i pikiety... Dobra zagalopowałam się Oddał je kotce a ta zołza za chwilę już jednego znów gdzieś wywlekła:mad: Wsadził więc drugiego za koszulę i zawiózł do Lecznicy coby go dokarmili jakoś. A tam miła pani zapytała czy nie chciałby oddać go do adopcji. I oddał Koooniec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.06.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 aaale piękna historia. i co Ty tam za brzydkie rzeczy o swoim teściu pisałaś wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Jaaa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.06.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 130m2 ale w dwóch warstwach, czyli 260m2 zamówiłaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Taa, wzięliśmy 280, razie czego rolkę odwiezie ale kierownik mówił że wyjdzie trochę więcej wełny niż z pomiarów bo przecież na mury idzie a tego nie mierzą. Esiak a jak u Ciebie wyglądały metry powierzchnia dachu/powierzchnia do ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.06.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 oj już nie pamiętam...dachu jest z 200m2 ale ile wełny zamówiłem, to musiałbym spojrzeć do faktury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.06.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 wełny zamówiłem 300m2 na 2 warstwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No widzisz to zupełnie inaczej niż u mnie, Tobie faktycznie odszedł jakiś kawałek a nie ponad połowa...Ale to dobrze, zaoszczędzę przynajmniej:D:D Liczyłam że na ocieplenie dachu pójdzie mi jakieś 25 tys (liczyłam stówkę za m na gotowo) a tu będzie dużo mniej (oby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.06.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Esiak, jak trawnik ? Ja jestem bliska płaczu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53908-TRAWNIK-przygotowanie-gleby-zak%C5%82adanie-trawnika-terminy-w%C4%85tek-zbiorczy&p=6011403#post6011403 Luka - to na co defraudujesz zaoszczędzoną kasę ? Edytowane 14 Czerwca 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Jeszcze nie wiem na razie próbuję ochłonąć po wczorajszych pytaniach kierownika:- a parapety macie? to oni Wam założą (jakie parapety???)- a grzejniki zamówione?? - a gładzie kto Wam robi? kiedy gładze?- a te drzwi do garderób za szerokie? to oni Wam domurują i bedzie git- a wentylacją nad wełną? ale spoko zrobią...- a...- a... Biedny trawnik:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Esiak, jak trawnik ? Ja jestem bliska płaczu to u Ciebie jeszcze ładnie wygląda... ja nie mam zatem co pokazywać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.06.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ŁADNIE Widzisz tą ilość kamieni, która wylazła ?? Tam już nic nie wyrośnie dzięki Luka za gościnę moich dołów trawnikowych nie obiecuję,że więcej nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.06.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 na prawdę nie najgorzej. kamienie zbieraj i dosiewaj tam. może wcześniej jeszcze coś tam dosypać? jakiejś lepszej ziemi tak miejscami.tylko to żmudna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.06.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Kasia, ale to są kamyki wielkości fasolki i są tego sryliony - nie sposób wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Malka, przynajmniej się zazieleniło u mnie;) Współczuję bo pewnie miało to wyglądać inaczej ale przecież w końcu będzie:hug: ps. nie chcę Cię wkurzać ale moja pierwsza reakcja była jak Esiaka - co ona gada?? przecież ładnie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Kasia, ale to są kamyki wielkości fasolki i są tego sryliony - nie sposób wybrać Noo z kamieniami gorzej:/ Ja będę za to wybierać kawałki pustaków i dachówek radośnie przez teścia mego usypywane w każdym kątku:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.06.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) kurczę. to może jakieś dzieciaki wpuścić i zawody zrobić, kto zbierze więcej.tylko nagrody musiałyby być atrakcyjne. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez max-maniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.06.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 By osiągnąć cel, musiałabym wpuścić tam z setkę dzieciaków, a nie wiem co dla trawy gorsze -kamienie, czy dwieście sztuk tuptających nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Obstawiam nogi:D Muszę szybko kupić parapety. Piękne i tanie - polecacie coś? I jeszcze - wczoraj nas a właściwie Ministra olśniło że nie mamy instalacji do DGP:bash: Ale udało się - panowie umieją to zrobić (podobno) więc zrobią. Chociaż trochę się obawiam bo nie wiem czy to co ja im paluchem pokazę to będzie miało ręce i nogi... I jeszcze schody kupić muszę. Czy na coś szczególnego muszę zwracać uwagę??? Błagam o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts