Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpa czemu mnie się wydawało,ze to jakiś pijacko imprezowy grill ma być ?

Gdybym wiedziała,że to proszony obiadek, nie wyskoczyłabym z kupnymi babeczkami :lol2:

To zostaje Ci upiec tartę z truskawkami -zero gotowca- a zawsze wychodzi :) ;)

Pumpa czemu mnie się wydawało,ze to jakiś pijacko imprezowy grill ma być ?

Gdybym wiedziała,że to proszony obiadek, nie wyskoczyłabym z kupnymi babeczkami :lol2:

To zostaje Ci upiec tartę z truskawkami -zero gotowca- a zawsze wychodzi :) ;)

Bo u mnie to takie 2dniowe imprezowanie będzie - świętujemy urodziny młodego jutro grill i alkoholizajcja z chrzestnymi i młodzieżą ale ciasto musi mi zostać na niedzielę kiedy mamusie przychodzą :stirthepot:

A truskawki będą składnikiem głównym tortu (taki z bitą śmietaną i okładany biszkoptami ladyfingers)

Luka, nosz teść złoty facet, co Ty od chłopa chcesz

Melisa, ja nie załapałam się na żale, ale i tak przesyłam przytulasy. Najważniejsze, żeby być w zgodzie z własnym sumieniem.

Malka babeczki znam, ale te paluszki to ho ho :D

Pumpa jak goście wytykające to goń ich, a przepis na kruche z rabarbarem i beza chcesz? a na pół gotowo to rogaliki z francuskiego z kwaśnym jabłkiem

Luka Ile wychodzi Wam m2 poddasza z materiałami? Jakby Ci się chciało policzyć to byłabym dozgonnie dźwięczna. Z tymi różnymi sznurkami, wieszakami, i teściem za wełną rzecz jasna... / teścia sobie później odejmę/

Meliska przytulam wirtualnie! Jak się jest daleko od bliskich i źle się dzieję, to jakby podwójnie bolało.

Malka pomijając łysienie plackowate, to już całkiem spory kawał trawnika masz. Z przewagą kawału :) a na poważnie - fajna przestrzeń. Będziesz coś puszczać na ten betonowy płot, czy zostawiasz tak jak jest?

Cześć:)

Przeczytam i odpiszę wieczorem:)

Teraz sprzątam, piekę i ogólnie się krzatam:D

Jutro kawa urodzinowa Weroniki, więc jakieś 2 placki popełnić muszę plus deser. A rano chcemy jechać do Casto po schody, więć będzie gorąco...

Trzymajcie kciuki żeby mi sernik z białą czekoladą na zimno nie rozjechał się;)

Miłej soboty i tym co na budowach i tym co w domach

Luka i jakie ciasta popełniłaś? Ja oprócz tortu truskawkowego porwałam się na ciasto z rabarbarem i kruszonką. O ile rabarbaru nie tykam o tyle kruszonka jest booooska.Mam nadzieję, że ciacho gościom posmakuje. O ile jeszcze będą mieli na nie miejsce bo żarcia jak dla pułku wojska narobiłam

Mmelisa podobno fajniejszy półpoler, z tego co tu czytam... ja mam mat i jest taki sobie...

Pumpa, niechęć do rabarbaru zdrowotna czy smakowa? Bo jeśli chodzi o smak to ja też nie lubię, ale mam jeden jedyny przepis na ciasto, w którym nic nie czuć rabarbaru, a jest pyszny i łatwiutki :)

Dołączam się do prośby Nity, podziel się przepisem :)

Dziewczynki udanych imprez :)

Luka, ile można sprzątać:p Czekamy na kawkę:)

Teraz uwielbiam znienawidzony w dzieciństwie rabarbar.

Melisko ja mam tylko półpoler w większej ilości, a mat tylko tylko dekoracyjnie pomieszany, nie mam zdania, w wyglądzie prawie nie ma różnicy, tylko pod światło, faktura matu jest bardziej szorstka, chropowata, może być z niej trudniej zmyć brud, ale tylko może, bo jak pisałam nie mam doświadczeń.