Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

W prawie każdym sklepie robią i walą płytki od podłogi do sufitu - by więcej sprzedać :cool:

no i srylion dekorów do tego, bo to najdroższy element

Znajomi tak zrobili. Mają całą łazienkę w dekorach !!! 1szt/200zł co podkreślają na każdej imprezie. Całość (płytek) kosztowała ich 40tys . Spodziewałam się cudów a jak weszłam to zdębiałam. No ale miało być na bogato to jest ;) Szkoda tylko ze miska wc i bidet są na innych ścianach i z obesraną doopą trza lecieć przez pół łazienki :rotfl: No ale widać oni tak lubią..... Przeca latają między dekorami 200zł za sztukę !! Nie każdy tak może :no: ;)

Cześć !

Stawiam dziś imieninową kawę i ciasto! Luka, mogę u Cię :oops:

1333820447099.jpg

Edytowane przez 1976pinacolada

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka- dawno u Ciebie nie byłam, a tu tyle zmian poczynionych :jawdrop:

Piękna działeczka, a po rozplantowaniu ziemi widać, ile jest miejsca i tylko czekać, kiedy zielono sie zrobi :D

Cześć Dusia:)

Zielono to sie może zrobić jedynie od chwastów na razie bo na trawę jeszcze musimy zaczekać do końca prac wyrównawczych;)

Ale nie powiem, przestrzeń cieszy oko me bardzo i się gapię i gapię na tą wyschniętą glinę jakby to ogrody królowej były:)

Luka a w sklepie Ci nie zrobią wizki z płytkami któe byś kupowała? U nas taka usługa jest gratis

A górna łazienka z noce takie jak Esiak ma czy jakaś inna wariacja?

No chciałabym właśnie takie jak Esiak:)

Jak wszytsko pójdzie po mojej myśli to jutro odwiedzę kolegę i jego małżonkę to może mi pokażą jak w naturze wygląda taka łazienka:)

W prawie każdym sklepie robią i walą płytki od podłogi do sufitu - by więcej sprzedać :cool:

no i srylion dekorów do tego, bo to najdroższy element

U nas robią ale pod warunkiem że płytki bierzesz.

uuuu płytki się wybierają :)

padam na pysk

Się wybierają to za dużo powiedziane;)

Małe przymiarki do wyborów:rolleyes:

Problem w tym że trzeba je przymierzyć do siebie, czyli trzeba pojeździć. Coś co wydawało mi się idealnie pasujące w necie, po przyłożeniu odpadało :(

Problem ze mna jest taki że ja ani z katalogów ani w necie nie umiem stwierdzić czy mi płytka podchodzi.

Muszę na żywo:/

Dzień dobry Luka, dzień dobry Wam,

tematy płytkowe...widziałam super płytki w casto loft cement czy jakoś tak się nazywają - sliczności...w słupsku ich cena 70 kilka złociszy, w gd 60 kilka...ciekawe, nie? im mniejsza dziura, tym bardziej łupia ludzi bo konkurencji brak...

Asia, wrzuc tu do komentarzy wizki łazienek, proszę, nie mam kiedy szukać, a tak jak wszyscy będą widzieli, to może ktoś pomoże:)

całusy dla Was, dzisiaj u mnie patelnia, juz jest gorąco...nie padało porządnie od czerwca..

Cześć Amglad:)

Muszę własnie zaplanować na jakiś dzień wizytę w mieście wojewódzkim celem pomacania róznych płytek na żywo... tylko dla mnie jeden dzień się robi za mało na takie coś bo łażę i oglądam i oglądam i czym więcej oglądam to bardziej nic nie wiem:)

Luka obleciałam dzisiaj z tą szarą cegiełką praktikera i liroja i powiem Ci że strasznie ciężko do niej dobrać. Te drewnopodobne odpadają. Z matowymi, satynowymi niezależnie od tego jakiego są koloru, pasuje średnio. Tak naprawdę podobała mi się w 2 opcjach (których wcześniej nie brałam pod uwagę): białe (ew. biały w odcieniu kremowym) lub czarne podłogowe, błyszczące ale nie za bardzo, bo jak za bardzo błyszczące to cegiełka robi się tandetnie matowa. Strasznie ciężko znaleźć czysto białe normalnie błyszczące płytki, wszystkie mają jakieś wzorki :(

Dopasowałam jedną, jak zgram zdjęcie to wkleję u siebie.

:popcorn::popcorn::popcorn:

Ceny w Casto też mnie kiedyś zastanawiały, ale już wiem jak to jest, że Śniezka w Rzeszowie jest tańsza niż u mnie , a u mnie Ursa tańsza niż w Warszawie - produkty lokalne mogą wyszarpać w lepszej cenie choćby ze względu na bliskość fabryki i cenę transportu.

I to każdy sklep zaopatruje się osobno - prócz jakiś flagowych produktów.

Chyba tak to leciało ;)

Cześć Luka, wrzuć wizki, wrzuć :)

Wrzucę wrzucę jak coś będę miała na oku, znaczy jakieś konkretne płytki albo co.

Bo co macie tak na sucho mi doradzać i się męczyć, na konkretach lepiej:)

Znajomi tak zrobili. Mają całą łazienkę w dekorach !!! 1szt/200zł co podkreślają na każdej imprezie. Całość (płytek) kosztowała ich 40tys . Spodziewałam się cudów a jak weszłam to zdębiałam. No ale miało być na bogato to jest ;) Szkoda tylko ze miska wc i bidet są na innych ścianach i z obesraną doopą trza lecieć przez pół łazienki :rotfl: No ale widać oni tak lubią..... Przeca latają między dekorami 200zł za sztukę !! Nie każdy tak może :no: ;)

Cześć !

Stawiam dziś imieninową kawę i ciasto! Luka, mogę u Cię :eek:

[ATTACH=CONFIG]202351[/ATTACH]

W takim razie najszczersze życzenia przesyłam, szkoda że nie ma tu takiej emoty z wielim bukietem kwiatów

Kawę chętnie za sernik dziękuję buuu

Pinacolada najlepszego z okazji imienin :) obstawiam że jesteś Kinga bo na Kunegundę trochę przymłodaś :D

A słuchaj, nie dałabyś rady komórką foty u tychże znajomych zrobić i nam na privie pokazać?? Jestem cholernie ciekawa łazienki za 40tys :oops:

I ja też:D:D:D

Ostatni pan - Kominek prawie jest nasz:)

W końcu P się do niego dodzwonił i zapisał nas na listopad. W sobotę mamy się spotkać i pokazać co nam się podoba wtedy on nam poda cenę dopiero za wykonanie. Mam nadzieję że nas nie zabije:/

A P wczoraj załapał namiary na jakiegoś gościa który szpachluje za 14zł/m2 już z towarem a maluje za 12zł/m2 Dekoralem.

I się podnieca że tak tanio a ja mam mieszane uczucia bop co to tak tanio, dziwne nie?

Musze się przygotować na spotkanie z nnim żeby go przemaglować w te i wewte, ale on dopiero w przyszły week będzie dostępny...

Boski miałby nam robić za 16 zł/m2 za samą robociznę...

ja dekorala szczerze nie polecam, wg mnie to najgorsza z farb którą mamy w domu, podobnie jak kiedyś zawiodła nas śnieżka tak teraz dekoral.

po pierwsze w ogóle nie jest ścieralna (nawet placki po brudnych łapkach po piachu się nie zmyły a co mówić o jogurcie czy ketchupie), kiepsko kryła i mało wydajna. Mój brat się nie posłuchał i właśnie przedpokój 3tyg temu pomalował dekoralem, pan mu tłumaczył że ten ze złotymi literkami jest super a ten z białymi do kitu (znaczy polecałdrogi fashion) no i brat wziął, pies się raz przeleciał o ścianę wytarł i niestety już tego nie starli. Także Luka, przemyśl to jeszcze

te do łazienki fajne kolory ale też kiepsko się nimi malowało i w placki wysychały, drugi raz na dekoral łazienka bym się też nie zdecydowała (chociaż ten łazienkowy już o niebo lepszy w kryciu niż fashion był)

Za naszym poleceniem sporo osób malowało beckersem. Bardzo wydajny, dobrze się nim maluje no i ładnie kryje. Brudne paćki po zabiciu (no dobra rozmiażdżeniu klapkiem) komara bez problemu zmyłam. No a potem drugi w kolejce był dulux.

Teraz jak będziemy malować kuchnię (chociaż mąż twierdzi że w przyszłe wakacje bo teraz mu się nie chce) to tylko i wyłącznie tikkurillą. Na żadną inną farbę się już nie zgodzę.

Luka, my w przyszłym roku będziemy pewnie malować, bo po przeprowadzce jeszcze sporo rzeczy było robionych i sie pobrudziło. Wtedy kupimy lepsze farby i sie pomaluje. Gdybym wiedziała to na początku to bym wzięła najzwyklejszą a tylko tam gdzie na tip top zrobione bedzie to dała lepszą.

Ja będę malować śnieżką ,właśnie z powodów o których mówi Aga. Nie kosztuje sryliony, a w końcu to biała farba, na którą wszystko położę.

Jedynie do kuchni i łazienki muszę mieć coś solidniejszego i tam chyba w Tikkurilę pójdę, o ile odcień bieli nie będzie się bardzo różnił od śnieżki

Zresztą MSU polecała, a ja Jej wierzę :)

Dołączam się do życzeń , wszystkiego najlepszego Kinga http://id.joe.pl/sub_images/pictures/33cbc49a88d18840c5ec48887fe0602d_th.gif

Potwierdzam, że dekoral to nędza, chlapie, słabo kryje, i prędzej zmyjesz go ze ściany niż plamę. Beckersa miałam, jest ok ale też bez rewelacji (jeśli idzie o zmywanie), z tymże i tak trzeba pewnie po roku czy dwóch jeszcze raz malować, więc tak jak Malka i Aga prawi, szkoda kasy.