1976pinacolada 01.10.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nie dziwie się, ze wszystkie planujecie narożne kominki, bo są ładne i jeszcze duże panoramy mi się podobają Ja mam panoramę Kupiłam w Kratki.pl bo u nich znalazłam najtańszą . http://img710.imageshack.us/img710/9176/dsc0004dzb.jpg Uploaded with ImageShack.us Reszta cholernie droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Robiliście wycenę rozprowadzenia? Mojego męża właśnie info o kosztach ostudziło. Już nie pamiętam jakiego rzędu to kasa była ale szybko zmienił zdanie Nie wiem jak u Was, ale u nas był koszt zwiekszyl sie o pare metrow rury w podłodze, ktora bedzie rozprowadzane powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Moi znajomi pala w sezonie caly czas i nie ma takiego problemu. Hmmmm, to sama już nie wiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 No własnie tego brudu się boję.A koszt nie wiem jaki jest, musiałabym się zorientować...U nas jest jeszcze to, że nasuwa się pytanie: czy ja będę palić codziennie w kominku??Czy będę miała na to czas/ochotę??Bo Minister to mi sciaga w pielesze róznie - czasem o 20 czasem duzo później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja nie będę miała klasycznego kominka, tylko - kozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Pinacolada - piękny ten Twój kominek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kurcze najlepiej by było gdybym się do fachowca z tym pytaniem udała.Bo gdyby była moliwośc rozprowadzenia po wszystkich sypialniach to OK, mozna temat drążyć.Ale u nas 2 sypialnie sa po drugiej stronie domu niz kominek i nie wiem czy to nie za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Pinacolada, jak wkład w miarę przystępona cena to co drogie jest??Myslałam że to wkład jest najdroższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Chcemy taką obudowę kominka jak ta poniżej, wykonawca stwierdził "zrobi się" więc liczę że faktycznie zrobi się tyle że wkład dalibyśmy tego typu http://www.gracjan2.mojabudowa.pl/pliki/gracjan2/image/kominek4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ze mnie jest generalnie leń i z góry założyłam, że w kominku codziennie palić nie będę więc rozprowadzenie mijało się z celem bo i tak c.o. musi byc włączone. Znajomi kilka lat temu zainwestowali w kominek z płaszczem wodnym. W pierwszym sezonie palili tylko kominkiem i podobno piec włączył im się tylko kilka razy przez cały sezon. W drugim roku palili sporadycznie, w trzecim juz tylko dla nastroju a teraz kominek stoi i sie kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wychodzi na to, że i w tym temacie się podszkolic muszę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja od początku wiedziałam, ze kominek tylko rekreacyjnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Pinacolada, jak wkład w miarę przystępona cena to co drogie jest?? Myslałam że to wkład jest najdroższy... Wkład jest najdroższy! Pisałam, że w firmie Kratki znalazłam "najtańszą" panoramę. W innych firmach panoramy mieli duuuużo droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja nie będę miała klasycznego kominka, tylko - kozę Jaką kozę? Wrzucaj zdjęcia. Juz zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Mam w domu fana kominka, który bedzie palil no stop:) Dlatego u nas kominek z płaszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Zdjęcia musiałabym poszukac, ale ma byc Dovre astro (chyba 3) Czego tu zazdrościc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Agalind chodziło o koszt wkładu, przy paleniu rekreacyjnym taki za 2tys spokojnie poradzi, przy zamiarze ogrzewania domu trzeba już odpowiednią moc wybierać czy jakoś tak. Moja kuzynka ogrzewała dom kominkiem przez jeden sezon, musiała malować, w następnym sezonie już umieli palić i nie było syfu. W sumie wg mnie taki kominek z rozprowadzeniem z myślą ogrzewania innych pomieszczeń to spory doczynek, z salonu robi się kotłownię no i trzeba odpowiednią ilość drewna przechować. To nie dla mnie taka zabawa, za duży leń ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja z kolei kupując kominek myślałam, że SE go sami podłączymy bo to przecież TYLKO rurą połączyć z kominem..... Kumpel mnie uświadomił, że to nie takie proste. Wzięliśmy fachowca i kosztowało nas to dodatkowo 2800 !!! A tego juz w kosztorysie nie miałam uwzględnione Ale zrobił wszystko: podłączył kominek, podłączył rurę doprowadzająca powietrze z zew, obudował KG, zaizolował..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.10.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja tez bym sie nie podjela czegos takiego, ale skoro chce palic to niech pali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak sobie teraz wyobraziłam:na dworze trzaskający mróz, a ja sobie siedzę na kanapie, w kominku się pali, lampka wina i forum muratora....Ale się rozmarzyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts