malka 03.09.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Luka,ja mam Ospela, coś od filharmonii nazwa (moje dziwne skojarzenia ) Jutro zamontuję, to obfocę, ale na razie same gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.09.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Hej, Luka:) Przeczytałam ostatnią stronę i jak są płytki to już dom:D Mnie też najbardziej cieszyły te gospodarcze:yes: Ogromniaste u Ciebie postępy, wpadłam po przerwie i naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem, a pśtryczki to pikuś. Oczywiście detale są ważne, bo to one budują lub psują wnętrze, ale bez przesady. Miałam mieć Berkery 1930 (piękne), cena jednak była nie do przeskoczenia i mam większość tanich i też ładnych:cool: Na dole tanizna - Govena jakaś na fajne dzyndzelki, na klatce schodowej jedynie wypas - szklana Gira(ale tam czerń na bieli, więc grają główne skrzypce), a góra w Simon Premium 54 - taniutkie, a bardzo ładne i świetnie się montowało - jak nie chcesz udziwnień to te ostatnie bardzo polecam, fajne we wszystkich kolorach:yes: Edytowane 3 Września 2013 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.09.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dla Ciebie postanowiłam sie poswiecic i dogrzebac do faktury za pstryki, doceń - bo łatwo nie było Ta pstryki to Ospel - seria AS ( o ile wierzyć fakturze), a kupilam je w tym sklepie ekopel(kropka)pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 03.09.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 też jestem, żeby się z Tobą pocieszyć. wyobrażasz sobie, jak będziesz mogła wejść już na te płytki, czyścić je i głaskać? no i jeszcze zrobisz "pstryk i światło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.09.2013 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam koleżanki:) Malka sama montujesz?? Łomatko:jawdrop: Ardea witaj:hug:Fajnie że zaglądasz:) Co do pstryków to polecę jednymi po całości. Zerknę na polecane Simony chociaż skłaniam się już ku Asowi;) MSU kłaniam się nisko - ja jak widzę nasze faktury to dostaję gęsiej skórki na myśl ze mam tam coś szukać... I pomyslec ze pierwsze dwa lata budowy miałam tam taki porzadek że sama w to nie wierzyłam:) W te Asy właśnie celuję więc tym bardziej dzięki:) Kasia przecież ja płytek głaskac nie będę, no coś Ty!! :D Będę siedzieć w piwnicy i się napawać nimi jak juz będą Melduję że zamówiłam tonę cementu, styro i juz wszystko jest aby piwniczne wylewki mogły stać się faktem:) No jeszcze Panowie ze smokiem potrzebni są ale mówią że będą na bank:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.09.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Luka, no nie rób se jaj Przykręcenie gniazdka, to są dwie śrubki , a nie skok na bungee witam się porannie:) To kiedy lejecie tego betona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.09.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Luka- moje płytki "gospodarcze" miały chyba największą fotorelację ze wszystkich Bo pierwsze były i wzbudzały ogromna radośc w sercu mym, mimo, ze też tanizna Tak więc doskonale rozumiem Twojego banana Teraz lecę na mieszkanie bo przyjdą panowie okleić mi okna piękną żółtą folią z czarnym napisem SPRZEDAM. Najwyższy czas zabrać się konkretnie za sprzedaż bo miesięczne utrzymanie tego pustego gniazda kosztuje mnie tysiączek Ps. wieczorkiem wkleję focię Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.09.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 E tam Malka ja się prundu boję stąd mój podziw:) Lejemy w piątek:) Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby montaż drzwi zewnętrznych się opóźnił i wylewki zdążyły ładnie wyschnać... Kinga to czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Lukarna, bardziej chyba trzepniecia tym prundem niz jego samego tez tak mam, ale wystarczy wylaczyc koreczki/pstryczki i mozna dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.09.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Cześć Luka, Mam nadzieję, że utrzymujesz dalej tego banana .... i o jedno chciałem przy okazji zapytać. Czy w kanale garażowym macie zrobione wyjście alarmowe, schowek, czy tajemne przejście do piwnicy? Zaintrygowało mnie to i szczerze powiedziawszy zrobiłbym kiedyś coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.09.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 U Luki to na opak wszystko. Przewaznie się prosi o trzymanie kciuków za pogodę żeby się terminy nie posypały a tutaj o opóźnienie montażu drzwi wejściowych No cóż - gospodarz prosi, to co nam pozostaje &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Za pozwoleniem gospodyni wklejam swoje wypociny z których jestem zresztą bardzo dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.09.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 pinacolada gratuluję, pięęęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.09.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Meliska ja od tykania prądu mam nadwornego elektryka więc wiesz;) co mu będę chleb odbierać? Cześć Gwoździku Muszę Cię niestety rozczarować. "Wyjście" z kanału to jedynie schowek. Na co? A nikt tego nie wie ale "przyda się";) Tak jakby w tym wielkim domu mało było schowków... Ale garaż z bajerami to jedyna fanaberia mojego męża związana z domem więc musi być tak jak sobie wymarzył Kinga przecież u mnie terminy muszą posypane być Po co psuć tą wieloletnią tradycję?? A sypialnia - piękna... ale szczerze mówiąc nie spodziewałam się czegoś innego. Bo zapowiadała się nietuzinkowo od początku a teraz jest już tylko lepiej:) Masz to coś w rękach koleżanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Pinakoladko.. przepięknie.. klimatycznie.. cudnie.. uroczo.. jejku jak mi brakuje Twojego dziennika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.09.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ...garaż z bajerami to jedyna fanaberia mojego męża związana z domem . ..... fajny bajer .... zakodowałem go ... pogratuluj mężowi pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.09.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Luka, to wygląda na to, że razem lejemy Ja też podobno w piątek Gwoździk, fiu, fiu... Jakie tu Towarzystwo zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.09.2013 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Lukarna, witaj.Przeczytałem że chcesz robić wylewki z miksokreta nie mając drzwi. Kiepski pomysł.Po wylewkach pozamykaj wszystkie otwory i niech się w tej wilgoci podłoga kisi. Dodatkowo popsikaj ją spryskiwaczem i przykryj folią.Wtedy jest szansa, że nie popęka. A jak wysypią z kozy (tak w żargonie mówią na smoka) podłogę, a ty zaczniesz to wietrzyć - kłopoty będziesz mieć jak w banku. Jeśli nie masz szans na drzwi - powieś cokolwiek, żeby nie było przeciągu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.09.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 fajny bajer .... zakodowałem go ... pogratuluj mężowi pomysłu Ucieszy się pewnie że ktoś docenił jego mrzonki - do tej pory każdy kto nas odwiedza w realu mówi: kanał?? A po co Ci kanał?? Luka, to wygląda na to, że razem lejemy Ja też podobno w piątek Gwoździk, fiu, fiu... Jakie tu Towarzystwo zagląda Seeeerio?? To trzymam kciuki aby wszystko poszło gładko:hug:Ja z ta ekipa leję drugi raz więc nie spodziewam się większych problemów tfu tfu A zresztą to tylko piwnica, więc;) Lukarna, witaj. Przeczytałem że chcesz robić wylewki z miksokreta nie mając drzwi. Kiepski pomysł. Po wylewkach pozamykaj wszystkie otwory i niech się w tej wilgoci podłoga kisi. Dodatkowo popsikaj ją spryskiwaczem i przykryj folią. Wtedy jest szansa, że nie popęka. A jak wysypią z kozy (tak w żargonie mówią na smoka) podłogę, a ty zaczniesz to wietrzyć - kłopoty będziesz mieć jak w banku. Jeśli nie masz szans na drzwi - powieś cokolwiek, żeby nie było przeciągu. pzdr Cześć PeZet:) To ja może wyjaśnię. Posadzki lejemy w piwnicy. Tam jest chłodno i wilgotno jak na razie:/ Dziękuję za info o drzwiach - mamy tam zewnętrzne tymczasowe - będą musiały być zdjęte na czas wylewek. Ale wejście zastawione będzie szczelnie na bank:) Tak się teraz zastanawiam - wilgoć z wylewek będzie jeszcze trochę "wychodzić" nie? Dobrze że juz teraz lejemy bo póxniej byłby problem jakby sie wykończeniówka zaczęła... A płytki kiedy można na wylewkę kłaść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.09.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 jak wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.09.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Dowcip nam się z rana zaostrzył?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts