Lukarna 30.09.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Princesa, nie dziękuję żeby nie zapeszyć Karola, w środę zalewali kawałek stropu przy kanale. Nie powiem wyszło im to ślicznie i równiutko;) Jak uda mi się podłączyć aparat to wrzucę fotkę Od dzisiaj teść ma nowego pomocnika, który ma za zadanie oczyścić wielką górę piachu do zasypania fundamentów z wielkich chwaściorów. I ma posprzątać po półtorarocznej pracy teścia - to będzie syzyfowa praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Bardzo proszę Schowek w trakcie zalewania http://img8.imageshack.us/img8/9516/ssa41224.jpg Uploaded with ImageShack.us I wczoraj:) http://img7.imageshack.us/img7/616/ssa41245.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img40.imageshack.us/img40/5916/ssa41246.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img851.imageshack.us/img851/719/ssa41247.jpg Uploaded with ImageShack.us Edit: na drugim zdjęciu widać w tle naszą górę piachu którą ma oczyścić Pan Pomocnik:) Edytowane 30 Września 2011 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.09.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Oby tak dalej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dobrze, że robota idzie do przodu. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Kurcze dziewczyny siedzę normalnie jak na szpilkach:) Już bym chciała, żeby nadszedł ten wtorek i żeby w końcu coś się działo... Jutro chyba skoczę zobaczyć jak idzie sprzątanie i przygotowywanie działki na wejście ekipy:) ps. to teraz juz muszę prawie zacząć płytki wybierać, nie??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Uwaga. uwaga.Właśnie się z koleżanką Princesą zastanawiamy na temat:okna 3 szybowe - warto czy nie warto?? Czy komfort mieszkania w domu z oknami 3 jest odczuwalnie większy? Czy straty ciepła są dużo mniejsze?Kiedy zwróci się większa cena okien 3? A może okna 3 szybowe to teraz juz standard bo ja się szczerze mówiąc w temat nie zgłębiałam... ps. jeżeli pytania wydają się tendencyjne to koleżanki Princesy bardzo proszę z nimi nie utożsamiać - u niej tylko podchwyciłam temat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Lukarna pięknie zalaliście gratuluję kolejnego kroku na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 No właśnie pomóżcie Między oknami 2 a 3 szybowymi róznica to 4 tys. pewnie dla większości osób to niewiele.... ale większość osób ma 20 albo i więcej okien w domu, a u nas jest 6 okien, 3 okienka piwniczne, 2 okna balkonowe i 1 duży HS więc 4 tys. przy tak małej ilości przeszkleń to sporo... Zakładając, że cała moja ściana ma mieć współczynnik U ~0,18 Czy warto robić okna o współczynniku U~1 czy jednak U~1,5 Ile lat trzeba czekać, żeby oszczędność na ogrzewaniu się zwróciła? Ogrzewanie gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 My mamy okna trzyszybowe z U~0,8 (dla szyby U~0,6), faktycznie wycenę mieliśmy na takie i na zwyklejsze, ale bliscy nam ludzie z branży po prostu nas przekonali do wydania tych 5tys więcej.A co to znaczy duży HS, Princesso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Muszę znowu odgrzebać nasza wycenę bo nie pamiętam czy miałam wyceniane 2 czy 3 szybowe. Jaką mieliście grubość warstwy chudego betonu na gruncie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 3,4m na szerokość HS czyli przesuwany dzielony na 2 części bezprogowy (drzwi tarasowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 aaaa to już wiem!!! Ja też o przesuwnym marzyłam, ale jeśli dobrze pamiętam to 6tys drożej by nam wyszło, a i tak przekroczyliśmy wcześniejsze założenia o kilka tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 pumpaluna a czym przekonali Was do wydania tych 5 tys. więcej na 3szybowy pakiet? HS to jedna z nielicznych ekstrawagancji, na jakie sobie pozwoliliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Kurcze Princesa chyba nikt tu dziś już nie zagląda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.09.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Hej, u mnie pakiet trzyszybowy jest w takiej samej cenie co dwuszybowy. W ogóle mam tanio okna Prawie 6 tys. taniej niż u normalnych producentów. Na profilach Rehau. I podobnie jak pampi mam U=0,6 dla szyby i 0,8 dla ramy. I nie powiem dlaczego mam tak tanio okna nawet jakbyście mnie nakłuwali na pal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.09.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 I powiem szczerze, że bardzo dużo ucieka ciepła przez okna Dlatego muszą być bardzo ciepłe. A cen okien szukajcie u różnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Klaudiusz no teraz to mnie zaintrygowałeś:) z tymi oknami oczywiście:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja muszę pomęczyć mojego najbardziej prawdopodobnego dealera okiennego w poniedziałek jak to jest z tymi szybami.Uda mi się pod pod dwoma warunkami: że na jego drzwiach nie będzie kartki "jestem na pomiarach" a w moich drzwiach niespodziewanie nie stanie szef;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.09.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Rozumiem, że w koncu wchodzi ekipa? Materiały już wszystkie zakupione? Łącznie z więźbą itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Rozumiem, ze ta zadowolona mina to ze względu na zaoszczędzone 6 tysięcy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts