Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Robią za 40.

Za duzo kurka to nie zarobią bo w 2 tyg się nie zmieszczą...

Ciągle pada;)

Kierownik wieczorem był, wyciągnął dekarza sprzed TV i ustalili ze

1. Gdzieś leci woda;)

2. W czwartek poprawiał będzie ( jak przestanie padać)

Pan Paweł poddaszowiec też dostał mała reprymendę, gdzieś tam czegoś nie dopchnął - nie wnikam;)

Wczorajsze zakupy uważam za prawie udane. Kupiliśmy 25 m rury izolowanej, trójnik i 2 anemostaty. Zapomnieliśmy o listewkach do schodów strychowych tak byliśmy rurami przejęci;)

No i tyle niusów, witam Państwa herbatą z cytryną;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a zdjęcia wełny będą?

O to widzę sztafeta nabrała tempa :D dawaj tą wełnę Pani :p

Będą zdjęcia będą, dzisiaj tam po południu pojade i cyknę;) Wczoraj robiłam ale dzis na pewno będą bardziej aktualne:)

Zakupy jak talala. Pewnie nie widziałaś, ze kupowanie jakiejs rury daje tyle radości co zakup nowych butów, co? :rotfl:

No, a kupowanie rzeczy budowlanych przez dwóch laików to zupełnie odjazdowa zabawa:):):)

Luka no ale cenowo to jeszcze ok, przynajmniej patrząc na ceny w moim regionie

Fajnie, że kolejna rura kupiona. To jaką wersję kominka przyjęliście?

Pumpa ale Ty też miałas jakoś super tanio, nie? Kojarzy mi się 35??

Kominek z DGP, z turbiną, nadmuch do wszystkich pokoi na górze, KW jeszcze nieznane;)

Cieknie jeszcze w dwóch miejscach dodatkowo:confused:

Oby na tym się skończyło.

Jedna przednia.

Blisko TV będzie i się boję, ze się nagrzewał bedzie.

Taka jest oficjalna wersja, nieoficjalna jest taka że dostałam veto od Ministra jak mu zaczęłam gadać o cenach wkładów.

ps. ale tak na serio to tam faktycznie by się nagrzewało - a kominek Agi - rewelka i dla mnie:)

Aga ja unikałam patrzenia na ceny jak długo mogłam;)

Ale w końcu nadszedł ten dzień, że zapytał i mętne tłumaczenie go nie przekonało...

I jeszcze jak ma doradców za uszami: kominek?? w każdym markiecie kupisz za parę stówek i będzie grzał jak każdy inny...

Przymierzam się do " kratek" tak na serio, muszę tylko ustalić jakie KW i bede wybierac.

Mamy w domku letniskowym kominek z kratek, nawet przy okazji niedawnego remontu wpadły mi w ręce różne instrukcje to pamiętam, że nazywa się Amelia i ma 25kw, na pewno nie był drogi, służy do ogrzewania całego domku, bo to jedyne źródło ciepła. Ma kilka ładnych lat, nawet niespecjalnie o niego dbamy, a sprawdza się idealnie. Polecam kratki:yes:

U mnie też tv blisko przeszklonej kozy i jest obawa, że spłynie ze ściany:eek:

haa no pewnie Luka, wszystkie sobie na starość wymienimy wyposażenie na takie jakie chciałyśmy od początku :D

Nita, źle mnie zrozumiałaś:D

Ja na starość chcę dom wymienić:D:D:D

Mamy w domku letniskowym kominek z kratek, nawet przy okazji niedawnego remontu wpadły mi w ręce różne instrukcje to pamiętam, że nazywa się Amelia i ma 25kw, na pewno nie był drogi, służy do ogrzewania całego domku, bo to jedyne źródło ciepła. Ma kilka ładnych lat, nawet niespecjalnie o niego dbamy, a sprawdza się idealnie. Polecam kratki:yes:

U mnie też tv blisko przeszklonej kozy i jest obawa, że spłynie ze ściany:eek:

I takich opinii mi trzeba:):)

Oczywiście nie tych o TV:D

Ja za trochę ponad tysiąc w kratkach kupiłam. Mąż stwierdził, że skoro rekreacyjnie to nie ma co kasy wydawać

No mój też jest tego zdania ale u niego zawsze tylko ta druga część : "nie ma co kasy wydawać";)