1976pinacolada 06.08.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Kinga!!!!!!!:o - czeeeeeść!!!!! Cześc Ciasteczko !!! Stęskniłam się Kinia, musisz sie czesciej pojawiac;) Zobacz jakie poruszenie się zrobiło:) :hug::hug: Chętnie, ale któraś z Was musi zastąpić mnie w skakaniu na trampolinie. Jakieś chętne ?? : rozumiem, że masz sterownik pogodowy...? podaj proszę model... w sterowniku można ustawić przedziały czasowe grzania c.w.u. nie mam pogodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 http://www.ceneo.pl/1771419 http://www.ceneo.pl/1771419 no faktycznie FW200 wychodzi taniej, będziesz miała więcej ustawień, niektórych po prostu nie wykorzystasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Esiak,czyli mam rozumieć,że FW 120 zastąpiło 100 ??Bo ja szukałam właśnie 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 nie mam pogodówki to w samym kotle nie ma programów czasowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Esiak,czyli mam rozumieć,że FW 120 zastąpiło 100 ?? Bo ja szukałam właśnie 100 właśnie widzę, że na niemieckiej stronie jest FW120, na polskiej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 właśnie widzę, że na niemieckiej stronie jest FW120, na polskiej brak Jest 120 http://www.junkers-sklep.pl/automatyka/sterowanie_podlogowe/junkers_fw_120,p441758384 i 200 http://www.junkers-sklep.pl/automatyka/sterowanie_podlogowe/junkers_fw_200,p1826394512 nie ma za to setki. Znalazłam w jakimś sklepie pozostałości magazynowe http://salonciepla.pl/pl_PL/p/Regulator-pogodowy-FW-100/4553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Chętnie, ale któraś z Was musi zastąpić mnie w skakaniu na trampolinie. Jakieś chętne ?? : Z ostatnich obserwacji stwierdzam, że to strasznie kontuzjogenne jest, więc podziekuję Twoja córcia ma więcej pary niż ja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.08.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cześć Zaraz nadrobię resztę ale z tego co wyczytałam przelotnie to jak ja mam podłogówkę + grzejniki to powinnam mieć ten 200?? Bo mi proponowali własnie 100 lub 120 zależy w jakiej hurtowni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 a tak BTW widziałyście moje przęsło ogrodzenia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Widzieliśmy I tak sam je strugałeś, czy z gotowych elementów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jest 120 http://www.junkers-sklep.pl/automatyka/sterowanie_podlogowe/junkers_fw_120,p441758384 i 200 http://www.junkers-sklep.pl/automatyka/sterowanie_podlogowe/junkers_fw_200,p1826394512 nie ma za to setki. Znalazłam w jakimś sklepie pozostałości magazynowe http://salonciepla.pl/pl_PL/p/Regulator-pogodowy-FW-100/4553 junkers-sklep to nie sklep internetowy junkersa, tylko jakiejś firmy prywatnej.... na polskiej stronie junkersa: http://www.junkers.pl/pl/pl/produkte_1/regulatory/regulatorypogodowe/regulatory-pogodowe.html nie ma tego sterownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 okej :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Widzieliśmy I tak sam je strugałeś, czy z gotowych elementów ? podałem wymiary i mi wystrugali elementy w tartaku... koszt 130zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.08.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Melduję się po dłuższej nieobecności. Na wakacjach to ani zasięgu ani chęci do kompa nie było więc nie wiem czy teraz dam radę nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 06.08.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Pewnie nadrobisz... jak poświęcisz na to 24 godz. dziennie... codziennie Cześć Pina Myślałam, że tylko zerkasz w kierunku szalejącej córci, a tu się okazuje, że Ty aktywnie się udzielasz (po długich poszukiwaniach nie znalazłam emotki pt. Kinia na trampolinie Nie wiem jak Wy, ale ja wyglądam dziś tak http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/s025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.08.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) no odbra, nadrabiam przy wieczornym drineczku na tarasie, zostały mi 2strony więc pewnie edytowała będe tego posta 1. proszę o przepis na te polędwiczki 2. Luka przemyślałaś sprawę z kostką brukową? jeśli planujecie przeprowadzać się zimą to musisz wziąć pod uwagę nieustające błocko w okresie jesień-wiosna; ja pierwotnie miałam kostkę robić następnej wiosny ale po urokach piaskowych (noszenie piachu do domu w ilościach hurtowych) postanowiliśmy spłacić mniej kredytu ze sprzedaży mieszkania a kostkę zrobić od ręki, i chwała Bogu za pomysł bo teraz nie byłoby za co a syf byłby okrutny (u nas błota nie było bo tu piasek typu pytel i nawet przy awarii rurociągu i wylaniu w ziemię 40m3 wody nie wyszło na wierzch 3 Malka - nie wiem na czym stanęło z brodziiem ale u mojej kuzynki jest nie brodzik ale kabina taka płytkami robiona 90x130, mimo że mam wielką dupę a mój mąż nie jest maleńki to we dwoje bez problemu dajemy radę róźne konfiguracje przyjmować 4. zasobnik cwu mamy z wfirmy Biawar 150, miał być dwupłaszczowy ale nie pamiętam już czy na pewno jaki ostatecznie kupiliśmy; aha 2 łazienki (wanna+kabina), 4 ludzia, z czego jedna taka jak się kąpie to conajmniej 2 razy wodę dolewa aha no i u nas woda jest całą dobę bo piec chodzi non stop, nie wiem ile teraz wychodzi ale jakiś czas temu mąż mówił że pelletu szło za jakies 27zł na tydzień 5. drabinki do łazienek mamy instal project, my i nasi znajomi też z tej firmy, ja polecam bo duży wybór i wzorów i kolorów 6. drabinki vel rzygacze te mi się bardzo podobają tylko wg mnie powinnaś przed ich wyborem być zdecydowana na całą resztę czyli np barierki przy schodach i przemyśleć ogrodzenie żeby to wszystko razem miało ręce i nogi uff doczytałam i chyba o wszystkim co mi po głowie chodziło napisałam będę się starała przez najbliższy tydzień być na bieżąco bo potem znowu na jakiś weekendowodłuższy wyjazd cichutko liczę Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.08.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cześć Pina Myślałam, że tylko zerkasz w kierunku szalejącej córci, a tu się okazuje, że Ty aktywnie się udzielasz (po długich poszukiwaniach nie znalazłam emotki pt. Kinia na trampolinie moje dziecko oprócz "zabawek" potrzebuje (niestety) jeszcze towarzystwa. A ze tatuś w pracy, siostra na obozie w Jastarni to skakać muszę ja Całe szczęście ze wybór emotek ograniczony bo towarzystwo mogłoby tego nie przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.08.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cześć wszystkim Luka - My mamy piec kondensacyjny junkersa z zasobnikiem chyba 150l . 4 ludzie i zazwyczaj 3 prysznice + 1 wanna ale rozłożone czasowo. Ale mielismy gości na kilka dni (dodatkowe 3 ludzie) i NIGDY nie brakło ciepłej wody. Z tym, że my mamy zasobnik warstwowy jeśli w ogóle to ma jakieś znaczenie.... Pozdrawiam z upalnej małopolski Ps, 3,5 latka+ trampolina = "smierć" matki EDIT mój dolny prysznic (betonowy) ma 90 x 120 i nigdy nie miałam wrażenia że potrzebny większy u dziewczynek jest 100 x 130 u nas przy sypialni będzie 95 x ok200 (tramwaj ;P ) Cześć Kinga:) My mamy taką mała i powiedziałam dziecom że mam nie może skakać dopóki nie schudnie, na razie to łyknęli;) Dzięki za opinię o zbiorniku, przyda się szczególnie ta o gościach. Uspokoiłas mnie:) Ja też mam Junkersa i zasobnik kurde...chyba 150 l. Ale nas troje i nie rozwojowo No jak kurde? Nie wiesz jaki masz zasobnik - no nieładnie:) Kinga!!!!!!!:o - czeeeeeść!!!!! Chlebem i solą Kinia, musisz sie czesciej pojawiac;) Zobacz jakie poruszenie się zrobiło:) :hug::hug: Kinga wpada jak gwiazda, z zaskoczenia:) rozumiem, że masz sterownik pogodowy...? podaj proszę model... w sterowniku można ustawić przedziały czasowe grzania c.w.u. Dzięki Esiak za pomoc dzisiaj po raz kolejny Esiak,czyli mam rozumieć,że FW 120 zastąpiło 100 ?? Bo ja szukałam właśnie 100 Dzięki Waszej dyskusji oświeciło mnie że my chyba mamy wyceniony nieprawidłowy!! a tak BTW widziałyście moje przęsło ogrodzenia...? A tak widziałyśmy tylko nie mogłysmy wczesniej nic napisać Przejdę się na wasze włości zaraz:) Pewnie nadrobisz... jak poświęcisz na to 24 godz. dziennie... codziennie Nie wiem jak Wy, ale ja wyglądam dziś tak http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/s025.gif Jak pewnie 90% ludności Polski:) no odbra, nadrabiam przy wieczornym drineczku na tarasie, zostały mi 2strony więc pewnie edytowała będe tego posta 1. proszę o przepis na te polędwiczki A proszę bardzo:) 2 polędwiczki kroję w plastry, obsmażam na patelni, przyprawiam pod koniec smażenia (sól, pieprz, papryka) - przekładam do rondla 3-4 duże cebule w półtalarki na złoto na tej samej patelni i potem siup do polędwiczek. Zalewam wodą, wrzucam ziele i listek i duszę aż się cebula nie rozgotuje zupełnie. Palce lizać 2. Luka przemyślałaś sprawę z kostką brukową? jeśli planujecie przeprowadzać się zimą to musisz wziąć pod uwagę nieustające błocko w okresie jesień-wiosna; ja pierwotnie miałam kostkę robić następnej wiosny ale po urokach piaskowych (noszenie piachu do domu w ilościach hurtowych) postanowiliśmy spłacić mniej kredytu ze sprzedaży mieszkania a kostkę zrobić od ręki, i chwała Bogu za pomysł bo teraz nie byłoby za co a syf byłby okrutny (u nas błota nie było bo tu piasek typu pytel i nawet przy awarii rurociągu i wylaniu w ziemię 40m3 wody nie wyszło na wierzch Jeżeli przejdzie nowa wersja na wykanczanie to żegnaj kostko w tym roku niestety 3 Malka - nie wiem na czym stanęło z brodziiem ale u mojej kuzynki jest nie brodzik ale kabina taka płytkami robiona 90x130, mimo że mam wielką dupę a mój mąż nie jest maleńki to we dwoje bez problemu dajemy radę róźne konfiguracje przyjmować 4. zasobnik cwu mamy z wfirmy Biawar 150, miał być dwupłaszczowy ale nie pamiętam już czy na pewno jaki ostatecznie kupiliśmy; aha 2 łazienki (wanna+kabina), 4 ludzia, z czego jedna taka jak się kąpie to conajmniej 2 razy wodę dolewa aha no i u nas woda jest całą dobę bo piec chodzi non stop, nie wiem ile teraz wychodzi ale jakiś czas temu mąż mówił że pelletu szło za jakies 27zł na tydzień 27 na tydzień? Mało nie? 5. drabinki do łazienek mamy instal project, my i nasi znajomi też z tej firmy, ja polecam bo duży wybór i wzorów i kolorów Jeszcze oglądałam gorgiel czy jakoś tak... 6. drabinki vel rzygacze te mi się bardzo podobają tylko wg mnie powinnaś przed ich wyborem być zdecydowana na całą resztę czyli np barierki przy schodach i przemyśleć ogrodzenie żeby to wszystko razem miało ręce i nogi No właśnie z balustradą tarasową problem mam uff doczytałam i chyba o wszystkim co mi po głowie chodziło napisałam będę się starała przez najbliższy tydzień być na bieżąco bo potem znowu na jakiś weekendowodłuższy wyjazd cichutko liczę Nadrobiłam:) A teraz się :wave: Na taki wspaniały pomysł wpadłam wieczorem dziś... Ale nie mówię głosno (choć mnie strasznie kusi) żeby nie zapeszyć, jutro będe wiedzieć czy wypali to sie pochwalę wszem i wobec:D:D:D ps. zbiornik jednak weźmiemy 160, ale to w sumie nieistotne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.08.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ja się tak nie bawię!!! Zaczyna i nie kończy, toć to się nerwicy można nabawić Co do polędwiczek to spraktykuję w weekend, dzięki. Jeśli idzie o kostkę to walcz jak lwica, żeby ją zrobić, najlepiej przed przeprowadzką. Inaczej nie chcę być złym prorokiem ale będziecie popylali po paletach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.08.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A teraz się :wave: Na taki wspaniały pomysł wpadłam wieczorem dziś... Ale nie mówię głosno (choć mnie strasznie kusi) żeby nie zapeszyć, jutro będe wiedzieć czy wypali to sie pochwalę wszem i wobec:D:D:D Zgaduję: Luka się zorientowała, że ma dni płodne i zaplanowała 4 dziecko, coby każdy kąt domu zapełnić Ale , że jeszcze nie wie czy Minister dziś będzie mógł to nie chwali dnia przed zachodem słońca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts