Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To trzymam kciuki dalej ;)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Luka, fajnie porobić na budowie, nie? :D

Kciuki jeszcze długo będą potrzebne więc się nie odzwyczajaj, dobra?? Nie wiem jak to jest, na budowie mogłabym sprzątać, nosić, robić wszystko - a w mieszkaniu wszystko odłogiem leży...

O jaaaaa Cię chyba odkryłam jak zrobić enter w lapku:D

Hehe, a ja na poniedziałek swoim prace na budowie :)

Zobacz Dorka jak ja do tyłu jestem że nie widziałam nawet że Ty w stronę domu znów podążasz... A co teraz robić będziecie?

to trzymam te kciukasy. Jacie ale to będzie zobaczyc zdjęcie Twojego ocieplonego domu :)

Trzymaj trzymaj:) Oby jak najszybciej zrobili mnie na szaro;)

Nie, no przecież nie będę zgapiać stylu od Nitki :)

Chłodno może być, byle nie było za mokro :)

:lol2::lol2::lol2:Nita na zawsze już zostałas wpisana w kanony muratorowej mody:D

wyciągnij, wtedy na bank się ociepli i będziesz na nas psioczyć :) i tak będziemy zachwycone

Ma się ocieplić i tyle, Dorka zabieraj kozaki:rolleyes:

Jednak mi enter nie działa jak powinien wiec będzie w osobnych postach po prostu. Wiem że na grzyby trzeba jechać rankiem switem ale nie chciało mi się wstawać;) W związku z tym właśnie jemy śniadanie dopiero... Wczoraj zabrałam dzieciaki na szybką wycieczkę do Poznania celem przejechania się bez celu. Poszwędałam się po Komforcie ale z nimi to nie oglądanie. Szukaliśmy kaloszy ale :bash: Potem pojechaliśmy do Ikei bo chcieli koniecznie na plac zabaw. To znów się po sklepie poszwędałam, kupiłam 4 kieliszki do kompletu i fajne małe kubeczki dla dzieciaków. I śniadaniówkę. Fajnie było, posmialismy się, pospiewalismy w aucie;) i zmęczeni wylądowaliśmy wieczorem w domu...

Dzisiaj o 6 rano ekipa ociepleniowa wezwała Inwestora na odprawę (Inwestorka chętnie ten jakze miły obowiązek scedowała na męża;) ). I pracują. Nie wiem czy tam jechać po drodze na grzyby czy nie? Bo pewnie jeszcze nic nie widać i się rozczaruję :D Pojadę po południu... No nic, w takim razie zyczę wszystkim miłej soboty i uciekam poganiać towarzystwo:)

Cześć Kasia:) Panowie uwijali się jak mróweczki:) Szary jest już cały parter a w niektórych miejscach aż do dachu:) Jutro mają wolne bo dziś imprezują ale przyszły weekend maja być cały u nas:) Dom w szarym kożuszku zaczyna wygladac tak dostojnie;) ps. grzybobranie też się udało:)

Dzis u nas było ciepło i słonecznie więc pogoda na spacery po lecie wymarzona:) A Ty mam nadzieję leżysz pod ciepłym kocem? A jak U Was? Z doskoku zaglądam więc nie łaziłam po innych wątkach... Chciałam wrzucić zdjęcie elewacji ale mój telefon odmówił współpracy z lapkiem:/

Cześć:) Nadszedł ten czas kiedy muszę wybrać sprzęty AGD. Pan Kuchenny mnie molestuje trochę. Z piekarnikiem, lodówką czy zmywarka sobie poradzę ale mam jeden problem: Na co należy zwrócić uwagę wybierając płytę indukcyjną?? Z czym to się je? Na jakie funkcje zwrócić uwagę? Pomożecie??

Esiak = czysta proza życia :)

Luka , ja wybierając patrzyłam tylko na to:

- cena max 1500

- żeby było wygodne wybieranie pola i mocy - to subiektywne mocno więc się moim wyborem nie sugeruj :) (tu)

- funkcja booster

- zabezpieczenie przed dziećmi

- dobrze by było żeby największy garnek był z tyłu (mam wizję spadającego gara rosołu) ale tu akurat nie ma

- funkcja krótkie czyszczenie (jak Ci się coś wyleje można wyłączyć na chwile a płyta pamięta ustawienia)

- dobra jest funkcja, że jak się zagotuje, to moc się zmniejsza i tylko podtrzymuje gotowanie, ale nie wiem czy w tej "mojej" płycie akurat to jest.

Więcej nie wnikałam, za dużo tego.

ps. Luka a po co siła w każdym pomieszczeniu? :)

Hej Cronin:) Dzięki bardzo o to właśnie mi chodziło:) nigdy w życiu nie miałam z indukcją do czynienia wiec nie wiem w którą stronę spoglądać w ogóle... A te funkcje co opisujesz brzmią dobrze. Muszę jeszcze doczytać co i jak. Też celuję w Bosha. Siłę mam w : kuchni bo indukcja, w garażu bo się może przydać, pod tarasem bo się może przydać i nie jestem pewna czy nie ma w piwnicy bo?? się może przydać oczywiście:D Esiak Wy też macie Bosha prawda?? Wybrałbys po raz drugi to samo??

No ja też do tej pory nie używałam, ale bez przesady to tylko kuchenka :rolleyes: a nie reaktor jądrowy, poza tym nie zgadzam się żeby jakikolwiek sprzęt w domu MYŚLAŁ że jest mądrzejszy ode mnie :)

Ja mam siłę w kuchni i w kotłowni i styka, nikt u nas nie jest majsterkowiczem :)

Nie wiem jakiej firmy indukcje posiadam, bo kuchnia byla juz wyposazona jak sie wprowadzalam, ale posiadam wszystkie programy co sa tutaj wyzej wymienione przez Esiak i Cronin ... plyta latwa w obsludze... ustawienie garnkow jak najbardziej mi sie podoba (szczegolnie ze duzy palnik w tyle)

Nie korzystam z funkcji pauzy i czasowej bo nie wiem jak:lol2: ale uzywam blokade przed dziecmi i pomysl z tym jest super:yes:

majac plyte grzewcza wczesniej, o maly wlos, a skonczylo by sie bez takiej funckji poparzeniem obu dloni u corki... :(

wyglada tak (fotka zrobiona teraz w biegu...jak zerkniesz daj znac..usune ;) )

DSC03633.JPG