Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

W dolnej ma być biało-szaro czyli kolorystyka generalnie jak na wizkach z tą zmiana że gdybym wzięła cegiełki to płytki ścienne szare będą. Ale to można sobie jeszcze wyobrazić:)

Górna ma być zupełnie inna bo biało-drewniana.

Ja mówię o drzwiach zewnętrznych żeby kotłownię zmontować;) O wewnętrznych pomyślę... jutro;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, dolna od razu miała być biało-szara, tylko w górnej zmiana bo beżowa miała być a ja się coraz bardziej na taką jak Esiakowie mają napalam:)

Tylko że wiesz, wtedy myślałam tylko o kolorach a teraz próbuję jakiś konkretny produkt dopasowac sobie:)

Dobra znalazłam. Górna łazienka na wizkach była beżowobrązowa a teraz ma być białodrewniana.

A w dolnej jak zrobisz szarą cegiełkę na ścianach to jaka podłoga? Zostaje szara?

No właśnie zastałaby szara, z tym że cegiełki nie byłyby do samej góry w całej łazience tylko w prysznicu a reszty własnie nie umiem sobie wyobrazić gdzie mogłyby byc - myslałam o połowie ściany od podłogi do lustra no a reszta ścian na biało żeby się szaro za bardzo nie zrobiło...

Ale w moją wyobraźnią przestrzenna i wizualna to ciężki orzech do zgryzienia:/

Ja Ci mówię, że i tak masz ułatwnienie. Ja szłam do sklepu, gapiłam się na płytki i dopiero układałam sobie w głowie co z nimi zrobić;) Jak juz wreszcie wybrałam, to na papierze milimetrowym rysowałam układ, policzyłam metry i zamawiałam.

Ale wiadomo jak to jest; robota lubi głupich;) Po co sobie ułatwiać, nie?;)

Luka a w sklepie Ci nie zrobią wizki z płytkami któe byś kupowała? U nas taka usługa jest gratis

W prawie każdym sklepie robią i walą płytki od podłogi do sufitu - by więcej sprzedać :cool:

no i srylion dekorów do tego, bo to najdroższy element

U nas nie robią w każdym także nie wiedziałam. Właściwie to u nas robią w jednym z każdymi płytkami, w drugim i trzecim tylko z niektórymi a w 2 mniejszych w ogóle wizek nie mają w ofercie. Ale wiesz, ja z wypierdziewia strasznego jestem

Tam gdzie brałam nasze płytki to ja decydowałam co chcę i gdzie bym to widziała. Chociaż mojej siostrze zrobili 3 różne wizualizacje z tymi samymi płytkami i od razu z wyceną, żeby zobaczyła co jej się najbardziej podoba

Luka obleciałam dzisiaj z tą szarą cegiełką praktikera i liroja i powiem Ci że strasznie ciężko do niej dobrać. Te drewnopodobne odpadają. Z matowymi, satynowymi niezależnie od tego jakiego są koloru, pasuje średnio. Tak naprawdę podobała mi się w 2 opcjach (których wcześniej nie brałam pod uwagę): białe (ew. biały w odcieniu kremowym) lub czarne podłogowe, błyszczące ale nie za bardzo, bo jak za bardzo błyszczące to cegiełka robi się tandetnie matowa. Strasznie ciężko znaleźć czysto białe normalnie błyszczące płytki, wszystkie mają jakieś wzorki :(

Dopasowałam jedną, jak zgram zdjęcie to wkleję u siebie.

Ja miałam w planie piumettę ale niestety koszty mnie pokonały, niestety. Jest biała biała i ładnie błyszczy ale nie wiem czy by się z rozmiarem zgrałą bo nie mam pojęcia o jakich cegiełkach piszecie.

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba Esiak ma piumette u siebie w górnej łazience.

A swoją drogą Cronin, miałam już dawno zapytać - czy Ty jesteś z tych Marek podwarszawskich czy z jakiś innych?

Dzień dobry Luka, dzień dobry Wam,

tematy płytkowe...widziałam super płytki w casto loft cement czy jakoś tak się nazywają - sliczności...w słupsku ich cena 70 kilka złociszy, w gd 60 kilka...ciekawe, nie? im mniejsza dziura, tym bardziej łupia ludzi bo konkurencji brak...

Asia, wrzuc tu do komentarzy wizki łazienek, proszę, nie mam kiedy szukać, a tak jak wszyscy będą widzieli, to może ktoś pomoże:)

całusy dla Was, dzisiaj u mnie patelnia, juz jest gorąco...nie padało porządnie od czerwca..

Ceny w Casto też mnie kiedyś zastanawiały, ale już wiem jak to jest, że Śniezka w Rzeszowie jest tańsza niż u mnie , a u mnie Ursa tańsza niż w Warszawie - produkty lokalne mogą wyszarpać w lepszej cenie choćby ze względu na bliskość fabryki i cenę transportu.

I to każdy sklep zaopatruje się osobno - prócz jakiś flagowych produktów.

Chyba tak to leciało ;)

Cześć Luka, wrzuć wizki, wrzuć :)

Cronin no to ja w Twoich stronach bywam dość często. Znaczy teraz nie przez Marki a Ząbki częściej śmigamy a przez Marki wracamy bo do M1 zajeżdżamy. Ale ja ci Ikei zazdroszczę. No i w ogóle pod nosem mieć LM, practicer casto decathlon c&a i tkmaxxx to jak dla mnie raj (my mamy ok 130km)

Malka Ty to nie narzekaj, my markety budowlane pierwsze mamy właśnie w okolicach Cronin, to dopiero massssakra. A nie przepraszam mamy mrówkę, ale tam taki wybór że aż żal :(