Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Parapety - ja mam jakiś kamienny standard, zupełnie nieprzemyślane - dlatego będziemy obkładać je drewnem :lol2:

Ale moment , Ty chcesz wew czy zewnętrzne ?

Schody strychowe mam z casto, z tym ,że te szersze - chyba 70 cm. I wersję bez ocieplenia.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka przeciez u Ciebie nie może nic być normalnie:):)

Ja chcę wewnętrzne, muszę do mojego okniarza podjechać zobaczyć...

A schody widzisz, nawet nie wiedziałam że są ocieplane, dzięki.

Aaa w ogóle to rypała się moja koncepcja umieszczenia schodów. Chciałam je w pralni żeby nie psuły widoku. Ale tam są jakieś dodatkowe belki i mają za mały rozstaw:( Drugie rozwiązanie to schody w pokoju u którejśz dziewczyn - też nie chciałam im tego robić, więc będą dumne i blade na holu, na samym wejściu:confused:

Luka, ta funkcja, która mi privki zburzyła to była instalowana, żeby u Ciebie bywać;) więc mogę bywać:)

Mam takie schody, jakie Esiak poleca, jeżeli strych jest nieogrzewany, to radzą patrzeć na współczynnik, a podobno Fakro mają najlepszy (gdy kupowałam to tak było, ale ja mam i tak strych ogrzewany, bo przecież częściowo użytkowy)

Bardzo ładnie podkręciliście tempo:cool:

Nie wiem co doradzic bo mam sama dzisiaj metlik w glowie..ryczec mi sie tylko chce wiec chyba sobie daje spokoj na jakis czas, az sobie wszystko poukladam w glowie... poczekam na mojego M i moze on mi cos doradzi co mam robic...

ale po powrocie do domu jestem strasznie przygnebiona :(

nienawidze hotelu w ktorym robie i kierownictwa :cry:

Fuck, no nie fajnie :(

Nie znam realiów pracy w hotelu, nie wiem jak jest z parkowaniem, ale rozumiem, że tylko Tobie odmówiono miejsca parkingowego ?

Z etatami czy awansami takie układziki ? Kurcze, a ja głupia myślałam,że to tylko w PL :rolleyes::rolleyes:

No przykro mi strasznie :(

Myślę, że gdybym nie miała noża na gardle, nie mogłabym pracować w takich warunkach

nim poczytam to najpierw sobie pobuczę, nie dość że chora jestem to jeszcze mi dzisiaj nic nie wychodzi - w 3sklepach spożywczych nie udało mi się kupić potrzebnych produktów na jutrzejszą imprezę (tesco, biedronka,kaufland!!!) a na dodatek teraz wykipiały mi WSZYSTKIE muffiny; niby nie włożyłam do pełna a one i tak z foremek wyszły; no czymże ja jutro gości nakarmię?? :bash::bash::bash::bash:

Nie chciałam być taka dosłowna jak Cronin -ale też mam wrażenie,że szefowa Cię sympatią nie darzy :rolleyes:

A na to nic nie poradzisz.

Dziwię się ,że cieszyłaś się z koleżanką - ja chyba zbyt bezpośrednia jestem, bo nie umiałabym w ten sposób :oops:

Pumpa -powiem Ci czym, ok -ale nie zdradzisz mojej tajemnicy ??

W Tesco kup korpusy słodkich babeczek kruchych koło dychy duże pudło kosztuje.

Zrób budyń waniliowy tylko gęstszy niż zazwyczaj (możesz dodać łyżeczkę skrobi ziemniaczanej jak będzie za rzadki) poczekaj az wystygnie i zmiksuj z połową kostki masła. Wersja na full szybko -krem karpatka w pięć minut (z torebki :oops:)

Krem nałóż do korpusów , na górze ułóż owoce - pokrojone truskawki, winogrona, mandarynki, co tam masz pod ręką, posyp startą czekoladą

30 sztuk zrobisz w 15 minut :)

Tylko niech nie stoją za długo, bo rozmiękną .

Deser wygląda bardzo ładnie, wiosennie, smakuje świetnie i robi się błyskawicznie

Takim samym kremem (bądź czekoladowym - wtedy budyń czekoladowy) możesz przełożyć paluchy ptysiowe

takie http://ciasteczkazkrakowa.home.pl/sklep/img/p/50-161-thickbox.jpg

lekko ściąć trzeba spody, by "otworzyć" palucha - nałożyć szprycą krem, przykryć drugim w formie eklery.Gotowe ciastka polać roztopioną czekoladą z masłem (lub inna polewą)

Taką paczkę machniesz w pół godzinki :)

Tylko cicho sza, bo ja zawsze twierdzę,że pół dnia w kuchni spędziłam robiąc te desery :lol2:

Dziewczyny ale w tym co myslicie to jest doslownie 100% prawdy. Bo niestety ja jestem osoba, ktora nie kapuje na inne, ale zarazem, ktora wie co sie nalezy w tej pracy mi jako pracownikowi i staram sie dopiac tego.. potrafie odpowiedziec bezposrednio co jest nie tak...ale kapusiem i lizusem nie jestem!

Luka i jak wybory parapetowo-schodowe? Aaaa no i napisz mi jeszcze o co chodzi z tą wełną na ścianę bo nie załapałam

Mmellisa a gdzie teraz mieszkasz bo jakoś chyba przegapiłam?

Malma u mnie nie przejdą gotowce - raz, że to zupełnie nie w moim stylu a dwa mam takich gości co to każde najmniejsze uchybienie wytkną (i to nie tylko chodzi o mamę i teściową)