Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka plan dobry, z planem jest lepsza motywacja :D tylko malowanie przed płytkami i panelami, a wykonawcy daleko szukać pewnie nie będziesz musiała :D czy P się za takie rzeczy nie bierze? Pokaż jakie drzwi zamówiłaś :)

Malka lekarzem jesteś? jaka specjalizacja? ja też służby medyczne, ale mniejszego kalibru :D

Luka plan dobry, z planem jest lepsza motywacja :D tylko malowanie przed płytkami i panelami, a wykonawcy daleko szukać pewnie nie będziesz musiała :D czy P się za takie rzeczy nie bierze? Pokaż jakie drzwi zamówiłaś :)

Malka lekarzem jesteś? jaka specjalizacja? ja też służby medyczne, ale mniejszego kalibru :D

ja też mniejszego kalibru:)

piąteczka :)

Dracula to taki plan na oślep, ale dopiero jak sobie wypisałam wszystko to zobaczyłam ile jeszcze do zrobienia jest:/

P raczej malował sam nie bedzie on z tych co to twierdzą że niech każdy robi to co do niego należy - weźmie fachowca a sam w tym czasie będzie pracował u siebie;)

Tak, faktycznie Malka jest zupełnie małego kalibru - już jakieś półtora roku temu zdalnie zdiagnozowała mi to z czym się lekarze u mnie borykali od kilkunastu lat. Co tu więcej mówić:)

Malka dzwonię do tej pani co mi podałas ale nie odbiera - może się urlopuje. Dam jej spokój w weekend i zadzwonię po niedzieli.

A drzwi takie tylko szybka będzie refleks bez tych cudacznych kwadracików i będzie tylko jedna - w skrzydle. Dostawka bedzie pełna.

Więc proszę wysilić wyobraźnie:)

http://img694.imageshack.us/img694/9443/d6wl.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Był dzisiaj potencjalny konkurent Boskiego. Chce 16 zł za gładzie, z materiałem już. On ma kilka ekip z których każda co innego robi, więc teoretycznie gdybyśmy z nim zaczęli współpracę to mógłby wszystko do końca pociągnąć... gładzie, malowanie, elewację, płytki.

E tam na razie się nie zastanawiam lecę na hamak, pa:cool:

ps. mówiłam juz że kocham to miejsce??

Rocia, wyglądam na hamaku baaaardzo podobnie;)

Tylko zamiast morza mam wiecznie zabłocony basen:D

Ale mieliśmy burzę dziś w nocy, o mamuniu!

Poszłam do dzieciaków żeby się nie przestraszyły bo łupało tak, że szok...

Ro idę robić śniadanie i mam pół godzony dla siebie...

Mam dziś mega-lenia, chętnie go oddam:/

Jest prawie 16 a ja nadal snuję się po domu w piżamie:bash:

Ale mały sukces jest bo wstawiłam w końcu polędwiczki na obiad;) więc jest szansa że rodzina głodna nie bedzie. W południe upiekliśmy z dzieciakami placek z malinami, więc dziś odwrócona kolejność: o 12 było śniadanie, o 14:30 podwieczorek;) a obiad?? może o 17...

Najchętniej bym się położyła i poczytała sobie...

Wiesz jaki wyszedłby leń - mutant??

Gupia cebula niech sie szybciej rozgotuje bo padnę z głodu...

Ale może byłby tak leniwy, że dla odmiany zachciałoby się mu coś robić ;)

Szybkowarek moim odkryciem namber łan ostatnio jest :)

No a ja mam szybkowar - dostaliśmy na slub. Ale że nie było do niego instrukcji w rodzimym języku to szybkowar został zaniesiony do piwnicy i jest tam po dziś dzień...

Czasem go wspominam i zastanawiam się jak to by było coś w nim ugotować;)

Dziś mam coś co lubię - polędwiczki w sosie cebulowym dlatego tak przebieram nogami;)

No a ja mam szybkowar - dostaliśmy na slub. Ale że nie było do niego instrukcji w rodzimym języku to szybkowar został zaniesiony do piwnicy i jest tam po dziś dzień...

Czasem go wspominam i zastanawiam się jak to by było coś w nim ugotować;)

Dziś mam coś co lubię - polędwiczki w sosie cebulowym dlatego tak przebieram nogami;)

Wyciąg i spróbuj, ja zrobiłam to z 10 lat za późno...

Polędwiczki mniam....

A co robisz w takim szybkowarze np?

Łatwiej obecnie byłoby wyliczyć, czego nie robię :)

Wszystkie zupy, wszelkie mięsa typu gulaszo-podobnego, wszystko co ma z grochem do czynienia, bo szybciej.

Nie gotuję ziemniaków, bo mi się z reguły rozgotowują i kasz, żeby nie eksplodował garnek. Krupnik czasem, ale strasznie mi ten szybkiwar pianę toczy.

Najbardziej lubię opcję zagotowania czegoś, a potem odstawiam na boczny tor i danie sobie samo dochodzi do stanu używalności.,

Sprawdzał się też na wyprawach, gdzie wałówkę brało się ze sobą, bo zamknięta szczelnie nie wędrowała po bagażniku samochodu.

Wszelakie wołowinki zdecydowanie szybciej się robi,