Lukarna 22.07.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No ja myję jak hmmm muszę Jadę na wycieczkę po mieście podobno upał nie z tej ziemi... Malka powiedz mi dobra kobieto jak mam szukać masażysty do drenażu? To musi być specjalny jakis tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No ja myję jak hmmm muszę Jadę na wycieczkę po mieście podobno upał nie z tej ziemi... Malka powiedz mi dobra kobieto jak mam szukać masażysty do drenażu? To musi być specjalny jakis tak? Ja nie napisałam,że od wiosny do jesieni myję raz Luka, czyżby moje przypuszczenia się sprawdziły Profesorek zalecił drenaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.07.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No sprawdziły sprawdziły niestety i muszę szukać kogoś.Bo w tym miejscu co on mi podał (Hospicjum na Rusa w P-niu) to chcą mnie przyjąć ale w 2014:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.07.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mogę zadzwonić ?? Czy już wylatujesz do miasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.07.2013 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jasne że możesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.07.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Hej Luka, działka wygląda super. Tak inaczej.... Teraz dopiero widać, ze trochę tam roboty będziesz miała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.07.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Uwierz mi to robota której się doczekać nie mogę Muszę zakupić i posadzić coś co baaaardzo szybko rośnie. Za płotem chcę posadzić bo mi się gapią ludzie w talerz jak spożywam na tarasie coś. Co to może b yć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.07.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Znam to uczucie Luka, z krzakami nie podpowiem, bo sama się znam tyle o ile. Mądrzejszych zapytaj. A najlepiej spójrz do projektu od Elfir. Ona Ci wszystko ładnie narysowała i wylistowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.07.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Wiem wiem, tylko to ma być za płotem, nie na naszej działce i chciałam zeby ekspresowo wyrosło:) ale masz rację zapytam Elfir:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.07.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Luka pokrzywy posadź, chcesz to Ci wyślę od siebie trochę, szybko rosną, i podglądaczy nie dopuszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.07.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 ja mam jeszcze lebiodę do tych pokrzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.07.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 ja mogę jeszcze wygrzebać przytulię czepną w ramach pnącza słoń się nie przedrze a tym bardzie wścibska sąsiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.07.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 winobluszcz 5listkowy szybko rośnie (nawet 2m rocznie) i po siatce będzie się szybko piął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.07.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 winobluszcz 5listkowy szybko rośnie (nawet 2m rocznie) i po siatce będzie się szybko piął niestety nie tylko po płocie -mnie atakuje wszystko co rośnie w jego zasięgu, w tym świerki, thuje Nie sposób go wyplenić - dla mnie to zgroza. Do pary mam jeszcze (w prezencie od sąsiada) inny bluszcz kokornaka - to dopiero zakała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.07.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Luka a tak na serio pomyśl może o wierzbach, jeśli masz wilgotno, szybko rosną, można je ciąć, jak weźmiesz te poskręcane to dobrze zasłonią, no i łatwo sie gałązki ukorzeniają, nie musisz kupować setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.07.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja mam nadzieję, że mi jednak zaatakuje szopę sąsiada w miarę szybko, właściwie to nie mogę się tego doczekać bo wtedy widok mi się polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.07.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Luka - alez kolosalne zmiany zewnętrzne poczyniłaś A najbardziej podoba mi się barierka ofkors Ja mam parasol 3,5m - no ale co z tego skoro nie mogę go używać Kombinujemy żeby zrobić jakieś odciągi ale nie wiem czy to cos da ..... Trpche żałuję, że nie dałam się namówić na zadaszony taras. P nalegał a ja się bardzo bałam ze zacieni mi salon - zwłaszcza zimą ... Teraz wiem, że byłoby całkiem dobrze... Ale nawet mu nie mówię bo dopiero by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.07.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Cześć Pooglądałam dzieła rąk Waszych z ostatnich dni (gratulacje!) i rumieniec wstydu mi wypełznął, że boję się jak ognia robić cokolwiek własnoręcznie na budowie (oprócz wywijania kosą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja mam parasol 3,5m - no ale co z tego skoro nie mogę go używać Kombinujemy żeby zrobić jakieś odciągi ale nie wiem czy to cos da ..... Trpche żałuję, że nie dałam się namówić na zadaszony taras. P nalegał a ja się bardzo bałam ze zacieni mi salon - zwłaszcza zimą ... Teraz wiem, że byłoby całkiem dobrze... Ale nawet mu nie mówię bo dopiero by było My będziemy robić zadaszenie tarasu, co prawda będziemy chyba kłaść na niego blachodachówkę a nie dachówkę, ale w podobnym kolorze.. no chyba, że Marcin uprze się na gont, bo mniej obróbki. ale z tym parasolem racja.. cały czas zwisa, bo nawet jak lekko wieje, to go bujnie i cień jest tam gdzie nie trzeba a taras mamy od zachodu więc sporo słońca. Dopiero po 18 drzewo rzuca cień i można spokojnie usiąść do 20.30 bo komary zaczynają ciachać.. (na jednej nodze do kolana mam 22 ugryzienia i na drugiej tyle samo), wyżej nie liczę, bo nie chcę się załamać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Taaa posadzę pokrzywy na przemian z lebiodą i opasam to wszystko winnobluszczem:D:D Dzięki wiedziałam że na Was mozna liczyć Cronin nie jest za mokro właśnie, na 3m jeszcze wody nie było wcale jak kopaliśmy. Pinacolada, teraz jest rewelka bo wejście tarasowe jest cały czas zasłonięte i w salonie chłodno jest nawet w ten upał. Ale tego co będzie zimą to się trochę obawiam:) Ale cały czas sobie tłumaczę że łatwiej nagrzać niż schłodzić Kamila tylko weźcie pod uwagę to, że nawet jak taras zadaszony to nie jest tak że cały dzień słońca nie będzie. My mamy dosyć wysoko dach nad tarasem i musimy ze stolikiem/krzesłami latać po tarasie łapiąc cień. Ale generalnie o każdej godzinie jakaś część tarasu jest "zdatna" do siedzenie w cieniu:) A teraz test na spostrzegawczość: Wskaż 2 nowe rzeczy które pojawiły się wczorajszym popołudniem na działce i były od razu mocno eksploatowane:) http://img69.imageshack.us/img69/1/q6bb.jpg Uploaded with ImageShack.us sorry za jakość ale z telefonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts