Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja w PL to spory kawal drogi, ale tutaj 10-15km :D

tutaj w NO, ten caly zestaw garnkow w ajkea kosztuje tyle co w innym sklepie maly jeden garnek :mad: stad bylam zmuszona do tego zakupu, a teraz szczesliwa, ze tak sie stalo bo garnki niczemu sobie... zdazylo mi sie je przypalic w srodku:stirthepot::oops: ale wystarczyla soda badz sol i wsio pieknie zeszlo :p

Toć piszę,że rzut beretem :lol2:

Może i rano nie ma wielu ludzi,ale ten sklep jest taki dużyyyyyy,ilez to trzeba się nałazić :

malka, 2ogromniaste pietra i mi to zajmuje max 20minut jak jade za konkretnymi rzeczami :D bo wiadomo, niektore takie jak np biurko i krzeslo do niego, to trzeba zapisac nr i szukac na regalach w innej czesci ;) a jak chce sobie polazikowac i poogladac dluzej to potrafie spedzic tam kilka godzin, az zglodnieje :lol2:

Nie mogę słuchac bo szef mi tu biega nad głową.

Buuu

Może szefowi się spodoba :lol:

Meliska, ja z tych niereformowalnych jestem i rzadko kupie tylko konkretną rzecz :oops:

A najczęściej jak po coś konkretnego jadę, to właśnie tego nie ma. I nie tyczy się to tylko zakupów w ikei

aha dodam tylko ze mialam piekny komplet srebrnych garnkow do indukcji, ale jak sie wprowadzilismy do nowego mieszkania to na tej indukcji one nie grzaly, tzn indukcja sie nie wlaczala... dlaczego? bo niby moje poprzednie garnki nie mialy warstwy aluminium pomiedzy warstwami stali nierdzewnej...a te maja wiec na kazdej indukcji beda dzialac :D

akurat aluminium i indukcja to tak nie bardzo...

Luka przepraszam, że u Ciebie, ale musze spytać o gniazdka Ospel As, czy do nich trzeba kupić ichniejszą puszkę? bo w sklepie Esiaka (pozdrawiam :bye: ) znalazłam dedykowane ich puszki takie kwadratowe, tzn. że zwykłe okrągłe się nie nadają? nie da się przymocować?

A płytki :)

Ja tez nieplytkowa, więc zupełnie się nie orientuję.

Luka,przypomnij mi wieczorem, to dam Ci namiar na płytkarnię Twoją lokalną ,sprzedają w bardzo dobrych cenach.

Paradyża tez mieli :)

akurat aluminium i indukcja to tak nie bardzo...

dlaczego?

tak wyczytałam z info o budowie garnków 365+ z ikea... wiec to musi byc ta warstwa bo co innego by tam bylo? magnes? bo jak wlacze indukcje i poloze reke to ona nie grzeje, a poprzednia mogla spalic łapę, nie wylaczala sie sama jezeli garnka nie bylo postawionego na tym palniku co byl odpalony a ta tak ;)

ooo jeszcze te nasze polskie garnki emaliowane tez dzialaja :lol2:

musialam sie pozbyc 5patelni tefala:bash:bo nie pasowaly indukcyjiii :p

dlaczego?

tak wyczytałam z info o budowie garnków 365+ z ikea... wiec to musi byc ta warstwa bo co innego by tam bylo? magnes? bo jak wlacze indukcje i poloze reke to ona nie grzeje, a poprzednia mogla spalic łapę, nie wylaczala sie sama jezeli garnka nie bylo postawionego na tym palniku co byl odpalony a ta tak ;)

ooo jeszcze te nasze polskie garnki emaliowane tez dzialaja :lol2:

musialam sie pozbyc 5patelni tefala:bash:bo nie pasowaly indukcyjiii :p

BO wcześniej miałaś płytę grzewczą, nie indukcyjną :)

Nie lubię Tefala , brrr