Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, Luka:) Przeczytałam ostatnią stronę i :jawdrop: jak są płytki to już dom:D Mnie też najbardziej cieszyły te gospodarcze:yes:

Ogromniaste u Ciebie postępy, wpadłam po przerwie i naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem, a pśtryczki to pikuś. Oczywiście detale są ważne, bo to one budują lub psują wnętrze, ale bez przesady. Miałam mieć Berkery 1930 (piękne), cena jednak była nie do przeskoczenia i mam większość tanich i też ładnych:cool: Na dole tanizna - Govena jakaś na fajne dzyndzelki, na klatce schodowej jedynie wypas - szklana Gira(ale tam czerń na bieli, więc grają główne skrzypce), a góra w Simon Premium 54 - taniutkie, a bardzo ładne i świetnie się montowało - jak nie chcesz udziwnień to te ostatnie bardzo polecam, fajne we wszystkich kolorach:yes:

Edytowane przez Ardea

Witam koleżanki:)

Malka sama montujesz?? Łomatko:jawdrop:

Ardea witaj:hug:Fajnie że zaglądasz:)

Co do pstryków to polecę jednymi po całości. Zerknę na polecane Simony chociaż skłaniam się już ku Asowi;)

MSU kłaniam się nisko - ja jak widzę nasze faktury to dostaję gęsiej skórki na myśl ze mam tam coś szukać... I pomyslec ze pierwsze dwa lata budowy miałam tam taki porzadek że sama w to nie wierzyłam:)

W te Asy właśnie celuję więc tym bardziej dzięki:)

Kasia przecież ja płytek głaskac nie będę, no coś Ty!! :D:D

Będę siedzieć w piwnicy i się napawać nimi jak juz będą:)

Melduję że zamówiłam tonę cementu, styro i juz wszystko jest aby piwniczne wylewki mogły stać się faktem:)

No jeszcze Panowie ze smokiem potrzebni są ale mówią że będą na bank:)

Luka- moje płytki "gospodarcze" miały chyba największą fotorelację ze wszystkich :yes: Bo pierwsze były i wzbudzały ogromna radośc w sercu mym, mimo, ze też tanizna ;) Tak więc doskonale rozumiem Twojego banana :D

Teraz lecę na mieszkanie bo przyjdą panowie okleić mi okna piękną żółtą folią z czarnym napisem SPRZEDAM. Najwyższy czas zabrać się konkretnie za sprzedaż bo miesięczne utrzymanie tego pustego gniazda kosztuje mnie tysiączek :( :mad: :bash:

Ps. wieczorkiem wkleję focię

Buziaki

Cześć Luka,

Mam nadzieję, że utrzymujesz dalej tego banana :) .... i o jedno chciałem przy okazji zapytać. Czy w kanale garażowym macie zrobione wyjście alarmowe, schowek, czy tajemne przejście do piwnicy? Zaintrygowało mnie to i szczerze powiedziawszy zrobiłbym kiedyś coś takiego.

U Luki to na opak wszystko. Przewaznie się prosi o trzymanie kciuków za pogodę żeby się terminy nie posypały a tutaj o opóźnienie montażu drzwi wejściowych :rotfl:

No cóż - gospodarz prosi, to co nam pozostaje ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Za pozwoleniem gospodyni wklejam swoje wypociny ;) z których jestem zresztą bardzo dumna ;)

DSC_0760.jpgDSC_0761.jpgDSC_0769.jpgDSC_0770.jpgDSC_0784.jpg

Meliska ja od tykania prądu mam nadwornego elektryka więc wiesz;) co mu będę chleb odbierać?

Cześć Gwoździku:)

Muszę Cię niestety rozczarować. "Wyjście" z kanału to jedynie schowek. Na co? A nikt tego nie wie ale "przyda się";)

Tak jakby w tym wielkim domu mało było schowków... Ale garaż z bajerami to jedyna fanaberia mojego męża związana z domem więc musi być tak jak sobie wymarzył;)

Kinga przecież u mnie terminy muszą posypane być:D

Po co psuć tą wieloletnią tradycję??

A sypialnia - piękna... ale szczerze mówiąc nie spodziewałam się czegoś innego. Bo zapowiadała się nietuzinkowo od początku a teraz jest już tylko lepiej:) Masz to coś w rękach koleżanko

Lukarna, witaj.

Przeczytałem że chcesz robić wylewki z miksokreta nie mając drzwi.

Kiepski pomysł.

Po wylewkach pozamykaj wszystkie otwory i niech się w tej wilgoci podłoga kisi. Dodatkowo popsikaj ją spryskiwaczem i przykryj folią.

Wtedy jest szansa, że nie popęka.

A jak wysypią z kozy (tak w żargonie mówią na smoka) podłogę, a ty zaczniesz to wietrzyć - kłopoty będziesz mieć jak w banku.

Jeśli nie masz szans na drzwi - powieś cokolwiek, żeby nie było przeciągu.

pzdr

fajny bajer .... zakodowałem go ... :)

pogratuluj mężowi pomysłu

Ucieszy się pewnie że ktoś docenił jego mrzonki - do tej pory każdy kto nas odwiedza w realu mówi: kanał?? A po co Ci kanał??

;)

Luka, to wygląda na to, że razem lejemy :) Ja też podobno w piątek :)

Gwoździk, fiu, fiu... Jakie tu Towarzystwo zagląda :)

Seeeerio??

To trzymam kciuki aby wszystko poszło gładko:hug:Ja z ta ekipa leję drugi raz więc nie spodziewam się większych problemów tfu tfu

A zresztą to tylko piwnica, więc;)

Lukarna, witaj.

Przeczytałem że chcesz robić wylewki z miksokreta nie mając drzwi.

Kiepski pomysł.

Po wylewkach pozamykaj wszystkie otwory i niech się w tej wilgoci podłoga kisi. Dodatkowo popsikaj ją spryskiwaczem i przykryj folią.

Wtedy jest szansa, że nie popęka.

A jak wysypią z kozy (tak w żargonie mówią na smoka) podłogę, a ty zaczniesz to wietrzyć - kłopoty będziesz mieć jak w banku.

Jeśli nie masz szans na drzwi - powieś cokolwiek, żeby nie było przeciągu.

pzdr

Cześć PeZet:)

To ja może wyjaśnię. Posadzki lejemy w piwnicy. Tam jest chłodno i wilgotno jak na razie:/ Dziękuję za info o drzwiach - mamy tam zewnętrzne tymczasowe - będą musiały być zdjęte na czas wylewek. Ale wejście zastawione będzie szczelnie na bank:)

Tak się teraz zastanawiam - wilgoć z wylewek będzie jeszcze trochę "wychodzić" nie?

Dobrze że juz teraz lejemy bo póxniej byłby problem jakby sie wykończeniówka zaczęła...

A płytki kiedy można na wylewkę kłaść?