pumpaluna 24.07.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Malka a ile lat temu malowałaś tym duluxem? My poprzednie mieszkanie bodajże latem 2010 malowaliśmy i dulux był kiepski ale ten kupiony rok temu z nowej serii to już była znaczna różnica na plus. Chociaż zarzekałam się po malowaniu w bloku że nigdy więcej duluxa to jednak w zeszłym roku ze względu na kolor braliśmy i nie było źle. Ponoć trochę się zmieniły receptury i jeśli to prawda to faktycznie się postarali. no ale ja mówię o kolorach a nie o białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 W kuchni mam "zielone tarasy",( kto wymyśla te durne nazwy :mad:) Więc już z tej nowej linii i never ever -szajs jakich mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.07.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 My malowaliśmy duluxem w 2008 nasz pokój (w mieszkaniu) i był świetny.. zmywalny jak ta lala, potem w 2010 malowaliśmy śnieżką kolor i porażka, o zmywalności już nie wspomnę.. bo jak przecierałam coś szmatką, to schodziła farba.. w październiku malowaliśmy bondexem jeden pokój w domu i szczerze to jako taki, ale słabo kryje. Nie wiem jak ze ścieralnością, bo jeszcze nic nie musiałam ścierać.. salon i kuchnie mamy duluxem i w kuchni okej a w salonie tam gdzie lecą kable ciemniejsze plamy i w zasadzie nie musiałabym wyciągać zdjęć gdybym jakąś dziurę chciała wywiercić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.07.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 w październiku malowaliśmy bondexem jeden pokój w domu i szczerze to jako taki, ale słabo kryje. Nie wiem jak ze ścieralnością, bo jeszcze nic nie musiałam ścierać.. salon i kuchnie mamy duluxem i w kuchni okej a w salonie tam gdzie lecą kable ciemniejsze plamy i w zasadzie nie musiałabym wyciągać zdjęć gdybym jakąś dziurę chciała wywiercić.. ja mam taką akcję z kablami w kuchni malowanej dekoral fashion Cieszę się, że nie dałam się namówić w sklepie na dekoral z mieszalnika, bym odżałować nie mogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 ja mam taką akcję z kablami w kuchni malowanej dekoral fashion Cieszę się, że nie dałam się namówić w sklepie na dekoral z mieszalnika, bym odżałować nie mogła. A co z mieszalnika jeszcze gorsza czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.07.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 W sensie, że przepłaciłabym za szajs jakim jest dekoral - już nawet nie chciałabym sprawdzać jaka jest jakość z mieszalnika. Raz na zawszę się zraziłam do tej marki tak jak i do śnieżki Luka a może Boski ma dojścia do tej tikkurili? Moja koleżanka miała fachowca który tikkurillę z mieszalnika miał w cenie marketowych puszkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.07.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Nadgoniłam... przy okazji poznałam wiele wiarygodnych opinii nt. farb, co na pewno w przyszłości się przyda. Jest też minus nadrabiania zaległości - głowa mi pęka ... idę po kawę. Ps. Luka, jaka szkoda, że tak daleko mieszkasz (dla Ciebie pewniej lepiej, bo byś mnie wygonić nie mogła), bo patrząc na zdjęcia ogrodu z hamakiem to mogłabym na pieszo iść do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2013 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Rocia zapraszam:-) chociaż aktualnie hamak okupuje najmłodszy;-) A co do ogrodu - mówię dziś do Marcina: - Fajny mamy ten ogród, prawda synku? - Ale psecies to nie ogród to boisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.07.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 ja mam taką akcję z kablami w kuchni malowanej dekoral fashion Cieszę się, że nie dałam się namówić w sklepie na dekoral z mieszalnika, bym odżałować nie mogła. a może po prostu te farby jakieś tandetne się robią.. miałam zaufanie do duluxa, ale po tych widocznych kablach już jakoś mniej.. w każdym razie salon i tak idzie do remontu, bo tu lampkę dodatkową trzeba zrobić, tu kabelek do sterownika pociągnąć.. tu synuś młoteczkiem sie bawił.. oj wymieniać długo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.07.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.07.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 -----Co do farb to u moich rodziców był ostatnio remont/malowanie. Poprosili mnie o pomoc w doborze kolorów. Wybrałam z palety Tikkurili bo takie wzorniki miałam w domu. Fachowcy chcieli malować Decoralem. Mama zdecydowała ze dopłaci do tej Tikurilli. Potem przyznali ze malowali nia pierwszy raz i teraz niczym innym nie będą chcieli malować. Nie chlapie, pięknie kryje. Polecam. -----Dziękuję wszystkim za życzonka ----- Moja sypialnia znów zmieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.07.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Poka sypialnię a nie tylko hasłem rzucasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.07.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 w końcu nadrobiłam. tak to jest, jak się urlop od fm robi. Luka podwórko super wygląda, zwłaszcza z nowymi nabytkami. nic tylko się relaksować. a farby to tylko duluxa do tej pory używaliśmy i wg mnie nie jest najgorszy. nie raz już musiałam myć ściany i jakoś się farba trzyma. ale za mocno szorować to też nie można, bo w końcu się kolor zaczyna zmywać. urlopujesz się już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.07.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 agalind - nie wiem dlaczego pominęłam dywagacje parasolowe. Tak, ja mam niemal identyxzny z tym co wkleiłaś. Mój ma 3,5m średnicy i kosztował 320zł. Jest na krzyżaku. Był obciążony 3 płytami betonowymi (tyle się w garażu znalazło). Kiedyś przy silnym wietrze wyślizgnął się spod tych płyt i skrzywił. Ten krzyżak ma za małe "wywinięcia" - te które dociska płyta W tej chwili jest zakotwiczony do podłoża kilkoma gigantycznymi śrubami na metalowych kołkach rozporowych. Nic go nie ruszy. Ale.... tak jak pisała pumpa chyba.... czaszą tak wywija podczas wiatru ze boimy się o złamanie nie całości a elementu.... Ale cień daje niesamowity.... U nas tez łącznie z salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Kupiłam tikkurilę i śnieżkęPomalowałam kawałek i zobaczymy, co z tego będzie.Zastanawia mnie czy malując w dwóch warstwach, można jako farby podkładowej użyć zwykłej emulsji, a jako drugiej farby lateksowej ??Oczywiście wszystko wcześniej zagruntowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.07.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 ja tam mam decoral w mieszkaniu i sobie chwalę, może i trudno zmyć, ale jak się zamaluje ta samą farbą nawet po 2 latach to po wyschnięciu nie widać różnicy Luka gdzieś mi umknął Twój hamak bujasz się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Malka nam powiedzieli, że po zagruntowaniu od razu malować dedykowaną farbą i nie mieszać nawet jeśli byśmy podkład biały chcieli robić to też doradzali żeby to szło z tej samej firmy żeby reakcji nie było więc ja bym nie zaryzykowała mieszania emulsji z lateksową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.07.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Kupiłam tikkurilę i śnieżkę Pomalowałam kawałek i zobaczymy, co z tego będzie. Zastanawia mnie czy malując w dwóch warstwach, można jako farby podkładowej użyć zwykłej emulsji, a jako drugiej farby lateksowej ?? Oczywiście wszystko wcześniej zagruntowane. a jaki niby podkład chcesz dać? jeśli gruntuje się tą samą farbą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Kupiłam grunt głęboko penetrujący -to jako warstwa pierwszaFarba emulsyjna jako warstwa drugaFarba lateksowa trzecia Chyba dałam ciała bo już na pierwszy rzut oka ta tikkurila różni się od śnieżki, a lateksowa musi być w kuchni - łączenie kuchnia salon może wyjść nieciekawie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.07.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 gruntujesz rozrzedzoną farbą, lub farbą wymieszaną np z uni-gruntem lub innym gruntem...następnie 2 lub więcej warstw tą samą farbą...optiva primer to grunt tikkurili/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts