pumpaluna 29.09.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Luka, kochanie, dzięki że o mnie pamiętasz i dbasz żebym była na czasie z niusami wszelkiej maści :* Cieszę się, że robią cię na szaro, znaczy że domek Ci robią na szaro, bliżej niż dalej już. ps. my też mamy płytę indukcyjną BOSCHA i jesteśmy zadowoleni mimo, że pewnie z połowy funkcji nie korzystam bo mi się intsrukcja zagubiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.09.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 no Pani, wybierasz już sprzęty, normalnie szok. pakuj już się mówię Ci. u nas dziś pięknie, a ja w domu pod kocykiem niestety. mąż dziś sam pojechał na grzyby (mam nadzieję, że sam;) ). oby przywiózł mi na pocieszenie trochę grzybków. a u nas - strop zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.09.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Podoba mi się płyta mmelisy, ponieważ ma fajnie zaprojektowane pola grzejne - można stawiac garnki o różnej średnicy. Ja mam płytę Teka ir 645 i pola nie są tak dobrze dopasowane do garnków o mniejszej średnicy, a takich sporo używam (jak dotąd to jedyna wada tej płyty). Przyciski sensoryczne - łatwy i szybki dostęp, są ułożone praktycznie i czytelnie dla każdego pola.Aha - gdy szukałam płyty i czytałam różne pinie to zwracałam uwagę na cichość pracy i mozliwość smażenia naleśników (podobno nie na wszystkich mozna) Edytowane 29 Września 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.09.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 wielkość stref za bardzo nie ma znaczenia... płyta i tak indukuje tylko w obrębie pola garnka, reszta strefy nie pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.09.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Esiak - cudotwórca czy co??? właśnie sprawdziłam i faktycznie .... działają to chyba tylko z jedną patelnią mam taki niefart ( choć głowę bym pewnie straciła, gdybym się zakładać chciała) Esiak, a co z twierdzeniem, że garnki powinnny być dopasowane do wielkości pola, żeby nie zużywać więcej prądu - nie dotyczy to indukcji? Edytowane 29 Września 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.09.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Luka, Ty wiesz jak ja się z Tobą cieszę, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.09.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 wielkość stref za bardzo nie ma znaczenia... płyta i tak indukuje tylko w obrębie pola garnka, reszta strefy nie pracuje... jak postawie maly garnuszek na tym najwiekszym polu, to grzeje tylko pod jego spodem...reszta pola zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.09.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 nawet jakby całe pole indukowało to i tak byś nie poczuła, żadnego ciepła... ciepło indukuje się w garnku, a to że płyta jest ciepła w miejscu gdzie stoi garnek, to tylko dlatego, że sama szklana tafla nagrzała się od garnka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.09.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Luka, ja mam Amicę. Jestem zadowolona, bo cena była zjadliwa, pola odpowiednio rozłożone, prosta obsługa i działa:D Zwróc uwagę jak są te pola rozstawione, bo czasami sterowanie zabiera sporo miejsca a wtedy pola są ściśnięte i większe garnki sie o sobie obijają. Moja siostra ma w electroluxie sterowanie jest pod polami z prawej strony, co powoduje, że te 2 pola sa bardzo blisko siebie i jak wtedy mozesz postawić tylko większy garnek i rondelek, bo nic innego sie nie zmieści. PS. Fajny szarak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Dzięki bardzo wszystkim za rady i sugestie:) Dziś wieczorem mamy zamiar z małżonkiem przysiąść do tematu... Mam nadzieję że uda nam się znaleźć w miarę dobre sprzęty w rozsądnej cenie (jak w sobotę wrzuciłam do koszyka w jakimś sklepie internetowym to co mi potrzeba i wyszło mi 12 tysięcy to się trochę przestraszyłam - muszę mieć taniej!) Pewnie na jednym wieczorze się nie skończy ale jakiś początek zrobić trzeba:) Czyli tak: 1. Płyta - wg sugestii 2. Lodówka - musi być duża dosyć bo takie rzeczy jak automatyczne odszranianie czy coś tam to chyba w standardzie już jest, nie? Ma chłodzic i tyle. 3. Piekarnik - termoobieg 4. Mikrofala - podgrzewać ma 5. Zmywarka - pół wsadu, krótki program i normalny 6. Okap - taki płaski podszafkowy - ale z możliwością podłączenia do komina. Macie jakieś uwagi, dobre rady czy własne przemyślenia odnośnie pozostałych sprzętów? Mam parapety zewnętrzne na budowie, mogą panowie montować Hydraulika muszę ścignąć żeby się w końcu pojawił na dłużej niz pół dnia. Kotłownia zmieniła się już w masarnię - ma piękne białe ściany;) I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.09.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Co do piekarnika to fajnie jest też mieć pyrolizę lub jakieś inne czyszczenie.. włączam piekarnik na dwie godzinki, jak ostygnie przecieram tylko wilgotną ściereczką i jest czyściutki my kupując piekarnik dostaliśmy za 1zł mikrofalówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.09.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Luka, szalejesz:D:D:D:D 2. Lodówka - musi być duża dosyć bo takie rzeczy jak automatyczne odszranianie czy coś tam to chyba w standardzie już jest, nie? Ma chłodzic i tyle. - dla mnie pojemnosc ponad wszystko;); no frost tez przydatny3. Piekarnik - termoobieg - u nas grill tez czesto uzywany. dobrze tez gdy ma jakis program czyszczący:yes: 4. Mikrofala - podgrzewać ma - no wiadomo:) 5. Zmywarka - pół wsadu, krótki program i normalny - ja mam szuflade na sztucce, bo szkoda mi miejsca w dolnym koszu, poza tym lepiej sa umyte, bo porozkładane i nie skleją się. 6. Okap - taki płaski podszafkowy - ale z możliwością podłączenia do komina. - nie za glosny Luka, zapytaj MSU co ma. Wydaje mi się, ze by Ci odpowiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ooo czyszczenie - to by mi się podobało... Jakby było czyszczenie to mógłby byc i rożen - teraz mam i uzywam bardzo rzadko bo to cholerne pryskanie wrrr Jak Wam się udaje takie promocje znaleźć?Ty dostałas mikrofalę do piekarnikaEsiak garnki do płytyKtoś pisał ze zmywarke dostał... W sklepach internetowych te gratisy czy w stacjonarnych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Aga sama siebie przerażam:D:D:D Poszukam u MSU w Dzienniku może napisała a jak nie to będa ją gnębic;) ps. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.09.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ja dostałam tą miktofalę do piekarnikaa do płyty i garnki i zmywarę.. kupowałam wsio w mastercooku.. nie wszystkim ta firma pasuje.. kupowałam wsio przez net a gratisy od firmy, bo mieli promocje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 A więc to Ty dostałaś zmywarkę też wiedziałam że ktoś znajomy bo ja nigdzie po obcych Dziennikach nie chodzę z braku czasu:) Ja celuje w Bosha bo mam do tej pory odpukać same pozytywne doświaczenia z tą firmą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.09.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Lukarna, mam okap plaski podszafkowy Whirpool... do bani podczas gotowania wiadomo para idzie w gore... u mnie jest cos nie tak, bo skrapla sie z okapu i momentami woda ciurkiem leje mi sie do garnka...wiec stoje teraz jak durna i pilnuje badz jak widze kropelki na okapie to sciereczka i szybko wycieram zeby tylko do garnka mi nie wlecialo:mad: jest glosny:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Notuję skrzętnie, dzięki.Coś mi świta - okap i wyciąg to nie to samo tak?? Bo ja chce taki podłączony do kanału wentylacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Boski potwierdził - gładzie w połowie października;)Hydraulik jutro z rańca.Czuje się jakbym ich molestowała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.09.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Notuję skrzętnie, dzięki. Coś mi świta - okap i wyciąg to nie to samo tak?? Bo ja chce taki podłączony do kanału wentylacyjnego... na tym to ja sie nie znam Esiak jest osoba bardziej obcykana w tych klockach to pomoze u mnie rura od okapu wychodzi odrazu przez sciane na dwor... ale... to nie moje mieszkanie, nie ja to robilam, wiec nie wnikam dlaczego tak jest zrobione moze dlatego mi sie ta woda tak skrapla ? bo od dworu nie jest przykryte puszka czy czyms...normalnie ostatnio pogonilam dzieciaki sasiadow bo mi kamyki i jakies drewienka wrzucali do tej rury:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts