Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkim dziękuję po stokroć, Miska wycałuję jak wrócę do domu a Malkowy tort... no po prostu bomba:D

Koparę baaardzo podobna dostał:):)

ps. czy zlewy do kuchni takie wiecie kamienne czy jakieś inne takie co sa w te kropki to sa OK? Bo niespodziewanie dostałam namiar na człowieka z dobrą (podobno) ceną więc może skorzystac co??

Dzięki dziewczyny:) Jubilat wycałowany za wszystkie czasy;)

A teraz wieści wieści:)

Byłam dziś rano na spotkaniu ze stolarzem w sprawie kuchni:) Na razie nic takiego bo to pierwsze wstępne spotkanie. Podałam mu wymiary i co gdzie ma być i ma projekt mi wysłać pod koniec tygodnia.

Nie dałam mu projektu Karoli, żeby nie sugerować nic;) Może coś podpowie mi sam:)

Generalni nic mi się nie zmieniło: mają być białe lakierowane fronty i orzechowy blat. Z orzechowych obramowań zrezygnowałam bo chyba byłoby za cięzko... zobaczę jeszcze jak to na projekcie będzie wyglądało, ale to sprawa na dalszą przyszłość:)

Jak dostanę projekt to umówimy się na budowie na pomiary i dogadanie tematu na miejscu:)

Termin realizacji podałam mu połowa listopada - mam nadzieję że za dużo przesuwać nie będzie trzeba, potrzymacie ze mną??&&&&&&&&&&&&&

Wczoraj byłam u kumpeli z pracy obejrzeć jej nowy dom... i do dziś chodzę tak::jawdrop:

Dom wybudowany z projektu pracowni Domy z wizją - Z charakterem ale powiększony - rewelacyjnie wszystko dopasowane, piękne dywanowe schody z małych klepeczek parkietowych, szklane balustrady... no rewelka:)

Po co to piszę? U niej dostałam objawienia niestety:(

Stary instalator nie przeciągnął mi do kuchni instalacji OC, ja o tym zapomniałam powiedzieć nowemu i tym sposobem nie będę miała szufelki automatycznej w kuchni:cry:

Po prostu porażka:(

Ale jest i dobra wiadomość: byłam rano na budowie przymierzac do okien próbki blatów i obejrzałam ściankę schodową - powiem tak:nie ma tragedii która przewidywałam:)

Co prawda jeszcze kilka bloczków zostało do ułożenia ale już widać że nie będzie bardzo klaustrofobicznie czego się bardzo obawiałam:)

Bieg schodów będzie miał jakieś 96 cm szerokości czyli jak schudnę to powinnam się nawet z mężem wyminąć na nich;)

Piwnica została do końca posprzątana, poskuwana zaprawa na chudziaku - wyglada to ok:)

No to chyba tyle już na zakończenie tygodnia...

Witam się w ten piękny sobotni ostatnio-weekendowo-wakacyjny ranek:)

Obiecuję że jak tylko coś będę miała to pokażę ale znając życie to raczej będzie później niż wcześniej;)

Najważniejsze że pan mi powiedział że bez problemu może być umieszczona indukcja nie nad konkretną szafką/szufladą tylko połowę nad jedną a połowę nad drugą.

I proponuje mi szkło między szafkami - zobaczymy...

Wczorajszy wyjazd do miasta wojewódzkiego zaowocował:

- znalezieniem białych płytek 20x25 za jedyne 16,99 (Praktiker)

- znalezieniem sraczkowatego gresu za 12,99 - ale jakis marny taki z wyglądu jest (OBI)

- kupnem butów z Zygzakiem dla Najmłodszego (przez co dziś od rana słyszę "no kiedy pójdziemy na dwór w moich nowych błyskawicznych butach??")

- kupnem pięknego granatowego sweterka dla Średniej

- kupnem kolejnej torebki dla Najstarszej

Czyli wszyscy są zadowoleni;)

Teraz musimy się zastanowić gdzie położymy płytki w piwnicy (bo chyba jednak nie wszędzie), ile ich potrzeba i najważniejsze - czy mamy od kogo pożyczyć auto żeby z miasta wojewódzkiego te cuda przywieźć.

Alternatywą jest zakup na miejscu trochę drożej.

A teraz poproszę o sobotniego kopa bo mnóóóstwo pracy przede mną:)