Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Lukarna, mogę ci polecić moich cieśli, jak będą mieli czas w tym terminie co oczekujesz, to się nie zawiedziesz... mi więźbę wywiązali w 3 dni (ogólnie 4 dni trwało, ale przestój był z nie ich winy), deskowanie i opapowanie, jak widzę po mojej budowie to max tydzień...

musisz po prostu ładnie zgrać terminy, chociaż szkoda tych 2 miesięcy, żeby nic się na budowie nie działo...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a pozostałe ekipy to takie z polecenia czy przypadkowe? moja koleżanka zaoszczędziła na robociźnie 7tys w porównaniu z inna ofertą ale się nie zapytała ile osób będzie pracowało ani umowy terminowej nie spisała. Przyszło co do czego i pracuje majster z pomocnikiem tylko. Robota idzie jak po grudzie i mimo, że budują już od kwietnia to dopiero ściany poszły a dom niepodpiwniczony, liczyła że w lipcu będzie dach kryła ale majster już jej powiedział, że deskowanie stropu jest czasochłonne i mu do września zejdzie...

Esiak, namiar na dekarza od Ciebie mam. A on tez robi ciesielkę czy od tego miałeś kogoś innego?? Bo jak tak to poproszę:)

Pumpaluna ten najtańszy z polecenia ale ciężko z nim ustalić do końca rzeczywiste koszty

ten za 30 tys to w sumie z przypadku

ten za 40 z polecenia ale znajomego znajomej

ten do którego dałam wczoraj budował na 2 budowach ludzi których znam osobiscie, poza tym słyszałam od osób trzecich dobre opinie o nim

Esiak, namiar na dekarza od Ciebie mam. A on tez robi ciesielkę czy od tego miałeś kogoś innego?? Bo jak tak to poproszę :)

obie ekipy (dekarz i cieśla ze sobą współpracują) ale to dwie osobne firmy, więc możesz zlecić więźbę jednemu, ale nie koniecznie brać dekarza...

Cieśla to: Artur Sudoł 603 97 15 50

u mnie za wywiązanie więźby z heblowaniem krokwi brał 28,50zł/m dachu

ekipa 4 osobowa, są dokładni, szybcy, technicznie żadnych zastrzeżeń, i porządek na budowie utrzymują...

jest tak:

[email protected]

SMTP error from remote mail server after MAIL FROM: SIZE=123989:

host mx3.go2.pl [193.17.41.214]: 550 Bad SPF records for [agroabc.pl:213.199.250.10], see http://spf.pobox.com/

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

------ The body of the message is 120699 characters long; only the first

------ 106496 or so are included here.

potem treśc mojego maila a potem mnóstwo mnóstwo bezsensownych liter:/

a, jeszcze tytuł:

Mail delivery failed: returning message to sender

wiesz o co chodzi??

ogólnie SPF służy do walki ze spamem, i serwery nawzajem się sprawdzają, czy aby na pewno to wp.pl lub gmail.com czy też o2.pl, a nie podszywający się pod ten adres komputer zoombie, próbujący wysłać masę spamu... ;)

a z tego wynika, że Twój usługodawca ma coś źle go skonfigurowanego... nie będę się wdawał w szczegóły techniczne....

Ech z tłumaczeniem brzmi to znacznie lepiej.

Szczerze mówiąc to moje służbowe konto które po latach stało się służbowo-prywatnym bo nie chciało mi się obsługiwac dwóch maili.

I stale mam z tą poczta jakies problemy. Tu w domu mam na outlooku więc jest w miarę OK ale w pracy wchodzę na maila przez stronę internetową (czy jak to się tam nazywa) i tam sa juz problemy: maile nie dochodzą, nie mogę wysyłać duzych załączników...

Załozyłam sobie dodatkowe konto na gmailu i jakoś sobie radzę:)