Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka nam majstrzy (znaczy nasz wykonawca co to robił wszystko prócz malowania bo już kasy nie było na opłacenie kogoś i szwagier który zajmuje się budowlanką) doradzali, żeby sprawdzać jaki grunt dedykowany jest dla danej farby i że np przy tikkurilli to trzeba brać ten ichniejszy, do reszty można brać atlas. Przy duluxie kazali uważać bo kiedyś jak nie dałaś gruntu z duluxa to farba potrafiła się łuszczyć ale oczywiście roztropki zapomniały i wszystko polecieliśmy atlasem - nic się nie działo.

Malka nam majstrzy (znaczy nasz wykonawca co to robił wszystko prócz malowania bo już kasy nie było na opłacenie kogoś i szwagier który zajmuje się budowlanką) doradzali, żeby sprawdzać jaki grunt dedykowany jest dla danej farby i że np przy tikkurilli to trzeba brać ten ichniejszy, do reszty można brać atlas. Przy duluxie kazali uważać bo kiedyś jak nie dałaś gruntu z duluxa to farba potrafiła się łuszczyć ale oczywiście roztropki zapomniały i wszystko polecieliśmy atlasem - nic się nie działo.

Jest w tym jakaś logika, bu dedykowanego gruntu używać, ale z drugiej strony, jak po roku będę malować powtórnie, to przecież tej starej farby nie zrywam.

Dla pewności może wymienię ten grunt, choć na opakowaniu wyraźnie napisano, ze pod wszelkie farby emulsyjne i lateksowe

Cześć wszystkim:)

Po pierwsze Amglad - bardzo serdecznie dziękuję :hug::hug::hug:

Miałam urlop, odpoczywałam ale w końcu nigdzie nie pojechaliśmy. Szkoda mi było czasu trochę - nie chciałam P odrywać z budowy. W sumie za duzo nie załatwiłam przez te wolne dni ale w końcu urlop to urlop nie?

W czwartek odwiedziłam Państwa Esiaków - tak mi było u nich dobrze że nie mogłam się do domu zebrać:)

A poza tym to:

- P posprzątał duzo wokół domu, nie jest jeszcze idealnie długa droga przed nami ale największe syfy znikają

- skończyli spinać wodę bo się okazało że w piwnicy wszytsko w rozsypce było

- zrobili podbeton pod tarasem i na klatce schodowej w piwnicy i w sumie chyba tyle

- parapety wybrane, będą orzechowe w okleinie

- drzwi zewnętrzne prawie wybrane ( o dziwo byliśmy zgodni jak nie wiem co przy wyborze), tzn będą albo KMT albo Wikędy

- piec, hmm tu nadal nie ma decyzji

- grzejniki są że tak powiem w toku:)

Zapomnieliśmy o umówionym spotkaniu z panem Kominkiem buuu

I to tyle:)

Cześć koleżanki i koledzy;)

Wczoraj spotkałam się z Kominkiem, dał mi pendriva ze swoimi pracami, obejrzałam i bez szału. Tzn różne ma i proste i takie hmm z fantazja;) i widać że dopracowane i staranne (przynajmniej z zewnątrz ;) ) ale nic co bym chciała dla siebie.

Czyli muszę pokazać mu na zdjęciu o co mi chodzi;)

Czekam jeszcze na 2 wyceny ze sklepów instalacyjnych i czas na decyzję (piec i grzejniki).

Drzwi zewnętrzne będą KMT jednak.

Był Pan Barierka. Pomierzył, pogadaliśmy. Czeka na decyzję jaki ma być wzór i zrobi wycenę.

Jakby to takie proste było - wzór:bash: Nie możemy z Ministrem do porozumienia dojść. Ale coś tam sie wymyśli;)

Niby coś tam się dzieje ale niestety tylko w sferze planowania, wymyslania itd. Żadnych konkretów. A ja konkrety wolę;)

Wczoraj ucięłam sobie miła pogawędkę z Panią w sklepie drzwiowym. I namieszała mi okrutnie bo zdecydowana byłam na drzwi wewnętrzne orzechowe a ona mi tu takie jasne pokazywała. Fajne. Muszę to przespać jeszcze troche i pomysleć. Ale czas jeszcze mam więc luz;)