Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem co będe robiła. Jeszcze się nie zastanowiłam szczerze mówiąc. Myślałam żeby wysiać na jesień po prsotu gorczycę albo jakieś inne żyto i wiosną to przekopać i dopiero wtedy siać trawę...

Nie no coś Ty:) ja powynosiłam małe deseczki i pozamiatałam. Z dużymi walczył Minister:) Nie pozwolił mi ręki przyłozyć:)

Dzisiaj w zasadzie po raz pierwszy odkąd kupiliśmy działkę dzieciaki swobodnie weszły na część "ogrodową". Do tej poty hałda ziemi dochodziła prawie do tarasu, było tylko wąskie przejście, wszedzie lezało pełno dachówek, desek, drutów - nie było opcji na puszczenie ich samemu.

Tak mi tam dobrze dzisiaj było... siedziałam sobie na tarasie i gapiłam się jak biegają, jak bawię się z P w jakieś gonitwy... jak w domu;)

Rocia zapomniałam napisać - fajny masz nowy avatar:) aż Cię nie poznałam:)

Tak, wczoraj była powtórka z rozrywki - woda się w basenie nagrzała, sama miałam ochotę wejść i tyłek pomoczyć:) Przydał by się jakis parasol jeszcze bo nie szło wysiedzieć na słońcu...

Dorka, jeszcze wczasujesz?

Nita, tak naprawdę to tam nie ma za dużo miejsca - do granicy działki jest jakieś 12m, szerokośc 25 czyli zostaje jakieś 300m na ogród. Tzn jak dla nas jest wystarczająco bo wszystko się zmieści co chcemy i koniec:) Chociaż wczoraj tak siedzielismy sobie i gadaliśmy i okazało się ze mamy trochę inne pomysły na zagospodarowanie;)

Fajnie tak sobie siedzieć na własnym tarasie i snuć plany...

A w ogóle zadaszony taras to był strzał w 10:) tzn nigdy nie jest tak że jest na całym cień, ale zawsze 1/3 powierzchni w cieniu jest - można z leżakiem uciec przed słońcem.

No wiem wiem, o Tobie pomyslałam jak to pisałam:) dlatego nic a nic nie narzekam, większej bym nie chciała a jakbym miała mniejszą to bym się zadowoliła tym co mam i tyle:)

Chodzi bardziej o to że na fotach wygląda to jak ogrooomny obszar a w rzeczywistości już nie:)

Ale kocham tą działke miłością ogromną:)

Zastanawiam się teraz co zrobić żeby nie tonąc w tym cholernym pyle... wiesz jak nasze auta wyglądają? Jak po rajdzie Paryż-Dakar prawie:)

Zastanawiam się teraz co zrobić żeby nie tonąc w tym cholernym pyle... wiesz jak nasze auta wyglądają? Jak po rajdzie Paryż-Dakar prawie:)

Mój ślubny dojeżdża do pracy remontowaną drogą - od trzech lat remontowaną :mad::mad: auto po dwóch dniach jest nieokreślonego koloru , jedyne wyjście -abonament na myjkę :lol2:

Luka, a cała działka ile ma ??