Mmelisa 06.09.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 jeszcze godzinka i leja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Oto i one:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) Dwa razy mi się wkleiły:) Edytowane 6 Września 2013 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.09.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 ooo fajne ale bedziesz je miziala jak poloza co nie? u mnie nadal burza i deszcz.... caly dzien:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No i nie wylali. No nic, jutro podejście numer 2. Dziś nic nie jest w stanie mi humoru zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.09.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 jak to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 06.09.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No jak mogli... Piękne to połączenie płytek Ps. Sprawdź pocztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Luka, jak nie lali ?? i co Cię w taki niezniszczalnie dobry humor wprowadziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 tłumacz co i jak, bom ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.09.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 no to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.09.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ja wiem... Luka sama leje... wylewki oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.09.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 albo wylewkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.09.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ojej co Wy takie niecierpliwe jesteście:) Nie wylali w piątek bo lali u kogoś innego i nie zdążyli dojechać. Przyjechali w sobotę punkt 7 rano i w 3 godz było po wszystkim. Wylewki na pierwszy rzut oka są równiutkie i cudne - obejrzałam je dzisiaj dokładnie ( na ile dokładnie widać w mało doświetlonej piwnicy:) Dziś miałam potencjalnych elewatorów na budowie. I znów zasiali w nas ziarno niepewności: styro w jednej czy w dwóch warstwach?? Koszt dużo większy nie jest bo 4 zł na metrze. I w momencie kiedy jednomyslnie miała być jedna warstwa to Ci mi znowu z dwoma wyskakują Grupa trzech Heniutków, robią po godzinach = weekendami. Koszt to 22 zł za styro, siatkę i klej ( styro 15 w jednej warstwie) i 26 zł jeżeli w dwóch. Tynk 14-16 zł na gotowo. Rusztowanie mają swoje. Dostaliśmy ich z polecenia zadowolonego klienta mojego P. Cena myślę że jest atrakcyjna, sprawdzę jutro jeszcze jednego gościa i podejmujemy decyzję. Przy okazji wyszło że mamy szczyty za wysoko podmurowane wrrr To teraz rekreacyjnie:) Piękny dziś dzień mieliśmy. Od samego rana słonecznie, ciepło... Zjedliśmy w południe późne śniadanie i pojechaliśmy rowerami na budowę. Średni pierwszy raz jechał bez bocznych kółek - Minister go na kiju prowadził Powygrzewaliśmy się na tarasie, poleniuchowaliśmy na hamaku... Powoli zaznajamiamy kierowców-dostawców z ulubionej pizzerii z naszym nowym adresem;) Przejechałyśmy się ze Średnią na przejażdżkę szukając nowych placów zabaw w naszej nowej okolicy;) przy okazji widziałam fajny patent: ktoś miał na tarasie zawieszone takie jasne miękkie zasłony - już omówiłam z Ministrem jakby to u nas miało wyglądać Zniknie problem z palącym słońcem i ciekawskimi sąsiadami... Dzieciaki ganiały dookoła domu, a my snuliśmy plany (to było miłe) i liczyliśmy po raz kolejny jaka kwota musiałaby zasilić nasze konto abyśmy mogli spędzić Wigilię pod nowym adresem ( to zdecydowanie mniej miłe) Minister myślał usilnie czego jeszcze w tym "kosztorysie na kolanie" zapomniałam ująć i co chwilę zabijał mnie tekstem " a malowanie policzyłaś??" - nie " a barierki??" - nie " a garaż?? - Zapomniałabym - w piątek po południu policzyłam gniazda i włączniki. Pozaznaczałam na ścianach gdzie jeszcze są ukryte pod tynkiem. Zabrakło mi czasu na pokój Najstarszej i nie wiem gdzie są puszki w pokoju na dole - nie mam stamtąd zdjęć:/ Wyszło mi około 150 puszek ( razem pstryczków i gniazd) Do tego dojdzie jeszcze piwnica, garaż, narzędziownia i zewnętrzne. Mamy mnóstwo gniazd, dosłownie wszędzie. Ale zapomnieliśmy np w łazience na dole zrobić gniazda do drabinki. Dobrze że odkryliśmy to teraz a nie po gładziach... ps. Malka dobry humor spowodowany został odkryciem jednego niezewidencjonowanego konta z małym zapasem gotówki -= do dziś mi się dziub uśmiecha na samą myśl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.09.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Czyli 36 - 40 za całość. I cięźki dylemat: 2 czy 1 warstwa. Jeśli 2 to koniecznie z kołkowaniem, nie zaryzykowałabym bez. Jest też kwestia czasowa, jeśli robią tylko weekendami to 2 warstwy mogą im się zejść czasowo i tu zależy tez dużo od pogody. Szczerze mówić dziwi mnie tak mała różnica w cenie, bo to podwójna robota. Jeśli zdecydujecie się na 2, to grubszą na spód dajcie. I dobry klej, dałabym ten do siatki. Fajny dzień mieliście, należało się ps. ja zapomniałam o gniazdku do drabinki i okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.09.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Luka, może to w sumie głupie pytanie, ale Tobie puszki pod pstryczki zatynkowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.09.2013 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Widzisz Cronin tego się też boję - czasu. Bo wiadomo pogoda coraz lepsza nie będzie a na bank cały październik by robili. Mogą zacząć 21 i twierdzą ze 4-5 weekendów.Ja bym się skłaniała ku jednej warstwie - szybciej i bez problemów. Ale P marudzi o dwóch. Już mi kiedyś Esiak dwie z głowy wybijał chyba...Gniazdka do okapu nie mogłam zapomnieć - w kuchni mamy 16 szt:lol2: Dorka tak, zatynkowali puszki:mad: Nie wszystkie ale całkiem sporą większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 a jaką dajesz grubość styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.09.2013 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 15.Kurde dzisiaj, najpóźniej jutro muszę podjąć decyzję, umówić kogoś i zacząć szukanie materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.09.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Jesuuu, Luka, ja tu myślę jak wybrnąć z dwóch warstw styro, a Ty się sama chcesz w to pakować???Czemu oni proponują takie rozwiazanie ? przecież nie masz jak ja "uskoków" na elewacji.Boją się,że jednej nie ułożą szczelnie ? jeśli tak to do dupy z takimi fachowcami.No i koszt większy, a podwójna robocizna, kołki, piany (mnie mówiono,ze drugą warstwę bezpieczniej na pianę robić) - jeśli elewacja jest równa, to dla mnie takie rozwiązanie to przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.09.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Podwójne styro to w ogóle pomysł autorski mojego teścia bo "nie będzie mostków". Tak zaszczepił ta ideę P że i on się ku niej skłania.A panowie nie wiem dlaczego tak proponują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts