Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NIe nadrobię dziś, bo padam,ale przerzuciłam pobieżnie i:

mam Ceramikę Color w kotłowni - biała szkliwiona -rewelacja. Układa się miodzio, równiutka , tnie się przyzwoicie, choć jest krucha, więc cięcie w elkę tylko fleksem.Ale co najważniejsze - idealna do utrzymania w czystości -ściereczką na sucho nawet klej schodzi.

Format 20x25

Natomiast gres Cronin mam na podłodze -całkiem przyzwoity, naprawdę twardy, choć upuszczona wkrętarka ubiła róg - ale zwalam to na brak fugi.

Ceny u m mnie to 33 zł za karton(1,5 metra) ceramiki i 17 zł\m2 za gres

Gniazdka i kontakty to tylko z natury. Jeszcze sprawdzić ile 1 a ile 2wtykowych potrzebujesz. Tak samo włączniki schodowe i gniazda telewizyjne. Mam złą wiadomość ale tu kilkaset zł może pójść

Pumpa no własnie próbuję szukać rzeczy które muszę mieć przed zamieszkaniem a lekkomyślnie omijam wzrokiem i pamięcią bo "to jakieś grosze"

A potem lecą setki nie wiadomo na co:mad:

Nadrobiłam :) Się dzieje Luka u Ciebie. Zaintrygowałaś mnie tymi płytkami, pasowałoby mi coś takiego szarego... czemu nie wpadłam na to, żeby poszukać w LM...?

Cześć Rocia:) Szukaj szukaj, na bank cos znajdziesz:)

Luka, ale się u Ciebie dzieje, rozkręciłaś biznes i leci :) płytki, kotłownia, elewacja, kominki, wow, szał

Tylko aparatu nie zapomnij

Nita czy Ty jeszcze nie wiesz że ta ja jak ta przysłowiowa krowa co to dużo ryczy a mało mleka daje?? Sztucznie podkręcam atmosferę żeby się sama do walki zagrzać:)

Luka kotłownię to do sufitu. Łatwiej posprzątać;) Mopem ściany przelecisz i błysk:D

Gniazdka musisz policzyc w realu. No chyba, ze masz projekt;)

Zostało mi trochę gniazdek Berker Kwadrat jakbyś była zainteresowana:D

Aga kotłownia będzie do sufitu na dwóch scianach, tam gdzie mają byc piece. Na pozostałych dwóch Minister chce do okna czyli do 1,5m. Ale zobaczymy jeszcze;)

Wielkie liczenie dziur elektrycznych zaplanowane na najbliższy wolny dzień spędzany na budowie:)

Muszę zobaczyć te Kwadraty ( a raczej cenę ich;) ) bo wiem że kiedys nad nimi dumałam ale nie wiem czy będą w mym zasięgu:)

NIe nadrobię dziś, bo padam,ale przerzuciłam pobieżnie i:

mam Ceramikę Color w kotłowni - biała szkliwiona -rewelacja. Układa się miodzio, równiutka , tnie się przyzwoicie, choć jest krucha, więc cięcie w elkę tylko fleksem.Ale co najważniejsze - idealna do utrzymania w czystości -ściereczką na sucho nawet klej schodzi.

Format 20x25

Natomiast gres Cronin mam na podłodze -całkiem przyzwoity, naprawdę twardy, choć upuszczona wkrętarka ubiła róg - ale zwalam to na brak fugi.

Ceny u m mnie to 33 zł za karton(1,5 metra) ceramiki i 17 zł\m2 za gres

Cześć Malka:)

Wychodzi na to że większość kotłowni wyglada podobnie:D:D

Dzięki za opinie, na gres jestem zdecydowana, na ściany wezmę to co dostanę w dobrej cenie. O ile nie znajdę jakichs białych lokalnie to się kopnę do miasta wojewódzkiego:)

To jeszcze o wczorajszym dniu, bo zapomniałam.

Mam dwie wiadomości, dobrą i złą:)

Dobra jest taka, że udało nam się posprzątać całą piwnicę. Jest czysto ( o ile moze być czysto bez wylewek) i przestronnie ( o ile ciemne piwnice przestronne się wydawać mogą). Wera odkryła nawet jedno z pomieszczeń którego nie widziała od poczatku budowy:D to pokazuje skalę zagracenia;)

Dzisiaj przychodzi Pociotek skuć nierówności na podbetonie i porządnie zamieść kolejny raz. W miedzyczasie teściu doleje kawałek chudziaka którego nie zdążył wylać;) a później rozłożą folię i zapraszamy po raz kolejny Panów Wylewkarzy:):)

Zła jest taka, ze mam za wąska klatkę schodową:confused: Dopóki nie było scianki rozdzielającej 2 biegi schodów - było OK. Jak teściu zaczął stawiać ściankę zrobiło się wąsko i klaustrofobicznie. Łudzę się jeszcze trochę że na górze ( na parterze znaczy) będzie inaczej bo tam będzie tylko do połowy, do końca pierwszego biegu, a góra już będzie otwarta. Ale i tak zatrwożona jestem:(