malka 19.07.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Mnie -dużą czarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Bardzo proszę, w moim ulubionym kubku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 No to może ja dzisiaj kawę u Luki postawię, i dobre ciacho do tego też Awansowałam, będzie podwyżka i zmiana zakresu obowiązków na duuuużo lepsze warunki :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Luka, znajomi dali za schody 17tys, stopni coś koło 32... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Dzięki - tego mi było trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 No to może ja dzisiaj kawę u Luki postawię, i dobre ciacho do tego też Awansowałam, będzie podwyżka i zmiana zakresu obowiązków na duuuużo lepsze warunki :wiggle: No czekałam kiedy się pochwalisz:D A juz Cię chciałam do tablicy wywołać:) Gratuluję i powinnam powiedzieć : a nie mówiłam?? :wave::wave::wave::wave::wave: Luka, znajomi dali za schody 17tys, stopni coś koło 32... Dzięki bardzo, w pracy rozpuścilam wici i tez mam juz jako takie rozeznanie o cenach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 no to może ja dzisiaj kawę u luki postawię, i dobre ciacho do tego też awansowałam, będzie podwyżka i zmiana zakresu obowiązków na duuuużo lepsze warunki :wiggle: gratuluję!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Jadę na spotkanie z Kominkiem, będe póxniej nie zjedzcie wszystkiego:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.07.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 pumpaluna gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Jestem, byłam wróciłam:) Wiecie jaką ja mam piękną działkę?? Normalnie cud miód i orzeszki:) Zobaczyłam ją prawie w całej okazałości po ponad 3 latach:jawdrop: Pamiętacie żółta koparkę od zasypywania stanu zero?? Nie pamiętacie pewnie ale co tam, ja pamiętam:) dzis pracuje jej siostra. Uwija się jak w ukropie, zbiera, przewozi, wysypuje, układa... Widać pięknie orzechy, jak urosły przez te 3 lata, chyba ciężko mi się będzie ich pozbyć... Ale zobaczymy;) Zrobiłam foty "przed" i "w trakcie", po południu zrobię foty "po" i Wam pokażę Kominek jak Kominek. Gadał w sumie trochę inaczej niż poprzednik. Stary: 16-18 kW Nowy: 12kW Stary: z dolotem Nowy: zdecydowanie bez Stary: robi od A do Z pod malowanie Nowy: robi tylko do zabudowy płytami Stary: sterownik do turbiny Nowy: po co sterownik No i nie wiem, pogadam z Ministrem wieczorem bo teraz się muszę pocieszyć równa prawie działka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.07.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 niby dlaczego wkład bez dolotu powietrza z zewnątrz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 wkład bez dolotu ?? a to jeszcze się tak robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.07.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 może gościu myślał jeszcze o wkładzie otwartym..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Też tak skojarzyłam - zdun jakiś - wymuruje otwarty kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.07.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 dzięki za gratulacje, może to bardzo materialistyczne podejście ale z tego wszystkiego najbardziej cieszy mnie chyba kasa. Teraz musieliśmy wyłożyć kilka tysięcy na leczenie córki więc każda stówka jest na wagę złota a tu będzie ich co najmniej kilka. No i może w końcu uda mi się grządkę jesienią zagospodarować, ach marzenie. A słuchajcie, nasi znajomi właśnie zaczęli budowę i rozmawialiśmy o odpisie vat'u. Nie śledzę już tak bardzo przepisów ale zrozumiałam że tylko do końca roku to co kupisz można odliczać przez 5 następnych lat. Jeśli zrobi się zakupy po 1 stycznia to już za to odliczyć nie będzie można. Oni twierdzą, że najważniejsze żeby w tym roku cokolwiek kupić i cokolwiek odliczyć i przez następne 5lat mogą kupować i odliczać. Kto ma rację??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.07.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 A słuchajcie, nasi znajomi właśnie zaczęli budowę i rozmawialiśmy o odpisie vat'u. Nie śledzę już tak bardzo przepisów ale zrozumiałam że tylko do końca roku to co kupisz można odliczać przez 5 następnych lat. Jeśli zrobi się zakupy po 1 stycznia to już za to odliczyć nie będzie można. Oni twierdzą, że najważniejsze żeby w tym roku cokolwiek kupić i cokolwiek odliczyć i przez następne 5lat mogą kupować i odliczać. Kto ma rację??? zgadza się... zgłaszając w tym roku wniosek o zwrot vatu otwierasz sobie furtkę na kolejne 5 lat... http://podatki.wieszjak.pl/vat/312766,Likwidacja-zwrotu-VAT-za-materialy-budowlane-20132014.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Bo on twierdzi że wtedy dolot podłacza do tej rury co mam z zewnątrz wyprowadzoną i przez to kominek będzie "brał" całe powietrze potrzebne nie wiem jeszcze do czego... z domu z wnętrzaNie czaję tego.Generalnie znowu nie wiem po co kominkowi 2 "punkty poboru" powietrza? Wyjaśnicie? Pumpa ale kasa ważna rzecz więc wiesz - swiętujemy w weekend, co? ps. faktycznie zdun z wykształcenia i pieców dużo robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.07.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Esiak, czytam ten link od Ciebie i wychodzi że faktury muszą być sprzed 1 stycznia 2014, czyli jednak ja mam rację? to że po zakupach jest 5lat to ok, ale mi chodzi o to DO KIEDY można kupować materiały żeby na zwrot się załapać (wg znajomego którego brat pracuje w składzie produkującym i sprzedającym pustaki jeśli teraz zrobią załóżmy na to fundament to za to otworzą sobie zwrot ale po 1 stycznia jak kupią pustaki to za nie już nic nie odliczą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 No ale niby kupując i odliczając w tym roku paletę pustaków otwierają sobie na 5 lat więc dlaczego nie moga w 2014 dalej kupowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Kupować mogą, ale już nie odliczą. Moja księgowa kazała;) nam zrobić zakupy wszystkiego co jeszcze będzie potrzebne, do końca roku. Ponoć przepisy mówią, że faktura musi być z 2013 roku - potem kapota Choć na samo rozliczenie mamy jeszcze 5 lat. Ale rozmowa była jakoś przed wakacjami -od tamtego czasu może coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts