Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skrótowo:

1. Nadal mi nie ocieplają:mad:. Towar przyjedzie dopiero jutro. Chociaż w sumie nawet się nie wkurzam bo i tak jestem w szoku, że "to juz";)

2. Mam w bagażniku próbki parapetów: a'la drewniany orzechowy, a'la kamienny gładki lekko nakrapiany i a'la kamienny salceson. Wieczorem wrzucę foty ( o ile dotrę na budowę) i poproszę o Waszą subiektywną ocenę;)

3. Bijemy się z myślami czy robic DGP (rozprowadzenie ciepła z kominka)... panowie poddaszowcy mówią że mogą instalację rozłożyc ale nie mam żadnego fachowca z którym mogłabym to skonsultowac - temat mnie przerasta i się zastanawiam czy po prostu nie kupic jakiegoś wkładu taniego i przepalac tylko rekreacyjnie... Nie wiem i koniec:confused:

4. Przepis na placek podam w domu, impreza udała się jak zwykle - placki nie były najważniejsze;)

5. Zaczynam ogarniac temat barierek. To tez duża niewiadoma jak dla mnie. Ale dla rozweselenia podam Wam propozycję (zupełnie poważną) P:

- na górze przy portfenetrach (dzięki Ewanz;) ) damy z nierdzewki zeby nie trzeba było tam włazic i malowac

- przy tarasie drewniane, bedzie ładnie

- przy pomieszczeniu gospodarczym (od tarasu jakieś 3m:mad: ) damy takie zwykłe, matalowe tam nie musza byc ładne...

i weź tu człowieku go nie kochaj...

Luka, Ty pilnuj tego swojego chłopa, bo jakaś inna budująca Ci do świśnie;) Boski po prostu:D

Co do DGP to żadna wielka filozofia. Kanały zaizolowane położyć na ziemi i tyle.

http://img89.imageshack.us/img89/8948/fvdv.jpg

Potem sie podepnie i zaizoluje jak będziesz już miała wkład. A szkoda tego ciepła w komin puszczać.

http://img10.imageshack.us/img10/9949/gm5b.jpg

Ooo dzięki:)

Ale ja nie będę miała na podłodze bo juz za późno, tylko jakos od góry... Turbina ma by na stryszku. Jedną rurą to ma iśc z kominka do góry i potem się rozłazi nad sufitem do pokoi...

Aga do wszystkich pomieszczeń macie na górze?

Korzystacie?

Jaki masz wkład? tzn ile KW?

;D

ps. Esiak błagam Cię o pomoc - dlaczego nie działa mi c z kreską w lapku?? no szlag mnie trafia jak mam cos napisa wrrrrr

Ooo dzięki:)

Ale ja nie będę miała na podłodze bo juz za późno, tylko jakos od góry... Turbina ma by na stryszku. Jedną rurą to ma iśc z kominka do góry i potem się rozłazi nad sufitem do pokoi...

Aga do wszystkich pomieszczeń macie na górze?

Korzystacie?

Jaki masz wkład? tzn ile KW?

;D

ps. Esiak błagam Cię o pomoc - dlaczego nie działa mi c z kreską w lapku?? no szlag mnie trafia jak mam cos napisa wrrrrr

A to ja już nie pomogę, bo tylko tyle wiem w temacie ile u siebie widziałam:D

ja myślałem, że masz kominek z PW...

Bo mam, ale znajomy, ktory instaluje kominki, ze nawet jak jest PW to i tak czesc ciepla idzie w komin, wiec szkoda go marnowac. Koszt kanałów nie jest duzy, a ciepełko czuć.

Dziewczyny dziekuje za Wasze opinie, sa dla mnie bezcenne...i zaraz jak tylko moj M wroci z pracy to mu powiem, ze mialam racje :p

jako ze mam swoj "fach", to mialam dobre przeczucie o utrzymaniu czystosci i widocznosci... slowo mezczyzny przeciw kobiecie: na macie mniej kurz widac.. polpoler lepiej sie czysci ;)

w planach mam na podloge Paradyz Taranto Grys i Grafit... i tak rozmyslam, zeby przedsionek z korytarzem w jasniejszym odcieniu a lazienke i wc-cik ciemniejszy zrobic...

Luka, Ty nie będziesz miała za wiele palenia w kotłowni (gaz - prawda?) to możesz sobie machnąć namiastkę w salonie;)

Z parapetów, bez patrzenia - salceson odpada:sick:

Ja mam barierki zwyklusieńkie (jakie P chce przy gospodarczym:D) raz malowane proszkowo i niczego malować więcej nie trzeba:p

Meliska, luknij na żywo ten grafit, mnie nie podchodzi zupełnie.

Meliska, luknij na żywo ten grafit, mnie nie podchodzi zupełnie.

lukalam:yes: :D

teraz mam w korytarzu czarne kafle, jakby z takimi maziami, ze nie jest gladko... bardzo nam sie podobaja...dzieciom tez (do malowania kredkami;))...myje sie je super... ale u nas w PL to takich raczej nie znajde..szkoda bo sa ciekawe...