agalind 23.07.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 No i to sie nazywa odpoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.07.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Basen i hamak.. cudnie... Luka zdaję sobie sprawę z tego, że taras nie zawsze będzie miał cień, pomimo zadaszenia.. ponadto mam nadzieję, że jak będzie to zadaszenie, to i w pewnych godzinach cień będzie padał na piaskownicę.. którą moje dzieci niby bardzo lubią, ale jak przychodzi co do czego, to trzeba w niej z nimi siedzieć..Do godziny 10 mam cień z domu na tarasie, potem do 18 jest smażing.. co do zimy, też się obawiałam, że mało będzie światła itd... mam w salonie sporo okien jedno od południa i jedno normalne od zachodu i cały przeszklony wykusz od zachodu i jak się to wszystko nagrzeje to masakra wieczorem.. po tej zimnie mniej więcej wiem gdzie słonko zachodzi i zadaszenie tarasu nie ujmie nam zbyt dużo słonka. Edytowane 23 Lipca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Luka - alez kolosalne zmiany zewnętrzne poczyniłaś A najbardziej podoba mi się barierka ofkors Ja mam parasol 3,5m - no ale co z tego skoro nie mogę go używać Kombinujemy żeby zrobić jakieś odciągi ale nie wiem czy to cos da ..... Trpche żałuję, że nie dałam się namówić na zadaszony taras. P nalegał a ja się bardzo bałam ze zacieni mi salon - zwłaszcza zimą ... Teraz wiem, że byłoby całkiem dobrze... Ale nawet mu nie mówię bo dopiero by było Kinia a ten Twój parasol to ma podstawę w kształcie krzyża? Wczoraj widziałam cos takiego i tez w pierwszej chwili pomyslalam, ze poleci na wietrze, ale do niego są takie plyty betonowe, ktorymi obciąza sie podstawę (4 sztuki). Cos jak ponizej: http://image.ceneo.pl/data/products/10984824/i-parasol-ogrodowy-hecht-sandy.jpg Nie wiem co prawda na ile to da radę, ale wygląda solidnie. MSU ma taki parasol, musze jej podpytac czy go używa;), bo mi sie spodobał. W przyszłym roku mogłabym zanabyć. Edytowane 23 Lipca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 23.07.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Znów po przerwie się witam Luka postępy są niesamowite u Ciebie, działka w porównaniu z wcześniejszym stanem - wygląda super szkoda tylko, że na pięknie rozgarniętej ziemi raz dwa zaczną chwasty rosnąć. U nas też koparka rozwiozła po działce górki ziemi i wszystko zarosło ostami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Aga, udało mi się poleżeć może z 5 min:) ale ważne że możliwości są a najbardziej z hamaka ucieszył się P Kamila pudło:) Nowe nabytki to hamak i huśtawka:) Princesa cześc:) mam zamiar do tego nie dopuscić nie wiem tylko jak:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.07.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Nooo dobrze wypatrzyłam nowości. Chyba najbardziej zazdroszczę hamaka chociaż mają 2 leżaki to w sumie mam gdzie zalegnąć tylko pogody ku temu nie ma (wczoraj słupek rtęci nie przekroczył 20stopni a dzisiaj jest tylko 12!!!) My mamy parasol w stylu, który Agalind pokazała, właśnie taki na krzyż - na razie nie mamy takich ładnych płyt i przytrzymują go.... bloczki fundamentowe Oprócz bloczków jest jeszcze zakotwiczony prętami stalowymi na jakieś 30cm w głąb ziemi. Nie jest to kwestia odlecenia całego parasola ale złamania czaszy. Przy sinym wietrze strasznie się przekręca i nim szarpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Pumpa, czyli parasol srednio sie nadaje na wietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.07.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 My na wietrze nie rozkładamy, szkoda nam stracić 250zł Chyba CI nasz pokazywałam,co? Na słońcu jest idealny - nie dość że można fajnie sobie posiedzieć na podwórku to jak duże słońce to dodatkowo tymi 3m średnicy daje cień do salonu U nas taki wiatr ostatnio, że sąsiadom taki namiot z otwartymi bokami wyrwało a niby zakotwiczony był :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Pokaż swój parasol, bo nie pamiętam, a cena mi się spodobała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.07.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Zaraz na prive pójdzie real foto - tutaj od sprzedawcy wstawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Dziwicie się parasolom - nasz solidny daszek też chciał odfrunąć przy ostatniej trąbie powietrznej;) ps. a hamak to marzenie małe moje było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.07.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 My właśnie taki parasol mamy i niestety w większości czasu wisi, przy lekkim wiaterku po prostu rzuca cień nie tam gdzie trzeba a przy ciut większym niestety trzeba go złożyć obciążony 3 workami z piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 No to dziewczyny mnie zmartwiłyście, bo myślałam, ze kolejną rzecz załatwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Nic mi nie mów tak jak wczoraj mi dobrze szło załatwianie tak dzisiaj - jak po grudzie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.07.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A co wczoraj załatwiałaś? Ekipy już do wszystkiego umówione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 prawie:D Dobra miałam się pochwalić hurtowo ale już mnie palce swędzą zeby Wam powiedzieć Hydraulik - dziś wycenę ma przywieźć i obgadamy wszytsko Gładzie - około połowy wrzesnia, wykona je Boski;) Schody - październik pan Bocian Kominek - listopad - kominkowy pierwszy, to jest nie do końca pewne bo od wczoraj się do niego dodzwonić nie można więc on jeszcze nie wie że postanowilismy zaczekać na niego:) ale w końcu go złapiemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.07.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Super. Gratuluję!! To jeszcze pana płytkowego znajdź i już na zakupy możesz pędzić. Rozumiem, że panele i płytki już wybrane a kuchnia projektem zaklepana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Luka, jak Boski będzie robił, to będzie bosko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 No płytkowy mi został ale jakos go znajdę Nic nie mam wybrane jeszcze. A kuchnię jadę w tym tygodniu omawiać, najpierw chciałam ustalić fachowców i podopinać inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Luka, jak Boski będzie robił, to będzie bosko:D Taką mam nadzieję Teraz teść z P kończą rozprowadzanie wody jeszcze jakieś - myslałam że to wszystko juz zrobione a jednak nie:/ Jak skończą to teściu musi wymurować ściankę pomiedzy biegami schodów żeby piwnicę zamknąć. Potem ją otynkuje i wtedy dopiero przyjedzie Bocian na pomiary i dogadanie wyglądu schodów i Boski z gładzią dopiero wtedy może wchodzić. W międzyczasie hydraulik dopasuje grzejniki. Pomijając nieszczęsne parapety to jeszcze muszę drzwi zamówić. A P się boi montować drzwi bo "zniszczą" - myślę że chodzi mu nie tyle o fachoffcóf co o własnego ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts