cronin 21.06.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Przykro mi , ale ja jakaś tępa jestem, bo dalej nie rozumiem, czemu potłuczony talerz nie jest szkłem, zwłaszcza że nie mam duralexu. Chodzi o to że ma jakiś wzorek namalowany? No i druga rzecz mycie tych kubeczków, zrywanie etykietek. Niby ma to być w imię ekologii. A co ze zużyciem wody? bo przecież w ramach oszczędności wody kupuję zmywarkę, i teraz naczynia w zmywarce żeby mało wody szło, a te wszystkie pojemniczki normalnie w zlewie? Pozostaje tylko robić samemu jogurt a nie kupować, tak samo deserki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.06.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 jest mała różnica pomiędzy ceramiką a szkłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.06.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 no ok, znaczy porcelana lub porcelit (talerze, kubki) nie wchodzi, ale butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 potłuczony (ubity) słoik a nawet cały kieliszek też nie jest traktowany jako szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.06.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 A wy dalej walkujecie temat smieciowy... Lukarna co tam u Ciebie Kochana Jak minal dzien? Moj deszczowy ale zakupowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Mmelisa, uważasz że temat odnośnie ustawy śmieciowej jest nieistotny? a może wg Ciebie wszystko zostało już powiedziane? :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.06.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 :lol2::lol2: i bez krzyku na mnie prosze bo ja nie krzycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.06.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 potłuczony (ubity) słoik a nawet cały kieliszek też nie jest traktowany jako szkło Ale jest ku temu jakiś rozsądny powód, czy "bo tak"? to co jest szkłem że się tak idiotycznie spytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.06.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ale jest ku temu jakiś rozsądny powód, czy "bo tak"? to co jest szkłem że się tak idiotycznie spytam? http://pl.wikipedia.org/wiki/Szk%C5%82o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 odkąd zamieszkaliśmy w domu właściwe segregowanie przyprawia mnie o ból głowy. W bloku segregowałam plastik, szkło i papier, ale bez takich emocji jak teraz.podpytam się bardziej uświadomionych - czy opakowanie po chipsach, po czekoladach do plastiku? czy trzeba zrywać naklejki z serka Danio? No i co z kartonami po sokach? Pumpa - czy dobrze zrozumiałam, ze waciki to jakiś specjalny odpad?W Aptece pytałam, czy przyjmą przeterminowane leki - nie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.06.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) naklejki trzeba zrywać ze wszystkich serków, jogurtów, butelek plastikowych a ze szklanych butelek czy słoików odmaczać kartony po mleku i napojach - plastik artykuły higieniczne (waciki, pampersy, patyczki do uszu ) - odpady zmieszane przeterminowane leki można oddawać w NIEKTÓRYCH aptekach i trzeba się nieźle naszukać, ale żeby było ciekawiej to u mnie w mieście nawet opakowania PO lekach trzeba odnosić do aptek (blister, fiolkę czy plastikową tutkę po kroplach). z każdą żarówką, tacką od grilla, puszkami po piwie czy kukurydzy, opakowaniami po domestosie/ace/vanish'u u nas trzeba latać do pkt zbierania odpadów a te opakowanie chipsy/czekolada to faktycznie zagwozdka, zwłaszcza że to tłuste jest a do plastiku u nas zaznaczają, że nic tłustego wyrzucać nie wolno wszelkiego rodzaju szmaty (i.e. stare ubrania) czy zabawki można u nas wyrzucać tylko raz na kwartał jak będą wystawiane kontenery lub oddawać przy zbiórkach PCK (ale jak tu oddać porwane gacie czy przetarte skarpetki?) edit:zobacz zainspirowałaś moje grzebactwo i znalazłam ciekawą ŚCIĄGĘtyle, że wytyczne tam a u mnie w mieście trochę się różnią, ale może komuś się przyda Edytowane 22 Czerwca 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Cześć pewnie wszyscy na budowach lub własnych tarasach i nikomu się na FM zaglądać nie chce;) My dziś będziemy świętować pod hasłem Dzień Taty;) - jako że każda okazja do świętowania dobra jest:) Znowu cos mi się zepsuło i nie działa i enter - muszę wszystko jednym ciągiem pisać \więc melduję tylko, ze stelaże się nadal robią - został panom górny korytarz. Wczoraj wezwali mnie bo kilka dylematów mieli - rozwiązaniem jednego z nich będzie malownicza pólka nad stelażami w łazience;) i skos w szafie:D Przyjdę jak się enter naprawi, miłej niedzieli, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Jaki tarasik, jaka budowa ? nie wiem jak Ciebie ale u mnie leje od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No u nas tez zachmurzone jest... a miałam taki piękny plan: wczesny obiad a później wycieczka do arboretum kórnickiego... zobaczymy może się wypogodzi. Marcin mi kaszle jak szalony, ciekawe jak to się rozwinie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 U nas się zachmurzyło całkowicie i leje coraz bardziej A Gabi wstała z katarem, jak zwykle gdy zaczynam budowlany urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No u nas też już pada... Rozum nakazuje żeby zostać w domu i nadgonić zaległości w sprzątaniu ale taaak mi się nie chce... A teraz urlop budowlany? Znaczy cos mieliście robić sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No zaplanowaliśmy na 10-go wylewki (tak wstępnie ) więc teraz papa, styro i podłogówka, ale M dostał tylko 2 dni i to z łaską, a ja 3 albo 4, to się okaże w poniedziałek. Więc cienko to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 I rozumiem, ze wszystko sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Takie są założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Tak sobie właśnie łaziłam po innych dziennikach i doznałam olśnienia... powinnam się chyba za jakąs ekipą wykończeniową rozglądać, nie?? Bo jak jest taki problem z instalatorami to pewnie magicy wykończeniowcy również rozchwytywani są... Do gładzi chyba zostawimy poddaszowców ( o ile nas ceną nie zabija) ale dalej to ciemność widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts