Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz juz te tynki polozone? Panowie mowia tak, bo licza sie z tym, ze i tak polozysz gladz, wiec nie beda musieli sie starac z tym cementowo-wapiennym tynkiem, bo tak, to beda musieli dokladnie filcowac je (czy tez zacierac) zeby nie bylo widac nierownosci, a jak maja klasc gips to ja juz bym wolala polozyc gips na sciany i nie bawic sie w koszty... np ja mam cementowo wapienne na scianach a na suficie gipsowe...

jezeli zle zatra to tak czy siak, bedziecie musieli szpachlowac te sciany...bo nawet jak farbe polozysz to bedzie widac krzywizne...

zeszlifować delikatnie, bo wiadomo... fachoffcy są rożni...

Tynk cem-wap 99% tynkarzy rzuca w 2 rzutach (obrzutka, narzut) potem tylko zacieranie pacą i gabkowanie.

Aby nieco zrzucić luźnego ziarna piaskowego, można po zacieraniu, jak tynk trochę podeschnie, przejechać go lekko namoczoną gąbką (byle delikatnie)...

lub tak jak wyzej napislam uzyc filcu.. :)

No i dlatego musielismy gładzie robic na calosci, bo kilka zmian trzeba bylo wprowadzic a zagipsowanie wyglądało beznadziejnie :sick:

A ja ze Stanisławem (moim młotem) goniłam po ścianach już otynkowanych - zmiana elektryki po raz enty :oops:

A potem cemencik, wapno i wiiiiiooooo -wszystkie dziury zatynkowane.

Oczywiście znając siebie zostawiłam worek piasku na zacierki.

Mam fajne tynki :)

A ja ze Stanisławem (moim młotem) goniłam po ścianach już otynkowanych - zmiana elektryki po raz enty :oops:

A potem cemencik, wapno i wiiiiiooooo -wszystkie dziury zatynkowane.

Oczywiście znając siebie zostawiłam worek piasku na zacierki.

Mam fajne tynki :)

To wychodzi na to, że jesteś zdolniejsza, bo u mnie wyszło tak se.

Pan, który kładł mi k-g na sufitach, taśme łączeniową w rogach ściana -sufit , zatarł gładzią, przekonany,że ściany są nieskończone :bash::bash:

Jak to zobaczyłam....:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Gdyby nie perspektywa wysokiego wyroku, zabiłabym gościa ;)

Chyba zrozumiał, bo szybko swój błąd naprawił :lol2:

ale oni tego kabla nie mieli ruszac... bylo ladnie wytynkowane! chcieli okno nad klatka podlaczyc wiec kabelek wcisneli...dziursko zrobili i niby poszpachlowali, wiec teraz cala klatke musze przerabiac na gladz :mad: dziiizes jak ja sie wydzieralam!

powiedzialam ze wywioze do lasu, do drzewa przywiaze i dam wyruch... :D

jeszcze zeby ten kabelek byl po prostej, to nie.. lepiej zrobic przeskok w bok i do gory :mad:

ale oni tego kabla nie mieli ruszac... bylo ladnie wytynkowane! chcieli okno nad klatka podlaczyc wiec kabelek wcisneli...dziursko zrobili i niby poszpachlowali, wiec teraz cala klatke musze przerabiac na gladz :mad: dziiizes jak ja sie wydzieralam!

powiedzialam ze wywioze do lasu, do drzewa przywiaze i dam wyruch... :D

jeszcze zeby ten kabelek byl po prostej, to nie.. lepiej zrobic przeskok w bok i do gory :mad:

Ja nie wiem czy przyjade na to spotkanie, bo to w lesie ma być :sick:;):lol2: