Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja myję jak hmmm muszę:)

Jadę na wycieczkę po mieście podobno upał nie z tej ziemi...

Malka powiedz mi dobra kobieto jak mam szukać masażysty do drenażu? To musi być specjalny jakis tak?

Ja nie napisałam,że od wiosny do jesieni myję raz :lol2:

Luka, czyżby moje przypuszczenia się sprawdziły :(

Profesorek zalecił drenaż ?

winobluszcz 5listkowy szybko rośnie (nawet 2m rocznie) i po siatce będzie się szybko piął

niestety nie tylko po płocie -mnie atakuje wszystko co rośnie w jego zasięgu, w tym świerki, thuje :mad:

Nie sposób go wyplenić - dla mnie to zgroza.

Do pary mam jeszcze (w prezencie od sąsiada) inny bluszcz kokornaka - to dopiero zakała

Luka - alez kolosalne zmiany zewnętrzne poczyniłaś :jawdrop: A najbardziej podoba mi się barierka ofkors :yes:

Ja mam parasol 3,5m - no ale co z tego skoro nie mogę go używać :bash: Kombinujemy żeby zrobić jakieś odciągi ale nie wiem czy to cos da .....

Trpche żałuję, że nie dałam się namówić na zadaszony taras. P nalegał a ja się bardzo bałam ze zacieni mi salon - zwłaszcza zimą ... Teraz wiem, że byłoby całkiem dobrze... Ale nawet mu nie mówię bo dopiero by było ;)

Cześć :)

Pooglądałam dzieła rąk Waszych z ostatnich dni (gratulacje!) i rumieniec wstydu mi wypełznął, że boję się jak ognia robić cokolwiek własnoręcznie na budowie (oprócz wywijania kosą).

Ja mam parasol 3,5m - no ale co z tego skoro nie mogę go używać :bash: Kombinujemy żeby zrobić jakieś odciągi ale nie wiem czy to cos da .....

Trpche żałuję, że nie dałam się namówić na zadaszony taras. P nalegał a ja się bardzo bałam ze zacieni mi salon - zwłaszcza zimą ... Teraz wiem, że byłoby całkiem dobrze... Ale nawet mu nie mówię bo dopiero by było ;)

My będziemy robić zadaszenie tarasu, co prawda będziemy chyba kłaść na niego blachodachówkę a nie dachówkę, ale w podobnym kolorze.. no chyba, że Marcin uprze się na gont, bo mniej obróbki.

ale z tym parasolem racja.. cały czas zwisa, bo nawet jak lekko wieje, to go bujnie i cień jest tam gdzie nie trzeba a taras mamy od zachodu więc sporo słońca. Dopiero po 18 drzewo rzuca cień i można spokojnie usiąść do 20.30 bo komary zaczynają ciachać..

(na jednej nodze do kolana mam 22 ugryzienia i na drugiej tyle samo), wyżej nie liczę, bo nie chcę się załamać)

Taaa posadzę pokrzywy na przemian z lebiodą i opasam to wszystko winnobluszczem:D:D

Dzięki wiedziałam że na Was mozna liczyć:)

Cronin nie jest za mokro właśnie, na 3m jeszcze wody nie było wcale jak kopaliśmy.

Pinacolada, teraz jest rewelka bo wejście tarasowe jest cały czas zasłonięte i w salonie chłodno jest nawet w ten upał. Ale tego co będzie zimą to się trochę obawiam:) Ale cały czas sobie tłumaczę że łatwiej nagrzać niż schłodzić:)

Kamila tylko weźcie pod uwagę to, że nawet jak taras zadaszony to nie jest tak że cały dzień słońca nie będzie. My mamy dosyć wysoko dach nad tarasem i musimy ze stolikiem/krzesłami latać po tarasie łapiąc cień. Ale generalnie o każdej godzinie jakaś część tarasu jest "zdatna" do siedzenie w cieniu:)

A teraz test na spostrzegawczość:

Wskaż 2 nowe rzeczy które pojawiły się wczorajszym popołudniem na działce i były od razu mocno eksploatowane:)

http://img69.imageshack.us/img69/1/q6bb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

sorry za jakość ale z telefonu:)