Esiak 30.06.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Lukarna, mogę ci polecić moich cieśli, jak będą mieli czas w tym terminie co oczekujesz, to się nie zawiedziesz... mi więźbę wywiązali w 3 dni (ogólnie 4 dni trwało, ale przestój był z nie ich winy), deskowanie i opapowanie, jak widzę po mojej budowie to max tydzień...musisz po prostu ładnie zgrać terminy, chociaż szkoda tych 2 miesięcy, żeby nic się na budowie nie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.06.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 a pozostałe ekipy to takie z polecenia czy przypadkowe? moja koleżanka zaoszczędziła na robociźnie 7tys w porównaniu z inna ofertą ale się nie zapytała ile osób będzie pracowało ani umowy terminowej nie spisała. Przyszło co do czego i pracuje majster z pomocnikiem tylko. Robota idzie jak po grudzie i mimo, że budują już od kwietnia to dopiero ściany poszły a dom niepodpiwniczony, liczyła że w lipcu będzie dach kryła ale majster już jej powiedział, że deskowanie stropu jest czasochłonne i mu do września zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Esiak, namiar na dekarza od Ciebie mam. A on tez robi ciesielkę czy od tego miałeś kogoś innego?? Bo jak tak to poproszę Pumpaluna ten najtańszy z polecenia ale ciężko z nim ustalić do końca rzeczywiste koszty ten za 30 tys to w sumie z przypadku ten za 40 z polecenia ale znajomego znajomej ten do którego dałam wczoraj budował na 2 budowach ludzi których znam osobiscie, poza tym słyszałam od osób trzecich dobre opinie o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.06.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 no to może jednak warto poczekać, zapytaj się tylko ile czasu wg niego potrzeba na postawienie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Esiak, namiar na dekarza od Ciebie mam. A on tez robi ciesielkę czy od tego miałeś kogoś innego?? Bo jak tak to poproszę obie ekipy (dekarz i cieśla ze sobą współpracują) ale to dwie osobne firmy, więc możesz zlecić więźbę jednemu, ale nie koniecznie brać dekarza... Cieśla to: Artur Sudoł 603 97 15 50 u mnie za wywiązanie więźby z heblowaniem krokwi brał 28,50zł/m dachu ekipa 4 osobowa, są dokładni, szybcy, technicznie żadnych zastrzeżeń, i porządek na budowie utrzymują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 OK, dzięki zapisuję.Oni są gdzieś z Twoich okolic? Bo musiałabym z rysunkiem dachu do wyceny podjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 cieśla jest z Kostrzyna Wlkp. ale możesz przecież wysłać mu skany na maila: [email protected]a dekarz jest ode mnie z Puszczykowa, ale jemu też wyślij skany: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki bardzo:)Wysłałam im przed chwilą @. Jakoś to wszystko zaczyna iść do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Od dekarza mail się cofnął. Sprawdzisz jeszcze raz adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 [email protected]mi działa, a jaki masz komunikat błędu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of itsrecipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 no prawie dobrze, a reszta komunikatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 sorry, że tak męczę, ale z zawodu jestem informatykiem po małpie jest mała litera o jak ola nie 0 jak zero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 jest tak: [email protected] SMTP error from remote mail server after MAIL FROM: SIZE=123989: host mx3.go2.pl [193.17.41.214]: 550 Bad SPF records for [agroabc.pl:213.199.250.10], see http://spf.pobox.com/ ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------------ The body of the message is 120699 characters long; only the first------ 106496 or so are included here. potem treśc mojego maila a potem mnóstwo mnóstwo bezsensownych liter:/a, jeszcze tytuł: Mail delivery failed: returning message to sender wiesz o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 spoko, lubię gadać z informatykami czuje się wtedy czasem jakbym coś wzięła normalnie:) co prawda mówię o naszych informatykach pracowych, z Tobą do tej pory mówiło mi się normalnie:) ps. skopiowałam adres z Twojego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 dobra, Twój serwer ma źle skonfigurowany rekord SPF, który sprawdza przy odbiorze serwer pocztowy o2.pl... najprostsze rozwiązanie: wyślij z innego konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 ogólnie SPF służy do walki ze spamem, i serwery nawzajem się sprawdzają, czy aby na pewno to wp.pl lub gmail.com czy też o2.pl, a nie podszywający się pod ten adres komputer zoombie, próbujący wysłać masę spamu... a z tego wynika, że Twój usługodawca ma coś źle go skonfigurowanego... nie będę się wdawał w szczegóły techniczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 ooo nie zawiodłeś mnie, na takie zdanie liczyłam, są różne zagadkowe słowa... "lubię to" jak powiedziałaby moja nastoletnia córka:) a tak na serio to dzięki bardzo za pomoc po raz kolejny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.06.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 spoko, będzie trzeba wypić wspólnego browarka u Ciebie, lub u mnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.06.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ech z tłumaczeniem brzmi to znacznie lepiej. Szczerze mówiąc to moje służbowe konto które po latach stało się służbowo-prywatnym bo nie chciało mi się obsługiwac dwóch maili. I stale mam z tą poczta jakies problemy. Tu w domu mam na outlooku więc jest w miarę OK ale w pracy wchodzę na maila przez stronę internetową (czy jak to się tam nazywa) i tam sa juz problemy: maile nie dochodzą, nie mogę wysyłać duzych załączników... Załozyłam sobie dodatkowe konto na gmailu i jakoś sobie radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts