Rocia 16.09.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ale trzyma w napięciu taki post (znaczy się ciurkiem pisany), nie wiadomo czego się spodziewać w kolejnej linijce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.09.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Taranto kupiłam taniej:wiggle:. ja nie kupilam...nadal sie zastanawiam co wybrac, mam czas do wiosny http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.09.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wpadłam tylko oznajmić radośnie że plan weekendowy wykonany, w sobotę zaliczyłam (jakkolwiek by to zabrzmiało:D ) w kolejności: Pana Kuchnię, Pana Schodka, Pana Parapeta:D i Pana Instalatora. A w niedzielę ujrzałam pierwszy rząd płytek w naszym domu i uczestniczyłam w spotkaniu na wysokim szczeblu: Kierownik kontra Panowie Elewacja. Może zaczną za tydzień a może nie ponieważ spotkanie miało zaskakujący przebieg:D Reszta jutro jak się dorwę do normalnego kompa który reaguje prawidłowo jak kliknę w "enter" zaliczylas http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.09.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 jaaaa cieeee, ale się dzieje, rozmowy na szczycie oby miały pozytywne, szybkie i tanie zakończenie pozdrawiam serdecznie i dzięki ogromne wiesz za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 16.09.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 o jejku ile mnie omija przez tą pracę. w ogóle nie jestem na bieżąco;)super, że rozmowy na szczycie udane. pokaż te schody, to pogłosujemy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.09.2013 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Rocia mój laptop domowy ma taką wadę że jedynie tak mogę na forum pisać Melisa lepiej się zacznij na powaznie zastanawiać nad płytkami bo wiosna tuż tuz:) A na serio - to sa jakieś kosmiczne wybory... wolałabym miec juz to za sobą. Nita - jedno jest pewne - tanie na pewno nie będą I Kasia nie zabrałam płyty znowu wrrr. Została w lapku domowym. Może jutro jak mnie skleroza opuści... To teraz aktualności: Wczoraj odbyło się ostatnie z zaplanowanych spotkań. Z Panem Płytką. Konkretnie, rzeczowo i przyjemnie. Cena? 40 zł bez materiału, 55 z materiałem (klej, fuga, izolacje pod brodzik). Mam do położenia jakieś 50m podłogi i coś na ścianach - 20-30m może? Nie mam pojęcia ile może kosztować klej i fuga na m2, muszę to sprawdzić. Zapomniałam o tym że miałam do Pana Kominka jechać On jest na miejscu tylko w niektóre dni i własnie wczoraj był ten dzień:/ Muszę wybrać jakie parapety zewnętrzne: - stalowe w okleinie orzechowej pod kolor okien (podobno głosne są, tzn mocno słychać jak stuka deszcz o nie) - aluminiowe brązowe gładkie (lepszy materiał, cichsze ale no własnie - brązowe) To które?? Czekam na wycenę chemii Caparola. Mam nadzieję że mnie nie zabije. Zapomniałam - panowie od elewacji wezmą od nas 7000 za: - przyklejenie styropianu - wycięcie kółek pod kołki - wklejenie siatki - zagruntowanie ( przy czym podobno nie trzeba gruntować jak nie dajemy teraz tynku?) Jeszcze styropian. Zastanawiam się poważnie czy by nie wziąć jakiegoś zwykłego fasadowego. Serio nie wiem. Marazm mnie jakiś dopadł i nie umiem tego załatwić W czwartek mały wielki dzień - mają być drzwi zewnętrzne i parapety wewnętrzne. Aaa jeszcze jedno pytanie, ale ważne: Jak przygotować taras nad pomieszczeniem pod położenie kostki?? Czy dawać styro?? Pan Płytka wczoraj mówił żeby nie dawać bo kostka ciężka i pływać będzie... ocieplone będzie od srodka tez... Jeżeli nie byłoby styro to czy dawać wylewkę?? Przecież musi tam podsypka jakaś iść czy coś Jaką dac izolację?? Mamy 16 cm miejsca. Dziękuję Państwu za uwagę, teraz proszę się częstować i doradzać http://img692.imageshack.us/img692/3131/kawazcukremva.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img547.imageshack.us/img547/673/herbata300.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.09.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Mmmmm jakie smakowite napoje....aaa trzeba coś doradzić najpierw...hmmmm. ... to ja głosuję za parapetami orzechowymi, ja tam lubię jak deszcz stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.09.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 E tam częstuj się i bez:) No właśnie, trzeba by sobie zadać pytanie: jak głośno stukają metalowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.09.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Podział frontów kuchennych będzie wyglądał tak.Chyba;) http://img163.imageshack.us/img163/9116/2c7q.jpg Uploaded with ImageShack.us Te szafki z lewej będą miały szerokosc 50 cm, wysokie wiadomo 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.09.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Hejka, już myślałam, że zapomniałaś o koleżance, która niewielemoże;), ale jest herbatka:) Styro mam zwykły bardzo, Termoorganika o współczynniku 0,38, mam tego 15cm grubości, więc jak widzisz poniżej forumowych standardów, ale mam go za free i jest ok. Co do spraw technicznych w związku z tarasem to nie mam pojęcia, trzeba liczyć na Esiaka lub Malkę Parapety w okleince pod okienko Mam alu malowane proszkowo i bez tych plastikowych zaślepek, nawet te długaśne nie reagują na mrozy czy upały, nic nie faluje itp. dlatego te polecam, a że brązowe to moim zdaniem lepiej:) A z czego w końcu będą te wewnętrzne, bo nie wiem czy dobrze obstawiłam? Kuchnia ma bardzo udane, czyt. symetryczne podziały - mnie się podoba:yes:, jedynie nie czuję lodówki za piekarnikiem, ale to chyba tylko ja, bo mnóstwo ludzi woli mieć dalej do lodówki niż do mikro;) Dzięki za herbatkę i spadam:) Zostawiam cieplutkie pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.09.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Luka - przemysl położenie lodówki. Do niej sięgasz kilkanaście razy na dzień a do piekarnika czy mikro niekoniecznie. Ja zazwyczaj jak otwieram lodówkę to wykładam kilka rzeczy (masło, wedlina, sery, ...) i od razu odkładam na blat. Ty będziesz musiała zrobić krok lub dwa żeby to odłożyć i wracac po następne.... Poza tym nie mam więcej zastrzezeń Fajnie ze tak wiele się dzieje u Ciebie. Brakuje mi tego trochę. (Ja mam styro bez fazy, 15cm w jednej warstwie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.09.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja bym lodówkę zostawiła na swoim miejscu. Dlatego, że jak wyciągam coś z piekarnika, to muszę mieć ze wszystkich stron dużo miejsca. Mikrofala na poziomie oczu - to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.09.2013 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 To może gwoli wyjaśnienia:) Lodówka wylądowała na końcu celowo bo: - chciałam żeby przy mikrofali był zaraz blat (znowu dzieci;) ) - wizualnie tak mi bardziej odpowiada Teraz mam lodówkę o 70 cm od najbliższego blatu i nie mam z tym żadnego problemu. W poprzednim mieszkaniu miałam jeszcze dalej;) Mikrofala tez tak zostanie. Myślałam nad tym intensywnie i jednak wygoda ponad wszystko. Z piekarnika nie korzystam aż tak często (chociaz liczę że w nowym domu... wiecie;) wstąpi we mnie duch perfekcyjnej gospodyni i będę piec i gotować na okrągło;) ) Ardea parapety wewnętrzne są w orzechowej okleinie:) To już jutro:wiggle: Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.09.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Aaa jeszcze. Dzwonię wczoraj do Boskiego. J - Dzień dobry Panie Boski, kiedyż to moje brązowe oczęta ujrzą pana smagłe lico na swojej budowie przy swoich gładziach??B - Wiiiitam, wiiitam ekhm hmm hmm no tak jak się umawialiśmy - 15 października...J - 15 października?? Oj panie Boski, umawialiśmy się na 15 września i ja tu czekam...B - 15 września?? tak się umawialiśmy??J - Tak, byliśmy wstępnie na koniec września ale na Pana wniosek żeby zrobić wczesniej, przełożyliśmy na 15 września, więc??B - Hmm, ekhm, hmm. To możemy sie umówić jednak na tego 15 października juz na 100%?? No nic. Czekamy na październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.09.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 ceny styro już znasz? i termin dostawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.09.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Nie znam.Budchem telefonów nie odbiera a na maile nie odpisuje. Znasz jakiś inny numer do nich niz ten podany na stronie?Elbau też mnie zlał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.09.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 budchem górecka: tel. 61 646 36 80 wołaj Mariusz Miazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.09.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dzięki, zaraz dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 18.09.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 To nie przeszkadzam Daj znać jak po rozmowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.09.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 No już wiem. Styro 15 cm 032 - 200zł/m3, styro 15cm 040 130-150zł/m3. Cześć Rocia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts