Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Luka, kochanie, dzięki że o mnie pamiętasz i dbasz żebym była na czasie z niusami wszelkiej maści :* Cieszę się, że robią cię na szaro, znaczy że domek Ci robią na szaro, bliżej niż dalej już.

ps. my też mamy płytę indukcyjną BOSCHA i jesteśmy zadowoleni mimo, że pewnie z połowy funkcji nie korzystam bo mi się intsrukcja zagubiła :D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podoba mi się płyta mmelisy, ponieważ ma fajnie zaprojektowane pola grzejne - można stawiac garnki o różnej średnicy. Ja mam płytę Teka ir 645 i pola nie są tak dobrze dopasowane do garnków o mniejszej średnicy, a takich sporo używam (jak dotąd to jedyna wada tej płyty). Przyciski sensoryczne - łatwy i szybki dostęp, są ułożone praktycznie i czytelnie dla każdego pola.

Aha - gdy szukałam płyty i czytałam różne pinie to zwracałam uwagę na cichość pracy i mozliwość smażenia naleśników (podobno nie na wszystkich mozna)

Edytowane przez ewanz

Esiak - cudotwórca czy co??? właśnie sprawdziłam i faktycznie .... działają

to chyba tylko z jedną patelnią mam taki niefart ( choć głowę bym pewnie straciła, gdybym się zakładać chciała)

Esiak, a co z twierdzeniem, że garnki powinnny być dopasowane do wielkości pola, żeby nie zużywać więcej prądu - nie dotyczy to indukcji?

Edytowane przez ewanz

Luka, ja mam Amicę. Jestem zadowolona, bo cena była zjadliwa, pola odpowiednio rozłożone, prosta obsługa i działa:D

Zwróc uwagę jak są te pola rozstawione, bo czasami sterowanie zabiera sporo miejsca a wtedy pola są ściśnięte i większe garnki sie o sobie obijają. Moja siostra ma w electroluxie sterowanie jest pod polami z prawej strony, co powoduje, że te 2 pola sa bardzo blisko siebie i jak wtedy mozesz postawić tylko większy garnek i rondelek, bo nic innego sie nie zmieści.

PS. Fajny szarak:D

Dzięki bardzo wszystkim za rady i sugestie:)

Dziś wieczorem mamy zamiar z małżonkiem przysiąść do tematu... Mam nadzieję że uda nam się znaleźć w miarę dobre sprzęty w rozsądnej cenie (jak w sobotę wrzuciłam do koszyka w jakimś sklepie internetowym to co mi potrzeba i wyszło mi 12 tysięcy to się trochę przestraszyłam - muszę mieć taniej!)

Pewnie na jednym wieczorze się nie skończy ale jakiś początek zrobić trzeba:)

Czyli tak:

1. Płyta - wg sugestii

2. Lodówka - musi być duża dosyć;) bo takie rzeczy jak automatyczne odszranianie czy coś tam to chyba w standardzie już jest, nie? Ma chłodzic i tyle.

3. Piekarnik - termoobieg

4. Mikrofala - podgrzewać ma

5. Zmywarka - pół wsadu, krótki program i normalny

6. Okap - taki płaski podszafkowy - ale z możliwością podłączenia do komina.

Macie jakieś uwagi, dobre rady czy własne przemyślenia odnośnie pozostałych sprzętów?

Mam parapety zewnętrzne na budowie, mogą panowie montować;)

Hydraulika muszę ścignąć żeby się w końcu pojawił na dłużej niz pół dnia.

Kotłownia zmieniła się już w masarnię - ma piękne białe ściany;)

I tyle.

Luka, szalejesz:D:D:D:D

2. Lodówka - musi być duża dosyć bo takie rzeczy jak automatyczne odszranianie czy coś tam to chyba w standardzie już jest, nie? Ma chłodzic i tyle. - dla mnie pojemnosc ponad wszystko;); no frost tez przydatny

3. Piekarnik - termoobieg - u nas grill tez czesto uzywany. dobrze tez gdy ma jakis program czyszczący:yes:

4. Mikrofala - podgrzewać ma - no wiadomo:)

5. Zmywarka - pół wsadu, krótki program i normalny - ja mam szuflade na sztucce, bo szkoda mi miejsca w dolnym koszu, poza tym lepiej sa umyte, bo porozkładane i nie skleją się.

6. Okap - taki płaski podszafkowy - ale z możliwością podłączenia do komina. - nie za glosny

Luka, zapytaj MSU co ma. Wydaje mi się, ze by Ci odpowiadało.

Ooo czyszczenie - to by mi się podobało... Jakby było czyszczenie to mógłby byc i rożen - teraz mam i uzywam bardzo rzadko bo to cholerne pryskanie wrrr

Jak Wam się udaje takie promocje znaleźć?

Ty dostałas mikrofalę do piekarnika

Esiak garnki do płyty

Ktoś pisał ze zmywarke dostał...

W sklepach internetowych te gratisy czy w stacjonarnych??

Lukarna, mam okap plaski podszafkowy Whirpool... do bani :( podczas gotowania wiadomo para idzie w gore... u mnie jest cos nie tak, bo skrapla sie z okapu i momentami woda ciurkiem leje mi sie do garnka...wiec stoje teraz jak durna i pilnuje badz jak widze kropelki na okapie to sciereczka i szybko wycieram zeby tylko do garnka mi nie wlecialo:mad: jest glosny:mad:

Notuję skrzętnie, dzięki.

Coś mi świta - okap i wyciąg to nie to samo tak?? Bo ja chce taki podłączony do kanału wentylacyjnego...

na tym to ja sie nie znam :rolleyes::oops: Esiak jest osoba bardziej obcykana w tych klockach to pomoze :D

u mnie rura od okapu wychodzi odrazu przez sciane na dwor... ale... to nie moje mieszkanie, nie ja to robilam, wiec nie wnikam dlaczego tak jest zrobione ;)

moze dlatego mi sie ta woda tak skrapla ? bo od dworu nie jest przykryte puszka czy czyms...normalnie ostatnio pogonilam dzieciaki sasiadow bo mi kamyki i jakies drewienka wrzucali do tej rury:mad: