Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiedziałam, że jak po takiej przerwie zajrzę to już jakieś postępy będą.

Luka mam nadzieję, że znajdziesz dobrą ekipę do wykończeniówki. Sprawdzaj tych ewentualnych, podpytuj ludzi dla których robili i wszystko sobie przekalkuluj. Ja jestem zdania, że czasami warto zapłacić więcej i wziąć ludzi sprawdzonych, punktualnych i rzetelnych. Czasami oszczędności są pozorne bo zdrowia można stracić co niemiara a i dopłacić będzie trzeba żeby wyszło porządnie.

Malka zazdroszczę wypadu. My niestety mamy za słabe auto, żeby na wojaże wyruszać w kraju a co tu o zagranicy mówić

Ps. Przy okazji nie omieszkam podpytać Luki...

O nie nie - Luka milczeć jak głaz będzie bojąc się słodkiej zemsty:)

malka, co sie odwlecze... :) :hug:

A dla mnie uściski to co??Ja też się smuciłam i smucę z tego powodu co Malka:(

Wiedziałam, że jak po takiej przerwie zajrzę to już jakieś postępy będą.

No jakies tam są:)

Ja jestem tego zdania co Ty że lepiej czasem dopłacić i spokojnie spać. Musimy dziś, najpóźniej jutro podjąć decyzję i koniec - nie ma co z tym marudzić za długo bo terminy mają kosmiczne:jawdrop:

Luka, z każdego miejsca na świecie trafię do Ciebie

CIMG9639.JPG

Malka widzisz, to przeznaczenie:)

:hug:

Nie nadrobie czytania i ogólnie nie nadązam, ale zostawiam slad ze byłam:)

Buziaki :wiggle:

Akurat u mnie ostatnio nie ma za bardzo co nadrabiać:)

I przecież jak się dobrze wychylisz z Melmaxa to coś tam widzisz co się u nas dzieje co? Jakieś obrazki chociaż;)

Cześć dziewczynki + Esiak :D

Chwilunie mnie nie było ale podglądałam w wolnych chwilach.

Po pierwsze Luka :mad: :mad: :mad: za ten Kraków :mad: :mad: :mad: Przeca pisałam że ja rzut beretem :mad: Kurczę, nie mogę przeżałować :( 20 min autostradą :bash: Ech, może następnym razem

Po drugie cieszę się razem z Toba z postępów budowlanych. Po tych regipsach zrobiło się tak domowo. Tylko pomalować i ujz prawie :)

Po trzecie u nas niby wszystko ok ale przyplatała się do Julki choroba .... Jesteśmy już po konsultacjach , badaniach i diagnozie.

W domku niewiele się dzieje bo ..... kasa, kasa, kasa..... a raczej jej brak ;)

Zrobiłam w końcu (na roczek, który minął 7 lipca) zagłówek do łóżka ;)

było:

DSC_0466.jpg

jest :)

DSC_0320.jpg

lada moment przybędzie karnisz (cena 2x wyzsza przez to, że okno łukowe :bash: ) i zasłonki ;)

Zrobiłam też stół na taras (z palet ofkors) ale nim chyba się już kfaliłam ;)

Poz tym nic nie przybyło.

Wymienili mi w ramach gwarancji eamesy jadalniane bo zżółkły po roku :eek: Na szczęście nie robili żadnych problemów i przysłali nowe . Polecam zatem sklep http://www.decolab.pl

Nie wiem co chciałam jeszcze napisać.... Chyba jeszcze to, że tęsknię za pogaduchami z Wami :yes: ale czasu ciagle mało... Zwłaszcza teraz w wakacje kiedy młoda w domu...

Pozdrawiam wszystkich i do następnego :bye:

Ps. zdjęcie potem wykasuję

Edytowane przez 1976pinacolada

Pinacolada cześć:hug:

Ja się już za ten Kraków ostro kajałam:(:confused: - następnym razem na bank:)

Zmartwiłas mnie Julką - mam nadzieję że wszystko skończyło się dobrze... I się tu proszę nie wymawiać brakiem czasu tylko skrobnąć coś raz na parę dni chociaż:)

Łózka nie wywalaj bo pierwsza klasa jest:) a z tym zagłówkiem to już w ogóle:)

Nita gdzie ta relacja co??:)

U mnie na budowie porządki.

Podobno bo nie byłam więc nie widziałam:) Czereśnia odeszła już w zaświaty, jeszcze muszę wytypować orzech/orzechy do ścięcia. Może dziś tam podjadę w końcu. A poza tym cisza i nic więcej się nie dzieje. Marazm budowlany to nasza specjalność:bash:

Był Kominek. Fajny facet, konkretny z pasją. Omówiliśmy wszytsko, pokazał swoje realizacje bla bla bla

Czar prysł jak zapytałam o termin.

Przy dobrych wiatrach koniec listopada:bash::bash::bash::bash::bash:

Wiecie co?? ja się do budowy nie nadaję. Jestem niezorganizowana, leniwa i mało rozgarnięta budowlanie.

W tym roku się nie wprowadzimy - coraz bardziej to do mnie dociera.

Normalnie chce mi się ryczeć i jestem na siebie tak cholernie zła że brak mi słów.

Koniec komunikatu o.

Luka :hug::hug: dziś chyba dzień budowlanych dołków i przestojów. Nie łam się, przecież są postępy. Dasz ze wszystkim radę.Ja Cię rozumiem, bo mnie tez przytłacza czasem logistyka budowlana, ale już jesteś na ostatniej prostej. Parapety masz już wybrane? A do końca roku jeszcze sporo czasu i to bez śniegu :)

Dzięki dziewczyny i za :hug:i za kopniaki - sama nie wiem co lepsze;)

Jakiś dołek wczoraj miałam. Kolejny i pewnie nie ostatni;)

Kolejny Kominek ma przyjechać jutro do południa. Parapety dziś po południu ślubny zobaczy (tych co robiłam zdjęcia to na żywo nie widział) i wybierzemy coś na bank. Zastanawiam się tylko nad grubością - czy 2 cm nie będą wyglądały licho?? Pewnie będą, co?

Kupilam wczoraj w Biedronie zamioculcasa do nowego domu, a co:) i humor od razu mi się poprawił:)

Miłego dnia

Pumpa no weź Ty sklerozo!!!!

Weekend majowy 2014 to przecież Ty masz do mnie przyjechać po prostu:D

Plan był na przełom sierpnia/września ale wiesz jak u mnie z planami... Teraz się modlę żeby się udało późną jesienią/przed Gwiazdką:bash:

ps. sama nie wiem co z tymi parapetami bo niektóre 2 cm co oglądałąm wydawały się ok a niektóre takie jakies marne. Takiem mam białe w pracy 2 cm i mi się nie podobaja

Noo ale on powiedział listopad jak się nic nie przesunie a na bank się przesunie. A ja do Gwiazdki naprawdę bym chciała już;)

Umówieni z nim jesteśmy tak, że jak się z tym drugim nie dogadamy to czekamy na niego do tego niby-listopada...

Teraz gnębię telefonami Schodziarza ale nie odbiera. No nic ja cierpliwa jestem;)

Cześć dziewczynki + Esiak :D

Po trzecie u nas niby wszystko ok ale przyplatała się do Julki choroba .... Jesteśmy już po konsultacjach , badaniach i diagnozie.

W domku niewiele się dzieje bo ..... kasa, kasa, kasa..... a raczej jej brak ;)

Zrobiłam w końcu (na roczek, który minął 7 lipca) zagłówek do łóżka ;)

było:

[ATTACH=CONFIG]201014[/ATTACH]

jest :)

[ATTACH=CONFIG]201004[/ATTACH]

lada moment przybędzie karnisz (cena 2x wyzsza przez to, że okno łukowe :bash: ) i zasłonki ;)

Zrobiłam też stół na taras (z palet ofkors) ale nim chyba się już kfaliłam ;)

Poz tym nic nie przybyło.

Wymienili mi w ramach gwarancji eamesy jadalniane bo zżółkły po roku :eek: Na szczęście nie robili żadnych problemów i przysłali nowe . Polecam zatem sklep http://www.decolab.pl

Nie wiem co chciałam jeszcze napisać.... Chyba jeszcze to, że tęsknię za pogaduchami z Wami :yes: ale czasu ciagle mało... Zwłaszcza teraz w wakacje kiedy młoda w domu...

Pozdrawiam wszystkich i do następnego :bye:

Ps. zdjęcie potem wykasuję

Kinga, fajnie, że sie pojawiłaś :hug:

Zagłówek wygląda ciekawie. Trochę się narobiłaś przy szlifowaniu, co? Pochwal się stołem, bo mi umknął chyba (mozesz u mnie w komentach).

Julkę uściskaj i bądźcie dzielni wszyscy:hug: