Lukarna 24.08.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 No dobra. Kotłownia zamówiona. I tu pojawił się kolejny zonk. Bo przecież żeby powiesić piec i postawić zasobnik i to wszystko razem ładnie pospinać to jakieś podłoże musi być, prawda?? Jakieś ściany... jakas podłoga... A w naszej kotłowni jest wszystko, tylko nie to:no: Czyli co? Opcje są 2: a) jak teściu wyzdrowieje to odrywamy go od stawiania ścianki na klatce, odgradzamy obszar 1x2 m i wylewa tam wylewkę po czym szybko innym pociotkiem kładziemy tam płytki (zakładam 2 tyg w porywach do miesiąca na uszykowane miejsce pod kocioł i zasobnik) czyli murowanie ścianki a tym samym pomiar schodów przesuwa się o dobry miesiąc lub opcja b) robimy kotłownie na gotowo: sprzątanie, wylewka, płytki - obstawiam 2 miesiące, w porywach do trzech ale za to ścianka schodowa będzie wcześniej, będzie mógł ja Boski wytynkować i wygładzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2013 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ok, sytuacja opanowana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Moja skleroza nie ma granic. W piątek poprawiałam i miałam wysłać jeden ważny dokument. Oczywiście zapomniałam wysłać i dlatego dziś właśnie witam się z Wami z pracy:bash:Dodam, że po wczorajszej, suto zakrapianej imprezie wstawało mi sie tak sobie... Ale plusy tez są, jest piekna pogoda, ostatnie podrygi lata, więc zamiast gnić w łózkach do południa zarządzę wczesny obiad a potem na łono z dzieciakami. Łono natury oczywiście:) Miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 25.08.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 o matko, Luka a ja myslałam, że Ty jak ja w szlafroczku i z kawką w domku miłego mymłona :)Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Luka, skoro to tylko wyslanie jednego dokumentu, to jestem pewna, ze szybko tobie pojdzie i wrocisz migusiem do domku... ba i domownikow jeszcze z lozek bedziesz wyciagala trzymkaj sie cieplutko i zycze mile spedzonego popoludnia:hug: tylko nie zapominaj juz o niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Tak, zajęło mi to chwilę tylko:) później podjechałam do Biedronki po polędwiczki;), zatankowałam a jak wróciłam to wszyscy nadal smacznie spali:) i część z nich nadal śpi... Wezmę dziś Melisa aparat na budowę to Ci cyknę te małe chwaściory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Bede wdzieczna a ja wezme swoj i cykne dla Ciebie fotke z koncertu Robbiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.08.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 I po zakrapianej imprezie z samego rana wsiadłaś za kierownicę?? Mam nadzieję, że masz przy łóżku alkomacik i sobie dmuchnęłaś wcześniej.A jak rozwiązałaś sytuację ścianka-kotłownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Tyle się nastukałam i wszystko znikło:mad: Nie cierpię tej toschiby wrrr. Napisze jutro bo mój komp u lekarza a z tym już się przestaje kolegować na dzis:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 A widzisz Meliska myślałam, że sobie zartujesz z tą fotą Byłam przed chwilą na budowie to mogłam zrobić Dostałam wycenę pieca i grzejników. Niby wiedziałam że to musi kosztować ale dlaczego aż tyle??? Czyli ten etap zamknięty. Teraz jeszcze tylko wybór barierek, wyszukanie dobrego i taniego styro i można przejść do latwiejszej części: płytek i paneli;-) Bo wkład kominkowy będzie z kratek, a tam wyboru dużego nie ma - pójdzie migiem;-) i ile wyszedł komplet...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Po doliczeniu grzałek i jakichś pierdół wyszło 18. A to jeszcze nie wszystko jak mnie zapewniła miła pani w instalacyjnym. Jestem coraz bardziej ciekawa ile finalnie wyniesie nas ogrzewanie i woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 hej Luka, ogarnęłaś wszystko? jak tam wyprawa na mymłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Boje się pisać Nita bo mnie znów to g... zaraz wykasuje pewnie:bash: a poza tym nie wiem dlaczego nie działa mi tu enter jak pisze na forum, Esiak nie wiesz dlaczego?? Generalnie kotłownia jest w teorii ogarnięta, jutro napisze co i jak. Poza tym całe popołudnie byczyliśmy się na działce, wpadła z wizyta moja stara kumpela ze swym męzem murarzem (takim prawdziwym murarzem co to wszystko wie najlepiej;) ) i ganiałam za moim ulubionym kotem z aparatem bo chciałam Wam go pokazać ale nie udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 to piękny dzień my się byczyliśmy u teściów mi na laptopie tez na forum nie działa enter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 A teraz siedzę i zbieram siły żeby pod prysznic iść bo taaaak mi się nie chce:) Szkoda ze nie mogę wziąć teraz tych dwóch dni wolnych, posprzątalibyśmy elegancko to co trzeba... a tak jak pójdę o 16 i jeszcze z dzieciakami to kiepsko to widzę... ale najważniejsze Nita, ze do przodu, tak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.08.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 pewnie, najważniejsze, że do przodu nie bój ziaby, sporzatanie nie ucieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.08.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 To szybko bo dziś straszne tyły mam:) 1. Problem z nie wykończona kotłownią Ja się martwiłam a P nie widział żadnego problemu:) Dziś i jutro ma wolne, będzie sprzątał na gotowo całą piwnicę. Ja po pracy do niego pojadę i pomagać bedę. Jak ogarniemy to w przyszłym tyg weźmie znowu dzień wolnego i rozłożą z teściem papę. A potem zaprosimy panów od wylewek i wyleją całość od razu. Dziś ma P do nich dzwonić, mam nadzieję że będą mieli czas i zgodzą się podjechać. W sumie tam jest około 60m2 więc chyba im się opłacać będzie... Ja dziś pomierzę sobie z natury ile płytek potrzeba do kotłowni (ściany i podłogi) i ogólnie na cała piwniczna podłogę i muszę jakieś tanie upolować. I jak już wylewki będą to je położymy jakimś pociotkiem. Przesunie się przez to montaż kotłowni o jakiś czas ale nie o tyle co by się przesunął jakbyśmy wszystko teściem chcieli zrobić. Najwżniejsze że jest plan:) i w ruch pierwsze płytki pójdą:) 2. Elewacja. W sobotę mieliśmy spotkanie z Panem. On teraz wyjechany jest bo podobno jakieś centrum handlowe nad morzem wykańcza, ale do końca tyg ma mi przysłac na maila wycenę w różnych wariantach: z jego materiałem, samą robociznę i w rozbiciu na etapy gdybyśmy zdecydowali się robić samo ocieplenie w tym roku. Może wejść pod koniec września jakby co. A, oczywiście było wydziwianie: co ja się pytam o lambde styro - on robi na fasadowym i jest OK:) A tynk jakiś Baumaster czy cos tam... I co się na tego Caparola tak upieram wrrr Ale jak zobaczył że nie wciśnie wszystkiego swojego bez problemu to spuścił z tonu i jakoś się dogadaliśmy:) A swoją drogą to muszę ćwiczyć asertywność bo jeszcze z tym kiepsko u mnie. No i tyle. A pan od elewacji ma też ekipę płytkową, jak dogadamy elewację to zrobi nam wycenę na płytki i inne pierdoły i chyba też go weźmiemy. Grzejniki będą około czwartku, pan Instalator powiedział, że zaraz przyjedzie je zamontować. Muszę jeszcze tylko ścignąć projektanta instalacji gazowej żeby mi babola poprawił to instalator od razu gaz zrobi i podłaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.08.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Styro fasada to chyba każdy, który na elewację idzie:cool: A tego tynku to nie znam. Bierzesz pod uwagę coś innego niż caparol do wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.08.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 chichi z tego co widziałam to caparol jest popularny tylko na forum grunt to marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.08.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja ostatnio dostałam ofertę na atlasa.. przy zakupie całego systemu na chyba 2500zł netto dostaje się bon o wartości 150zł.. aleeee to chyba tylko w mrówce.. akurat my się zaopatrujemy w firmie, która się przekształciła w mrówkę Caparol ogólnie jest droższym systemem czy lepszym nie wiem.. i to racja, wszędzie gdzie czytam to chcą kłaść Caparol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts