Lukarna 01.10.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak Ardea, otwierane byłoby jak piszesz wygodniejsze.Ale jak zrobię otwierane to nie będę miała gdzie ustawić kanapy:/ Tak wygląda cały duzy pokój - przy drzwiach otwieranych - nie ma opcji żebym ustawiła tam dwie kanapy lub naroznik:/+ http://img204.imageshack.us/img204/8196/duzypokj.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Widzę, że HS to Twoja miłośc, tak już czasami jest, że nawet jeśli coś ma byc mniej wygodne to chcemy to miec za wszelką cenę Na elewacji tragedii nie ma, przejście po otwarciu 1 skrzydła nie jest jakieś bardzo małe (rzadko tak otwieram, ale wiem) wiec możesz spokojnie brac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 A zamienic kanapy miejscami i dwuosobową dac przy oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nie to nie tak, że chcę mieć przesuwne dla samego faktu posiadania:) Tylko zobacz, nawet jak się zamieni miejscami kanapy to i tak to za bardzo nic nie da. Kanapa musiałaby byc odsunięta od ściany na co najmniej metr, tyle ile ma szerokości jedno skrzydło, zeby kolizji nie było... Chyba żeby zostawić otwierane, jedno skrzydło zastawic kanapą i tylko trochę je otwierać... ps. ja się tych przesuwnych w ogóle trochę boję boję się że coś źle otworzę i się zepsuje na amen;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja śmigam przesuwkami u mojej przyjaciółki( ma praktycznie suwane szklane ściany), wielkie i trochę ciężkie, ale na pewno nie zepsujesz;) HS są fajne możesz się zdecydowac albo poszukac innego ustawienia kanap... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Dla mnie najlepiej byłoby gdybym mogła w gotowym wnętrzu już o tych kanapach pomyśleć bo tak to mi moja bogata wyobraźnia szwankuje...Bo na pewno chcę 2 kanapy, prawdopodobnie 3+2 lub narożnik ale z narożnikiem problem ten jest że jest on już "nieruszalny" a kanapy zawsze mozna jakoś przestawić - tak teoretyzuję sobie;) ps. jak byliśmy u Esiaka i P. zaczął otwierać/zamykać jego pięknego, nowego HS-a to myslałam że na zawał zejdę że mu popsuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Princessa może tak tanio bo mieliśmy 35% rabatu na okna w sumie mamy 9 okien, tarasowe 330x230 i 2 standardowe na dole 150x150 (salon i kuchnia) garaż 2 okna 865x535, kotłownia 1 okno 565x1435, na gorze 2 okna 150x130 (po jednym u dzieci), u nas w sypialni 270x230 za okno dachowe płaciliśmy razem z dachem coś ok tysiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 co do kanapy to ja bym dała narożnik, wtedy jest bardziej ustawnie niż 2 kanapy, poza tym jeśli TV będzie tam gdzie na projekcie to też kanapę musisz ciut przesunąć żeby bokiem nie patrzeć w ekran. A kominek musi być tak skośnie narożny? nie może być co innego? np zabudowany "klockowo" z okienkiem dwustronnymo coś takiego jak niżej wrzucam; wydaje mi się że trochę bardziej poręcznie by było http://static.e-instalacje.pl/gallery/898/0_d5a31575cac5daf02c99cfed2c8ff87e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Taki kominek będzie u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wydawało mi się że taki zupełnie narożny zajmie najmniej miejsca. Myslałam o czymś takim jeszcze:http://img651.imageshack.us/img651/8476/kominekyy.jpg Uploaded with ImageShack.usczyli podobny jak wrzucilasAle pewnie drozszy wklad duzo jest taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Musiałam wyłaczyć kompa na chwilę bo cos mi sie poprzestawiało i nie mogłam pisac:)A chciałam jeszcze napisać, że narożniki są fajne i podobaja mi się bardzo takie proste formy trochę kanciaste ale wkurza mnie w naroznikach to, że ten srodek jest w sumie i tak niewykorzystany...Chociaz może się mylę bo sama nie uzytkowałam nigdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Agalind u nas też taki właśnie będzie Lukarna wszystko zależy czy kominkiem będziecie dogrzewać systematycznie, czy idzie płaszcz wodny czy też będziecie w nim palić hobbistycznie sporadycznie. My planujemy ostatnie rozwiązanie, nie będziemy brali jakiegoś drogiego wkładu. Na kratki.pl można znaleźć te narożne w przyzwoitej cenie tyle, że z tą ramką w narożniku, te z szyba w kształcie L są już drogie (po za moim zasięgiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nie dziwie się, ze wszystkie planujecie narożne kominki, bo są ładne i jeszcze duże panoramy mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Minister się upiera na nadmuch do pokoi na górze (DGP??)Ale ja coraz bardziej sceptycznie jestem nastawiona do tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nie dziwie się, ze wszystkie planujecie narożne kominki, bo są ładne i jeszcze duże panoramy mi się podobają ja planuję narożny z braku miejsca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ardea, u Ciebie jaki będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Minister się upiera na nadmuch do pokoi na górze (DGP??) Ale ja coraz bardziej sceptycznie jestem nastawiona do tego... Lukarna - my tez planowaliśmy rozprowadzenie gorącego powietrza do pokoi na górze. Do czsu kiey poszlismy w odwiedziny do koleżank, która to miała zrobione. To był ich pierszy sezon grzewczy. Ściany/sufity w pobliżu anemostatów były czarne.A że nie usmiecha mi sie malowac mieszkania co rok to odpuściłam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Minister się upiera na nadmuch do pokoi na górze (DGP??) Ale ja coraz bardziej sceptycznie jestem nastawiona do tego... Nie bądz sceptyczna, bo to dobry pomysł. Jak bedziecie palic w kominku to cieplo bedzie rozchodzic sie po pokojach. Same korzysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Robiliście wycenę rozprowadzenia? Mojego męża właśnie info o kosztach ostudziło. Już nie pamiętam jakiego rzędu to kasa była ale szybko zmienił zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Lukarna - my tez planowaliśmy rozprowadzenie gorącego powietrza do pokoi na górze. Do czsu kiey poszlismy w odwiedziny do koleżank, która to miała zrobione. To był ich pierszy sezon grzewczy. Ściany/sufity w pobliżu anemostatów były czarne.A że nie usmiecha mi sie malowac mieszkania co rok to odpuściłam temat Moi znajomi pala w sezonie caly czas i nie ma takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts