Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak to są takie co w murze można montować?

Dziewczyny, właśnie o tych skoffach myślę intensywnie. Lokalnie mam je za 60, na alledrogo od 58 widziałam. Jeszcze jedne mi chodzą po głowie Ledix chyba się nazywają, wychodzą trochę drożej niż skoffy. Jak nie znajdę czegoś innego to wezmę któreś.

I jeszcze jeden problem schodowy: dawać lampki co dwa czy co trzy stopnie? I na jakiej wysokości?

Ewa super u Ciebie to wygląda:-)

A tak nawiasem mówiąc to urlopuję się od wtorku. Trochę jeżdżę i załatwiam. A to parapety, a to przydasie ociepleniowe. Systematycznie po kolei podchodzimy do problemów i albo je przelykamy albo odkladamy na półkę;-)

Wczoraj cały dzień sprzatalismy i nawet trochę widać efekty co mnie cieszy baaaardzo. A dziś man zakwasy styropianowe;-)

P naciska na decyzję w sprawie drzwi wewnętrznych a mi się żadne tak naprawdę nie podobają. Kotłownia plytkuje się nadal i jeszcze to trochę potrwa. Instalator wpada z doskoku ale w sumie niekoniecznie to nie przeszkadza.

I to chyba tyle na dzisiaj;-)

I jeszcze jeden problem schodowy: dawać lampki co dwa czy co trzy stopnie? I na jakiej wysokości?

Luka, przyjrzyj sie schodom, zobacz ile ich jest i jakoś mądrze to podziel zeby w równych mniej wiecej odleglosciach były. U nas na jednym biegu sa co 2 schodki a na drugim co 3 bo tak pasowało najlepiej.

Luka, nie było Cię i myslałam już, że drogi do wyjścia z domu szukasz :lol2:
No żebys wiedziała, dzieciaki wczoraj w chowanego się bawiły;)

Luka, przyjrzyj sie schodom, zobacz ile ich jest i jakoś mądrze to podziel zeby w równych mniej wiecej odleglosciach były. U nas na jednym biegu sa co 2 schodki a na drugim co 3 bo tak pasowało najlepiej.
To jakies rozwiązanie bo ja obstawiam co trzy stopnie, Minister co dwa - a tak każdy miałby swoją ścianę :D Miałam jechać po południu do casto się pogapić ale nie mam z kim dzieciaków zostawić więc chyba pojedziemy na budowę i coś będę myśleć... Rzutem na taśme chciałam namówić P na zamontowanie 2-3 lampek przy podłodze na górnym holu żeby w nocy nie swiecic górnego światła ale postawił zdecydowane veto :D

Luka żądamy dowodów w postaci zdjęć :)
Wiesz, najlepiej jak sa takie przed i po, wtedy efekt jest lepszy:) Poszukam

mydli nam oczy opisami :p :D
Melisa teraz na urlopie z doskoku jestem przy kompie więc i o foty trudno:)

A tak w ogóle to powiem Wam jaka jestem za przeproszeniem pipa. Klej do styro miałam kupić. No i myślę sobie, co tam zwykły klej do styro pewnie wszędzie będzie i olałam temat. To znaczy się przekładałam go z dnia na dzień. Az przyszło dzisiaj. jak zaczęłam poszukiwania do nigdzie nie było tego którego chciałam (Knaufa lub Atlasa) No to mówię wezmę jakiś inny ale co?? Przywieźć mi nie chcą bo już dzisiaj nie... A jutro o 6 rano majstry zwarci i gotowi maja być... Czekam co mi jeszcze pan jeden odpowie bo miał coś "załatwiać" i zadzwonić ale cos nie dzwoni... I już więcej nic nie napiszę bo na inny temat chciałam a tym ciurkiem się wkurzam:mad:

Dorka, zakladając, że zamierzasz zasuwać w ogrodzie i domu to raczej jedwabie i tiule moga zostac w domu;) Za to jakies robocze ciuchy wskazane;) I cieple skarpety, bo już chlodno w PL;)

Nie, no przecież nie będę zgapiać stylu od Nitki :)

Chłodno może być, byle nie było za mokro :)